reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie wieczornie,
Ząb albo dziąsło mnie dalej napieprza, bo inaczej nie da się tego nazwać, chodzę zła jak osa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak ja przetrwam do jutra do 18.30 - nie wiem:-( A. na kosza poszedł, niech się chłopak zrelaksuje, a co;-)
Maja śpi, budziła się ze 3 razy odkąd zasnęła, coś jej się śniło chyba...Wtrąbiła ponad 100ml kaszy na kolację (2h wcześniej cyca ciągnęła i chyba na więcej nie miała miejsca...)
Do mojego nieszczęścia z zębem dołączyło kolejne - A. robi porządek ze zdjęciami i chciał je przekopiować ze starego lapka na macbooka. Już ładnie je posegregował i uporządkował, wykąpaliśmy Maję, przychodzimy do salonu, a tu stary lapek sam się zrestartował i nie wykrywa teraz partycji ze zdjęciami:-:)-:)-:)-:)-:)-( liczę na męża informatyka, że uda mu się te dane odzyskać, tylko na zdjęciach mi zależy tak naprawdę, były tam m.in. zdjęcia Mai ze szpitala, ryczeć mi się chce...

Aestima to zależy od firmy i zawartości słoiczka, np. marchew Hippa tylko 24h. A nocki u nas takie od prawie miesiąca, wcześniej o 4 pobudka tylko była...Fajnie, że macie takiego zaufanego lekarza, ja niby też mam, ale jakoś o szczepieniach chyba nie dałby rady ze mną porozmawiać, tzn. wyjaśnić albo rozwiać wątpliwości. Pod każdym innym względem ufam mu. Też nienawidzę nfz-towych wizyt, nie dość, że zawsze opóźnienia, to jeszcze prawie w biegu Maję muszę ubierać po badaniu, bo kolejka...
trasia, trasia gdzie jesteś????odezwij się kobieto!!!
ironia ja też po (h)ujocie:tak: nieźle po d... dostałam, ale już zapomniałam, bo ja w 2006 kończyłam;-) a jaki fartuszek zamówiłaś?
aneczka witaj!!! u nas to samo z jedzeniem, rączki cały czas w buzi lądują, razem z rękawkami w dodatku...
agatkaT, Baśka współczuję Wam sytuacji, ja chyba nie dałabym za wygraną i dotąd namawiała męża na przeprowadzkę, aż by uległ...to jest mordęga psychiczna przede wszystkim, ja nie potrafię się nie przejmować taką sytuacją
katamisz ja bym też zaczekała z mięskiem, my na pewno po 5. miesiącu wprowadzimy. A za jakiś tydzień gluten. Jak autko się sprawuje?
Anapi gratulacje!!! u nas na razie same dziąsełka;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aha, bo pisałaś o takim z rękawkami wczesniej. My mamy podobny, ale rękawy od bodziaka zawsze upierniczone, bo z uporem maniaka Maja pcha je do buzi...zastanawiam się nad takim z rękawkami

https://www.babyboom.pl/forum/members/katamisz-85582.html
mrsmoon
ja na marchewce z gerbera mam 48h na zupkach z hippa tez 48 h

Aestima
Ja zawsze wystawiałam godzine wczesniej porcje na dany posilek i tem. pokojowa była.
Soków ani deserów na ciepło nie podawałam - tylko obiadki cieplejsze.
Powodzenia z nowymi smakami.

My dzisiaj zaczelismy od jabłka i Olek złapał mine z serii "co to ma byc !" kwasił sie i śmiał na przemian.

Dobry Wieczór!
Ja dziś późno się witam ale to dlatego, że jeszcze nie najlepiej się czuję, co prawda z pęcherzem lepiej ale jeszcze stale czuję dyskomfort. A tutaj ruch duuuuuży :-)
Nie mam sił odpisać wszystkim ale to co pamiętam....

Katamisz....moja blizna różowa, w niektórych miejscach wypukła, tak jakby coś w środku było ale nie boli i nie ciągnie. natoiast czucie jeszcze w niektorych miejscach baaardzo słabe.
Anapi...gratuluję ząbka i widzę, że malemu ząbki wychodzą też nie po kolei. Mojej Dominice jak była mała najpierw wyrosła jedynka i dwójka na dole z jednej strony, potem jedynka i dwójka z drugiej strony a następnie dwie dwojki na górze (wygladala jak wampirek) i dopiero jedynki na górze.
Traschka....wracaj, mam nadzieję, że już zdrowsza jesteś i mleko plynie :-)
Misialina.....nie wiem czy dynia smierdzi, bo jeszcze nie próbowałyśmy :-). Jutro zupka jarzynowa będzie :-)
Mrsmoon, Aneczka...moja też rączki pcha do buzi ale ja ubieram zawsze taki gorszy kaftanik do jedzenia, na to śliniak i razem to po jedzeniu piorę
Ironia...Ty ostatnio pytalas o jakiś sklep, żeby kupić wiele rzeczy od razu....wiem, że nie chcialas na allegro ale zobacz może tego sprzedawcę Informacje o Użytkowniku rodzyneczki
Tam w zasadzie kupisz wszystko :-)
Zeberka....moja Julinka też w nocy stale pobudki mamusi cycowe robi, ale już się przyzwyczailam....cyc do buzi i śpimy dalej :-)
Agatka....wspołczuję sytuacji, mieszkanie z rodzicami czy teściami nie jest za piękne ale czasami naprawdę pomogą.
Aestima...mam nadzieję, że Mieszkowi dania zasmakują. Daj znać i koniecznie zrób zdjęcie minki Mieszka jak dostanie coś innego niż mleko mamusi
Mgordon, Justynka, Dubeltówka, Madziolka, Mamusia cz, Dollis, Asinka, Aneczka, Baśka i reszta Mamuś....wielkie buziaki dla Was....nie mam sił już pisać, przepraszam!!!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Mozna na Was zawsze liczyc:-)
Moja blizna jest bardzo tkliwa w zasadzie nic się nie sączy ani nie babrze ale takie mam chwilami wrazenie jakby mi tam włosy pod skóra rosły i się wbijały od srodka.Możliwe to??Mam bardzo nisko szycie.Sama juz zgłupiałam bo bolec nie boli ale to takie nieprzyjemne i ta tkliwosc najgorsza.

aestima co do daty waznosci to ja mialam na niektórych sloiczkach 24 h więc duzo zalezy od firmy chyba-stąd ta rozbieżnosc.Na zupkach mialam 48 a na deserach 24 więc myslalam ze soczki tez 24 bo owocowe :-)

mrsmoon a dziękuję autko super!!Parkuje jak zawodowiec juz;-) a tego najbardziej się chyba obawialam kupując wieksze auto.Planowalam chwile po zakupie zamontowac czujnik parkowania ale zrezygnowalam bo swietnie daje rade bez niego:-p

Gdybym juz do Was nie zajrzała dzisiaj to dobrej nocki wszystkim zyczę i mam nadzieję ,że jutro dam radę tu zajrzec i poklikac.buziak :*

Ja tylko na moment - również życzę miłej nocki :)

Tomek jednak nie pojechał na tego nura, rozłożył się na dobre i bierze antybiotyk, najgorzej że i mnie coś zaczyna gardło drapać a tak się zawsze u mnie rozpoczynają wszystkie choroby... obym się myliła...
Postaram się jutro zaglądać ale z racji urlopu T i chorób może być to utrudnione...

Katamisz moja blizna tez wcale nie blaknie, jest ciemna ale nie boli, raczej ogólnie całe jej okolice mam bardziej wrażliwe na dotyk a najgorzej jest jak Majkę przebieram bo leżąc na przewijaku Jej nóżki są akurat na wysokości blizny, a że już kawał kobity i się nie mieści to kopie mnie niemiłosiernie...

Dobrej nocki :)

hej.ja tak szybko,bo Kalina miączy- wczoraj jak usnęła o 21.00,to nie licząc,że ją przekręcałam na drugi bok o 00.00 to dopiero jadła o 4.10.:rofl2:

normalnie jestem w szoku.

reklama
Dzień dobry :-)Czyżby wszystkie śpiochy jeszcze spały??My od 7 na nogach.Igor poszedł z D do szkoły a my jeszcze chwilę byczymy się w łóżku.Pózniej jadę do kuzynki, uwaga zupełnie sama!! :-) Do tej pory rzadko się zdarzało abym gdzieś wyszła całkiem sama więc cieszę się na samą myśl o wypadzie na godzinkę czy dwie:)
Miłego dnia wszystkim życzę.

Do góry