reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Zebrko, poinformuj jak się ta walka skończy:) Ja też walczyłam tydzień i się złamałam, bo ta torba, to nietylko dla niemowlaka, poźniej rzeczy na basen czy jakieś zajęcia sportowe będę miała gdzie mu zapakować;-)

Mgordon- mniam! Też chcę naleśniki!!!!

Ironia, wow, ile przetworów! Ale Wam dobrze:)

Katamisz, mi się kojarzy, że ciocia długo miała różową bliznę po cesarce, ale myślę, że lepiej popytać lekarza...

Basia, spokojnie, jak Wam cyckowanie służy, to przecież macie jeszcze czas na słoiczki:tak:

Katamisz, ja bym z tą cielencinką poczekała:tak: Zwłaszcza, że dziś czytałam, że współcześnie dietetycy odchodzą od przekonania, że mięso i nabiał są tak ważne dla rozwoju dziecka. Teraz z badań wynika, że najważniejsze są warzywa i owoce i one powinny być podstawą diety dziecka.

Aneczka- temat fotelika jest dla mnie teraz tematem nr 1:) Już miałam upatrzonego romera kinga plus (9-18 kg), ale kurka dziecko powinno jak najdłużej to możliwe jezdzić tyłem do kierunku jazdy i nie wiem teraz co w związku z tym zrobić... DO tego 0-13 też się już ledwo mieści, w kombinezonie to mowy nie ma żeby go upchać:no: Poza tym mamy beznadziejny...

reklama
Dziewczyn, pytanie z serii głupich: a jak wstawię soczek do lodówki (bo jutro dam tylko 1 ł.) i następnego dnia wyciągnę i będę chciała podać kolejna porcję, to co mam zrobić zeby go ocieplić? Podgrzać?? Potrzymać całą butelkę pod bieżącą cieplą wodą??

To my sie chwalimy - pierwszy zabek sie przebil, gorna prawa jedynka, okupiona placzem i marudzeniem i teraz tez spi na reku.
AgatkaR - recpect za trafna diagnoze!
Aestima - gratki za taka super wizyte i kciuki za rozszerzenie diety, my jutro mamy kontrole i zobaczymy co nam powiedza

KATAMISZ u mnie jest tak samo... Blizna jest mocno różowa- nawet czerwona...
I czasem mnie tak kuje... Przy wysiłku- jak dużo dzwigam czy coś...

To też moja pierwsza operacja i nie do końca wiem jak powinno być...
Więc jak któraś z cesarkowych Mam coś wie to prosimy o wypowiedzenie się :-)

Co do jedzenia to Pediatra i Położna mówili mi że najlepiej jak dziecko jest do 6 miesiąca na samej piersi!!!
A później można wprowadzać stopniowo jakieś posiłki...

Ja zacznę Antka karmić od 12 grudnia (24 grudnia w Wigilie kończy 6 miesięcy) ;-)

Baśka współczuje Ci.. bo wiem co to znaczy...
W dodatku mój Tomek nie ma Ojca i jest jedynakiem... więc tym bardziej trudno Mu (Nam) ją zostawić...
Mimo że jest jaka jest...

Już sama nie wiem co mam robić?!
ehhh

My idziemy ostatni raz przed snem do cycka... I potem spać...
miłego wieczoru i kolorowych snów :-)

aestima podgrzewasz tylko małą ilość.Chodzi o to ze nie mozesz za kazdym razem podgrzewac całości bo się moze popsuć.Soczki i deserki można po otwarciu przechowywac 24 h w lodówce.Ja podgrzewam w tzw kąpielach wodnych czyli odmierzam odp ilosc do garnuszka wstawiam do rondelka z gorącą wodą i mieszam i za kilka munut jest idealne do jedzonka.

aestima - a macie microfale? ja bym wstawila tyle ile wypije na 10 sekund :-) u nas bez micro bysmy chyba umarli :-)

anapi
- super gratuluje zabka !!!!!

powoli motywuje sie do diety..juz wrocilam nawet na forum dietowe ale cholera odbija mi sie pizzą :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Aestima no to 3x3x3 to troszke sporo. Ja to miałam na tyle dobrze ze teorie miałam za sobą, bo ja zaczełam już ponad rok temu, tylko później darowałam sobie, ale na szzeście nie przepadło i teraz tylko jazdy miałam po 2h, ale jak jechałam do Opola tam gdzie bede zdawc to już 6h :eek: a małą brała jej chrzestna do siebie (pierwszy raz jak jechała to ja ze stresu chyba zapiełam jej pampersa tył na przód... i do tej pory zastanawiam się jak to zrobiłam hehe) ale jakoś zleciało i już egzamin, tylko jeszcze trzeba go zdac, choc wątpię że uda sie za pierwszym razem, zobaczymy...

reklama
Asinka, Bartek po kapieli o 21 śpi do ok 2-3, potem karmię go ok 4-5 i potem juz co ok. 30 minut... Domaga sie tego i nic innego nie jest w stanie go uspokoić. Karmiąc piersią nie rozciągniesz dziecku żołądka, także nie martw się :)

Ironia, zazdroszczę tych ekoprzetworów :) Tak chciałabym mieć dostęp do pewnych warzyw i owoców... w warzywniaku to takie kupowanie kota w worku...
Współczuję przejść na uczelni...

Baśka, współczuję sytuacji w domu, masakra, życzę Ci, zebyś jak najszybciej mogła się wyprowadzić...
My też na cycu tylko :)

Katamisz, moja blizna jest lekko różowa, nie czerwona. W samym miejcu cięcia nie mam czucia, obok juz tak.

Aestima, w szoku jestem :) aż mnie dreszcz przeszedł jak przeczytałam :) Jakbym sama byla u tego lekarza :) Czyli my trzymamy się scenariusza, ze jeszcze 1,5 mca na samym cycku i potem wprowadzamy tak jak Wy :) Trzymam kciuki za rozszerzanie diety!!!
Jestem nadal twarda i torbie mówię "nie" :)))

Anapi, gratuluję ząbka :)))

Dobrej nocki! Grzeją u nas od wczoraj i nie wiem jak Bartka ubrac na noc...

Do góry