reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ale macie tempo pisania dziś....SZOK!
Ja po wzięciu furaginu i moczeniu się w cipelej wodzie w wannie przez godzinę czuję się o wiele lepiej, piję też duzo wody z cytryną. Dziękuję Wam dziewczyny za rady!!! Jesteście kochane!!
Agata...ciekawa jestem czy Ty pierwsze pochwalisz się kolejną ciążą. Może któraś wcześniej się postara :-).
Ja też chcialam zawsze mieć dużo dzieci ale raczej już się nie zdecyduję....
Dubeltówka...cieszę się, że Joasia robi postępy
Mrsmoon....u nas pada od rana :-(. Kolejny dzień ze spaceru nici, pojedziemy chyba tylko do centrum handlowego
Dollis...ja nie będę szczepić na razie na grypę, może jak Julia podrośnie trochę :-)
Ironia...a dawałaś już Beniowi jakieś dania z mięsem??? Są takie sloiczki w Rossmanie np. ziemniaki z kurczakiem czy z królikiem i tez są od miesiąca. Są tylko trochę większe niż te np z samą marchewką
Aestima...stres związany z ciążą za jakiś czas Ci minie, zobaczysz :-).:tak:
AgataR...ja też czuję, że będzie dziewczynka :-)
Justynka...a jak u Ciebie sytuacja? Wszystko już dobrze?
Zeberko...a te probiotyki podawałaś też Jasiowi albo Wikuni? Ja nigdy nic nie podawałam i odpukać moje dzieci nigdy własciwie nie chorowały

I nie skończylam pisać, bo Julia się budzi. I tak jestem ździwiona, że po przełożeniu jej do wózka jeszcze śpi, bo przeważnie w dzień to ona śpi tylko na rączkach :-)

reklama
Ło matko...ale macie dzisiaj wenę do pisania :) Coś nadrobiłam...byłam na spacerku...zaraz ide robić CRUMBLE...moi oszaleli na jego punkcie...tylko lodów nie mam...he...trzeba skombinować

Mam pytanko do mam serwujacych już swoim maluchom cos innego niż mleko... bo problem jest taki że ciężko sprac ta marchewkę i czy się jej pozbywacie z ubrań i śliniakow? bo ja chyba zaczne młodej worek z wycięciem na głowe zakładac:-D:-D:-D a tak poważnie to nie wiem w jaki sposób sie tego pozbyc... rzeczy Malwiny piorę w takich kulach ekologicznym z orzechami, i do tego mam taki "flamaster" na trudne plamy... ale te widocznie są poza jego zasięgiem:confused2:. a wygotowac to raczej nie bardzo...

Doris ja dawałam ostatnio Malwince jarzynową z kurczakiem i kaszką manna, i spoko, lubi tez puure z warzyw i indyczkiem/kurczaczkiem. ogólnie to wszytsko zjada tylko szpinakiem i dynią pluje dalej niz widzi... a konsekwentnie próbowałam kilka razy:eek:

A że pije mało mleka, to dostaje małego danonka.

Ostatnia edycja:
dolis ja od razu po jedzeniu zapieram mydełkiem odplamiającym dr beckmann czy jakoś tak. Z 8zł kosztuje...bo jak przegapisz plamę, to już później nie da się do końca sprać...

zapomniałam Wam napisać - dziś był u nas lekarz na wizycie, taki ok. 60-tki z wąsem, jak Maja go zobaczyła, to taki ryk urządziła, że ciężko było mi ją uspokoić:szok: dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że jej już nie jest wszystko jedno kto ją otacza. W niedzielę przy moich rodzicach, a szczególnie przy tacie też nieswoja była...wąsów chyba dziewczyna nie lubi;-)

my rowniez nie podajemy priobiotykow, wystarczy mu wutamin z mm :)

doris - probowalam raz kurczaczka ale mu nie smakuje. no nic bedzie treba prbowac do skutku :) dzis zjadl pol sloiczka jarzynowej

dolis - ja mamsliniaczek i tetre to nam wystarcza, jak sie ubranko zabrudzi to piore ale plamki sa wiec zuzywam po prostu ubranko i wywalam do śmieci ;) bede wlasnie zamawiac takie wdzianko z rekawkami :)

a ja jak dosypię Kalinie kleik do mleka i dam większego smoczka to nie chce pić:cool:
zamierzam w nastepnym tyg dać jej troszkę kleiku samego...
ironia ile Beni je:rofl2: Kalina jak wypije 120ml a po godz lub dwóch poprawi 90ml to wszystko,ale nie na raz:rofl2:

reklama
Dolis...na plamy z marchewki najbardziej pomaga światło słoneczne.....tak, tak sama nie wierzyłam ale faktycznie.
Zapierasz plamę od razu, potem do pralki i suszenie plamy na słońcu i sladów brak. Tylko teraz słońca nie ma i w tym problem.

Do góry