reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

wróciłam ze spaceru,jednak się wybrałam,nie było źle.
jestem dziś z Kailnką sama do jutra,bo D.z Antim pojechali do W-wy.w piecu napalone,cieplutko jest,zobaczymy tylko jak noc Kalinie minie,bo właśnie się obudziła z ostatniej drzemki,a do wieczora jeszcze daleko.....

co do jej budzenia,to nie da rady jej nie wziąc jak płacze.....ale spi w ogóle w łózeczku.

reklama
u nas Benek rzadko płacze ale stępka i marudzi co doprowadza mnie do szewskiej pasji :) zwłaszcza jak pracuje :-)
ja juz po robocie odrobilam 100 zl ktore wydalam na szklaneczki i gerberki hihi :) mina meza bezcenna jak przyszlo do placenia hihi :)

ironia u nas tez płaczu jak na lekarstwo ale własnie takie stekanie to co rusz, tzn wtedy kiedy ma zly humor, tzn kiedy jest zmeczona, ewentualnie glodna, ale to czesto jedno z drugim sie wiaze, bo przystawiam ja do cyca troche poje i spi
no ale i tak nie moge na nia narzekac - cudne mi sie dziecko trafilo, przeciez kazdy musi troche pomarudzic

no niby tak ale dlaczego zawsze wteyd kiedy chce odpoczac lub jestem zajeta bo pracuje :-( wkur...w totalny dzis mam eh... i dobrze m zabral mlodego do drugiego pokoju bo juz mialam wszystkiego dosc :-/

jak ja bym chciala wrocc do pracy :-(

no tak , z jednej strony nie oddalabym nikomu mojego dziecka a z drugiej chce sie wreszcie wyjsc z domu samemu i nie byc na kazde zawolanie dziecka, dzis poszlam do fryzjera, niby 2 godzinki ale bylo calkiem fajnie, nie musisz myslec czy wejdziesz gdzies z wozkiem po prostu idziesz i tyle, nie musisz leciec kiedy zaplacze i sluchac tego stekania, ale z drugiej strony... juz nie moglam sie doczekac kiedy znowu ja zobacze, a to przecież tylko 2 godzinki, i tak zle i tak niedobrze - niedogodzisz :-)

Hej Kochane moje :)

Przede wszystkim AGATA, ogromne wyrazy współczucia dla Ciebie i Twoich bliskich... Bardzo mi przykro..

Mamusiu czerwcowa, jak przeczytałam menu i cenę za osobę na chrzcinach, to padłam... U nas kompletnie nierealne... A szkoda :)

Aestima, nie możecie jeszcze na trochę wrócić do gondolki? Żeby sobie nie odbierać spacerowych pogaduchów? Już doczytałam :)
Nie jesteś jedyna Kochana, u nas też cycuś :)
Ja też planuję w 6-tym mcu coś podać, (zaczynam od marchewki), ale szczerze mówiąc jak pomyslę, ze to już za 3 tygodnie, to jeszcze bym poczekała... Zastanawiam się, czy nie poczekać do końca 6-ego mca...

_Olga_, mój Bartuś sam zasypia albo na spacerku albo przy piersi albo w łózeczku :)

Trasiu spóźnione buziaki dla czteromisięcznej Marysi :* U nas ze smokiem to samo... bartuś wyjmuje, czym sam się rozbudza i tak w kółko...

Mrsmoon, mój Jasio od początku miał małe ciemiączko, robiliśmy diagnostykę z krwi i gosp. wapniowo-fosforową i Jasiek nigdy nie dostał ani jednej dawki wit. D3.. Spędzało mi to sen z powiek, ale zaufałam lekarzom i wszystko było ok.

Baska, kciuki za Was! Wierze, ze przy dobrze dobranych ćwiczeniach szybko uporacie się z problemami!

Madzioolko, współczuję problemów ze spaniem... A może spróbuj innego smoczka?

Dubeltówko, Mrsmoon, Trasiu, Ironia zdrowka dla Was!

Bartuś w czwartek miał mieć szczepienie, ale nadal ma katar, wiec odłożone. Póki co miał tylko jedną dawkę..
I ja odradzam skoczki, podobnie jak chodziki...
U nas też ciężka noc była... O 4 zebrało się Panu Bartkowi na pogaduchy i tak gadał do 5... Potem Jasiek przyszedł... Cudowna noc ;)
No i mamy drugiego ząbka :)

Tyle u nas, mam nadzieję, ze jutro Olaf rano zajmie się chłopakami, a ja w końcu się wyśpię...

Hej. najpierw tylko o nas napiszę, bo jeszcze nawet nie miałam czasu żeby zerknąć co u Was! Teraz mąż kąpie Małego, jak zaśnie mamy wyklejać jego album ze zdjęciami ( uwielbiamy to robić:) a potem jeszcze młodego komodę muszę ogarnąć, bo sajgon tam na maksa:zawstydzona/y:
My od wczoraj żyjemy bardzo intensywnie- od znajomych wróciliśmy o 24 w nocy. Młodego położyliśmy u nich spać ( na szczęscie mają rozstawione łóżeczko bo lada moment przyjdzie na świat ich synek). Z kolei rano ruszyliśmy na zakupy do hurtowni dziecięcej- wprawdzie wróciliśmy bez fotelika, ale kupiłam Młodemu świetną grzechotkę -sweterkową żabkę z kolorino, kosmetyki bubchen (płyn do kąpieli i szampon, po 5 m- cach emolium chcemy zmienic, zobaczymy czy Mieszka skóra zaakceptuje tę nowość) i ciepłe skarpeto- papcie, takie misiowe. Gratis do kosmetyków bubchena dostaliśmy prześliczny kubek niekapek nuka z krecikiem. Co prawda niekapków używać nie mamy w planach, ale może chociaż na dwór wiosną będziemy wodę brać w czymś takim...
Potem pojechaliśmy na wycieczkę za miasto i dopiero dotarliśmy do domku:)
A jutro pewnie spotkamy się z Mgordon i jej rodzinką. Jednym słowem udany weekend:)))

Zeberko- my też od marchewki, choć ostatnio przeczytałam, ze lepiej najpierw wprowadzić kleik ryżowy (?). Ja planuję właśnie od 6 m- ca, ale SKOŃCZONEGO... No ale 12.10 idziemy do naszego lekarza, zobaczymy co on powie.
Wow, u Was te zęby idą jak szalone!!

zebrra dzięki za info o ciemiączku Jasia, uspokoiłaś mnie trochę:tak: mam już wyniki - wapń i fosfor oraz fosfataza bliżej górnej granicy normy, wit. D też ok. Tylko teraz nie wiem - chyba nie podawać? neurologa mamy za 10 dni, bo jeszcze bad.dna oka zostalo nam

reklama
dziewczyny mam problem, przypomnę że jestem po cesarce i już blizna mi się zagoiła tzn powoli blednie ale z jednej strony zaczęła mnie bolec i jak zobaczyłam co się tam dzieję to się za głowę złapałam, to miejsce jest cale zaognione i podchodzi krwią!!! nie mam pojęcia od czego :( mam iść do lekarza z czymś takim?

Do góry