reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Madzioolka nie bardzo nawet potrafię sobie wyobrazić jaka musisz być zmęczona...ja ostatnio padam na pysk, bo Maja się 2-3 razy w nocy budzi, ale to jest nic w porównaniu z wymaganiami Twojej Majci;-) Moja fryzjerka też ma Maję i mówiła mi od początku, że Majki to charakterne są kobitki;-) Dziś próbowałam ją w łóżeczku uśpić, nie dało rady, ale mogła też być niedojedzona, bo jak ją zabrałam na nasze łóżko i nakarmiłam, to przysnęła, wyciągam cyca, znów memla i po chwili przestaje, to siup smoka w buzię i do łóżeczka. No i taka półśpiąca już zasnęła w tym łóżeczku...śpi już z pół godziny. Ona ma na szczęście jedną dłuższą, 1,5-2-godzinną drzemkę w ciągu dnia

reklama
Mrsmonn, ja też mam przejściówkę z h&m coś w tym stylu Kombinezon Miś, H&M, rozmiar 62 (2-4 miesiące) w archiwum allegro
nie mogę dobrej foty znaleźć- od spodu bawełna a u góry taki miś- nie za ciepłe. To może to? Ale co ubiorę jak będzie 5 st?
Czyli, podsumowując albo kombinezon przejściówka albo ten śpiworek x- lander Twoim zdaniem, tak? A jak zrobi się zimniej to i to. A zimą kombinezon+ ten spiworek x- landera czy może jakiegoś cieplejszego będziesz szukać? A Ty Trasia co myślisz o tym śpiworku x- landera? Zimowy on czy jesienny?

Madziolka a jak ona tak nie lubi smoka, to może daj jej pieluszkę do spania? mój czasem usypia miętoląc pieluchę czy miękki kocyk:) I jak do tej pory ją usypiałaś na łóżku, to może tam ją usypiaj tylko bez cyca. Bo jak jej zmienisz za dużo rzeczy na raz ( 1. zabierzesz cyca 2 będziesz przyuczać do smoka 3. wsadzisz do łóżeczka), to się wkurzy:) Może stopniowo- na razie po prostu nie pozwól spać z cycem w buzi a leż przy niej i głaszcz żeby wiedziała, że przy niej jesteś? kurcze, strasznie chciałabym pomóc ale tak naprawdę to nie wiem co tu zrobić...

Ostatnia edycja:
Na zimę mam cieplejszy kombinezon, ale rozmiar 74, więc jesień oblatamy w tym przejściowym. Jak będzie 5st, to kombinezon przejściowy pluś śpiworek od wózka. W zimie kombinezon zimowy plus śpiworek od wózka

Aestima ja też zaraz wyciągnę kombinezonik. I też mam taki jesienny bardziej niż zimowy. A zimą nie martwiłabym się specjlanie. Wystaczy odrobinę większy kombinezon, pod niego welurowy pajac i będzie ok. Czy śpiworek x-landera jest jesienny czy zimowy to nie wiem... trzeba się po prostu dostosować do temperatury. Ja go nie mam tu na wirzchu więc nie pomacam, jest w piwnicy razem ze spacerówką. Jeśli jst b. ciepły to jesienią też można używać, po prostu dziecko lżej ubrane pod nim. Tsk mi się wydaje...

reklama
Do góry