reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Aaa i co najważniejszy jest montowany tyłem do kierunku jazdy, a tej opcji niestety niewiele fotelików ma. a Takie dzieciaczki małe muszą do +/- 10kg jeździc tyłem.

reklama
dziewczyny, dzieki za zyczenia zdrowka

pisze z Maja na kolanach

juz po wizycie domowej, osluchowo ok, katar jest dalej...ja mam zapalenie zatok, dostalam zinnat, docoflor i mucosolvan...

aha- i mamy przerwę w dawaniu wit. D - ciemiaczko na opuszek palca, na szczescie wapn i fosfor wyszly w normie, ale blizej gornej granicy

Witam
U nas nocka tragiczna :-( Tymek jak zasnął o 22, to obudził się o północy, a później o 2 i koniec. Dalej było usypianie przy cycu i co godzinę pobudka, a od 3 do 5 noszenie na rękach, bo spać nie chciał w ogóle. Druga taka nocka z rzędu i ja padam na pysk... Poradźcie co mogę zrobić?? Jak ten Sinlac podać, o ile mogę, bo ja tak długo nie pojadę??

A właśnie: my od wczorajszego wieczoru mamy dziewczynkę :-) walczymy z odstającymi i zaginającymi się uszkami Tymusia opaską dla dziewczynek :-) hehe wygląda jak typowa dziewczynka z tymi włoskami i podwiniętymi rzęsami :-D

asinka - moja tez ma lekko odstające uszko i jej sie zagina jak spi ale opasek nie znosi wiec mam nadzieję ze jej sie odmieni jak dorosnie bo u nas nikt w rodzinie nie ma odstającego ucha :)
Jeśli chodzi o spanie to moja też sie często budzi ale po karmieniu zasypia a Tymek dużo spi w ciagu dnia?
mamusia - bezbolesnej wizyty życze aż mam ciarki jak pomysle że sama musze sie wybrac z zębami :/
mrsmoon - dużo zdrowia życzę, mam nadzieję że szybko wyzdrowiejesz!

Nie nadążam za tym moim dzieckiem - wyszłam z Nią na dwór i jak padła w wózku o 14.45 tak śpi do tej pory, nie obudziła się nawet przy wnoszeniu do domu (pierwsze piętro) a Tomek trząsł wózkiem jak workiem ziemniaków :)

Kupiłam w rossmanie dania gerbera na promocji, ciekawe czy Jej posmakują... a na targu widziałam dynie (pierwszy raz mieli) i zastanawiam się czy nie kupić i zrobić Jej jakieś jedzonko z tego do słoiczków, dynia od tzw "sprawdzonej babuleńki" więc zdrowa i bezpieczna tylko strasznie to wielkie, całą szafkę słoiczków bym tym wypełniła :) tylko jak i co z niej zrobić?

Mamusia dobrze że przypominasz o torcie - też jeszcze nie zamówiłam...

Ja zamówiłam, ma kosztować ok 70 zł, ale zrezygnowałam z dekoracji, może dlatego tak tanio... Malinowy, ponoć najlepszy w mieście:)
Madziolka, jak chcesz to popytam babcię o tą dynię, bo ona robiła z tego jakieś przetwory z myślą o mieszku. Tylko dosładzała, bo ponoć inaczej się popsuje:/ Pod tym względem gerber lepszy, bo bez cukru. Ja kupiłam 12 deserków na zapas w tej promocji...

reklama
Do góry