reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Kati, nie pomogę niestety...

Dubeltówka, ja też zadowolona nie byłam, bo chciałam Bartkowi kupić, poza tym fizjoterapeuci bardzo polecają, ale wolę nie ryzykować... Z tego co wiem, tego typu substancje kumulują się w organizmie...

reklama
Zebrra ale numer z tymi puzzlami..ja ma 3 różne komplety...jedne jakieś zwierzęta, drugie cały alfabet i 3 z cyframi....Filip je uwielbia, buduje z nich drogi, domy, wieże, z nich nauczył sie całego alfabetu i cyfr...rany!!!! i co mam mu powiedzieć? wyrzucimy bo są trujące....buuuu...

Julia chyba przez tą pogodę jak przysnęła to juz 3 godziny prawie śpi...:szok::szok::szok::szok::szok: a godzinę temu powinna jeść...

sorry ze nikomu nie odpisuje ale mam ochote sobie strzlic w łeb.. :-/// maly placze bez przery od 4 godzin i kur...ca mnie juz bierze.....
nic nie pomaga ;( nosz krwa....

Saffi też musze poczytać co tam ciekawego piszą
Iza każde cwiczenia są dobre byle sie poruszać, nie ważne czy gdzieś na aerobicu czy w domu, ważne ze sie poruszamy :-) i współczuje katarku :-(
Ironia dobrze, ze badania ok :-) a wy juz jecie deserki i zupki?

A właśnie wczoraj dostałam taką reklamówke, tzn paczke z hipp ze słoiczkiem z jabłkami, herbatką jabłkową, kremikiem na odparzenia i łyzeczką :-) ale fajne i mam kupony rabatowe oraz kupon do rossmana na nastepną paczke za 1 gr :-) :-)

Kati83 co trzeba zrobić żeby dostać taką paczuszkę?

Sorki mnie nie było 3 dni. Bawiłam się na weselu a teraz jeszcze odsypiam. Strasznie fajnie wybawiłam się, ale powrót do opieki nad Madzią jest ciężki. Oczy cały czas mi się zamykają.

witam ponownie :-)
My już po spacerku, u nas piękna słoneczna pogoda i ponad 20 stopni.

Saffi...ale duża ta twoja córcia. Ja zauważyłam, że moja przybierała na wadze mało a teraz przybiera więcej. jak Wasze dzidziolki ważyły już po 4,5 kg moja ledwo miała 3600 za to teraz z wagą 5500g jest mniej więcej tak jak większość dziewczynek.

Mysia...moja Julia też śpi po 15 minut. Niektóre dzieci tak mają, bo moja starsza córcia Dominika też tak spała jak była mała :-)

Blusia...tak jak pisalam u mnie wszystkie nocki są z kilkoma pobudkami, można przywyknąć :-). ja też dziś prasowałam stertę ubranek małej ale już skończyłam więc mam luz :-)

Trasia...jak tak w Ciebie wierzę jak w mało kogo, na pewno Ci się uda i wszystko się unormuje. Tymczasem jak musisz wyjść a nie masz swojego mleczka to podaj mm, bo się będziesz jeszcze bardziej stresować jak wyjdziesz, że Marysia głodna co znowu wpłynie na Twoją laktację i takie błędne koło. Najważniejsze, że chcesz karmić, że masz chęci, że o to walczysz, a jak od czasu do czasu Marysia zje mm z butli to naprawdę jej się nic nie stanie. Szczęśliwe dziecko to najedzone dziecko!!!! Jeśli chodz o mleczko, to ja polecam Mleko Hipp, ja je mam i w sytuacjach kryzysowo - wyjściowych podaję :-)

Misialina...Ty jak zawsze pyszene i niespotykane obiady, w życiu tego nie jadłam! Tzn szpinak jadłam ale tego twojego zestawu nie. Może wstaw przepis na kulinarny

Kuma...nie Ty jedna przeszłas na mm, ja też jestem dzieckiem butelkowym i żyję, a że masz żal do siebie, że nie walczyłaś o karmienie piersią to normalne. Większość mam tak ma.

Zeberka...to twój Bartuś też spory już chłopczyk, a przeciez on wcześniej się urodził. pamiętam jak mi pisalaś, że słabo rośnie w brzuszku, potem okazało się że jest dobrze, a teraz zobacz....moja Julia w granicach 5500g waży :-). A Ty jeszcze karmisz piersią??? Przeczytałam, że podajesz Hipp, ale dokarmiasz tylko czy już calkowicie przeszłaś na mm???

Ivona...to spore te puzzle, ja też zamowię ale jak Julka troszkę podrośnie. A jeśli chodzi o wozek to ja zamierzam spacerówkę wyjąć dopiero w przyszłym roku...chciałabym jeszcze Julinkę zimą w gondoli powozić, bo cieplej.

Kati83...widzę, ze pogoda tylko u mnie ładna, u Ciebie też pada??? Jeśli chodzi o zdjęcie w suwaczku, to ja jak kopiowałam ten kod to też suwaczek wychodził bez zdjęcia. ja zrobiłam tak, że skopiowałam po prostu ten suwaczek co mi się wyświetlił (wygląd graficzny) i wkleiłam.

Setana...piękna wypowiedź odnośnie karmienia!!! Ja też mam mleko modyfikowane w domu i ja trzeba i muszę to podaję. Robię to rzadko ale jednak się zdarza, przez to mam komfort psychiczny, że Julia głodna nie będzie. Ja nienawidzę laktatorów. Kupiłam najpierw taki elektryczny marki Tufi Gaja...był tak beznadziejny, że po dwóch odciąganiach od razu go sprzedałam. Teraz mam ręczny, też beznadziejny i odciagam rzadko. I tak walczę z laktacją, raz jest lepiej raz gorzej. Dzis jest super, melko płynie, ale jak będzie kolejnego dnia nie wiem. najważniejsze jest to, że chcę karmić piersią i nie rezygnuję!!!

Dubeltówka....żartowniś z tego twojego mężusia! Cieszę się, że wszystko się udało!!!

Iza.... ja też ostatnio robiłam taką segregację, i znowu mam wszystko pomieszane :-). A jak Igor w nowej szkole???

Baśka1...to się wybawilaś pewnie :-)

My już pieluszki 3 zakładamy. Zaczęliśmy zakładać większe jak nam kupka nie mieściła się i znajdowała się na pleckach... Che, che.....
Wczoraj skończyliśmy 3 miesiąc i jutro idziemy się zważyć. Dam znać ile...

reklama
dubeltówka dzięki, moze wieczorem coś stworze :-)
dziewczyny a ja chciałam w sobote kupić te puzzle, ale cos mnie tchnęło zeby poczekać...masakra
mysia to masz fajnie Mati nie chce spać tylko cały dzień sie nosić na rekach, o dziwo teraz teściowa go uspała...w wózku...
Ironia moze faktycznie daj mu viburcol, on uspokaja i działa od zaraz, tylko pół czopka, tak mi radziła pediatra. I postaraj sie nie denerwować, dziecko wszystko wyczuwa.. tule i ciebie i Benia
Baśka ja chyba wypełniłam taki kupon w szpitalu jak te dwie paczuszki dostałam i teraz przysłali nam prezencik. Ale poszukaj na ich stronie informacji. A jak na weselu - byliście z małą czy sami?

Do góry