reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Na weselu byliśmy sami, Madzia została w domu z teściową. Miałam zamrożone 9 pojemników z mlekiem (małe i średnie porcje) i wszystkie zjadła.

Weszłam na stronę Hipp i zalogowałam się i zgłosiłam się do otrzymania zestawu z mleczkiem Hipp2.

Kuma...nie Ty jedna przeszłas na mm, ja też jestem dzieckiem butelkowym i żyję, a że masz żal do siebie, że nie walczyłaś o karmienie piersią to normalne. Większość mam tak ma.
Doris ja i mój brat też jesteśmy butelkowymi dziećmi i przez to łatwiej było mi podjąć tą decyzję. Ja już byłam tak zestresowana, że jak tylko Mati się budził to byłam zła na niego, że znowu chce jeść i stwierdziłam, że muszę podjąć jakąś decyzję bo zaczyna być coś nie halo. Przez niektórych zostanę zesłana na wieczne potępienie, ale w tamtym czasie chciałam jak najlepiej dla młodego, nie chciałam po prostu żeby był wciąż głodny.

Kati moja pediatra absolutnie nie pozwala dzielić czopków...bo wtedy działanie nie jets takie jak ma być...szczegółnie przy lekach homeopatycznych jest ściśle określona dawka

Setanko witaj! 3mam kciuki za Wasze karmienie!!!

Ironia ja bym też podała czopek...moja też dzisiaj marudna...chyba kolejny skok rozwojowy

hejka.
ja też znowu słabo,a wy zaczęłyście nadganiać jak trzeba.

czy któreś z waszych dzieci miało może OWSIKI?
jejku mój Antek złapał w przedszkolu,normalnie teraz muszę za nim chodzić i pilnować,żeby wycierał się w swój recznik,nie brał rąk do buzi,masakra jakaś....
dostał jakiś lek,którego ma wziać 5ml ,a potem za 2 tyg znowu 5ml,brrrrr

Doris, ja w ogóle nie podaję mm. Podawałam kiedy walczyliśmy z żółtaczką. Najpierw dawałam NAN, a potem przeszliśmy na HIPP bio combiotik. Potem wróciłam do piersi i odstawiłam mm.

Ironia, i jak Benio? Lepiej?

Justynko, nie miałam do czynienia z owsikami, ale wiem, że trzeba wygotować ręczniki, pościel i całą bieliznę...

cholera to zeby jak nic !!!! jak urazi sie w dziasla palcem ryk, jak smoczek w buzi ryk jak gryzak z wypustkami też...ale ja udalam mu umytego i mojego zimnego palce to tak zassał górnymi dziasełkami ze prawie mi go odgryzł !!

posmarowalismy żelem na dziaselka było chwile spokoju ale teraz z lazienki słysze ze płacz eh....chyba zostane toalecie do konca dnia bo mam dosc :(

czopków nie mamy ale kupimy.. :) dziekuje za rade... no i zmeczenie pewnie tez pewnie dochodzi bo nie spal caly dzien

dzisiaj to ja jestem miss zombie...a jak na zlosc okres przylazł :-/

Misialina dzięki a widzisz co lekarz to inna opinia. Ale słyszałam że ta twoja jest super więc jakby co to też sie do niej wybiore, Mati tak samo marudny jak Malwinka, w sumie różnica między nimi 3 dni, więc żadna praktycznie.
Justynka ja miałam kiedyś owsiki ale nic nie pamietam miałam 6 lat...
Ironia współczuje Beniowi, aktualnie wiem co to za ból...

Mateusz ma gdzieś przylepiona "kozę" w nosie i nawet sól fizjologiczna nie odkleiła, a męczy sie biedny przy karmieniu...

Justynka przy owsikach musisz być teraz bardzo sterylna....przede wszystkim ten lek powinna zażyć cała rodzina...poza tym musisz codziennie zmieniać pościel i prać, potem prasować nawet bieliznę...i uważaj żeby Antoś nie dotykał Kaliny

Ironia wspólczuję..ząbkowanie tom trudny okres :(

reklama
Do góry