reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hej u nasz sztormu ciąg dalszy tylko z taką różnicą, że dziś nic nie zniszczył (bo już nie miał co):-) Emilka w przedszkolu, Asiulka śpi więc ja piję kawkę i rozkoszuję się ciszą.
U nas ze spaniem jest różnie raz śpi w nocy 7 godzin bez przerwy a czasami śpi 4 budzi się, zje i spi następne 4. Ogólnie to nie mogę narzekać, wysypiam się, a jak jestem zmęczona to mężulek bierze zmianę i on wstaje;-)
Śmigam wstawić kapustę na bigos:tak:

Cześć Dziewczyny! :-)

Mój synek spał dziś 9h :-) Kochany maluszek :-D

Dawno mnie nie było, zaglądam tu teraz rzadko, ale zawsze wracam, bo fajnie z Wami ;-) Idę trochę poczytać, na ile mi mały pozwoli :-)

Mamusia moja Maja też śpi średnio 9 godzin, tylko że jak Ona zaśnie 0 2 to ja i tak kładę się po północy, inaczej nie umiem ;) ale nawet ja potem w dzień z Nią odeśpię i śpimy czasem do południa to i tak mi to nic nie daje... w ogóle to chyba muszę sobie zrobić badanie krwi bo zdaje mi się że mogę mieć anemię i stąd to wieczne zmęczenie i ospałość u mnie... w ciąży miałam niska hemoglobinę, po cc to już całkiem poleciała a żelazo brałam przez miesiąc po porodzie, ja jestem beznadziejna jeśli chodzi o branie tabletek, w ogóle o tym nie pamiętam... wstyd się przyznać ale Majce też czasem zapominam podać d3...

Madzioolka, ustaw sobie przypomnienie w komórce - ja też zapominałam :zawstydzona/y: O badaniach krwi też myślę, warto sprawdzić, zwłaszcza kiedy miało się słabsze wyniki w ciąży.

mój Tymcio śpi ostatnio około 10h ale bez żadnej przerwy to dopiero cudo :tak::tak::tak:
A Edgarek zależy, jak mu się śpi ;-) Raz prześpi 9-10h, raz 7-8h, a czasem [na szczęście rzadko ;-)] obudzi się po 5h. Ogólnie jednak, nawet, jak wstanie w nocy, to przewijam go raz-dwa, wcina szybko i idziemy dalej w kimę ;-) K. czasami nawet się nie przebudzi :-)

tez sie przyznam ze czasami zapominam o tabletce dla malego, przypomnienie to dobry pomysl.
Dopiero poludnie, a ja juz sie zdazylam zmeczyc, wstalam 6.30 - nakarmilam i przewinelam malego, dla mlodej kakao dla siebie kawka i do pracy. To tylko 2,5 godziny ale trzeba sie nalatac. W domu znowu karmienie i przewijanie glodomorka, ledwo co skonczylam to przyszedl elektryk sprawdzic termostat (trzeba kupic nowy - kolejny spory wydatek). Teraz dopiero udalo mi sie usiasc i zjesc kanapke - maly zasnal, starszy z mloda pojechali do banku, nawet kot zasnal :-), ufff jak dobrze.
Wasze maluchy super spia w nocy, mojego kapie ok 21, je i zasypia ok 21.30, pozniej budzi sie o 1.00 - 2.00 na jedzenie i zaraz zasypia, pozniej zwykle 5-6.00 godzina tez je, przebieram go i czesto jeszcze pospi z godzinke.

my rowniez nie mamy problemu ze spaniem ;) spimy od 21 do 7 bez pobudek karmień i przewijania ;-)

mlody wlasnie robi drzemeczke i ok 15 powinnien sie obudzic :-)

reklama
No To Oli dzisiaj rekordowo przespał 13 h !!!!! :szok: Zasnął o 19 a otworzyl oczy o 8. normalnie szok pewnie tylko raz mu sie tak udało, wstawałam sprawdzac czy nic mu nie jest - taki głupi nawyk. Chociaz Amela teraz spi ok 12 godzin w nocy ale jak byla mniejsza to potrafiła od 19 do 10 spac bez pobudki.

Do góry