reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Doris ja też miałam obawy żeby podawać smoka...chociaż Malwina nim pluje na lewo i prawo to ja jej cierpliwie go wkładam i czasem zassie i sie uspokoi...a tak z cyckeim bym musiała siedziec non stop

reklama
hej

ja zolze "widzalam" na Facebooku wczoraj :tak: wiec zyje... szkoda ze tu nie zaglada ;-)

a ja wietrze dzis dupke malej... Z jednej strony poldupeczek jej sie odparzyl :baffled: bidulka moja... Tylko kurde jak ma jej sie nie odpazyc jak ona co chwile pyrka a jak pyrka to troche kupki leci, niewiele ale dupke brudzi juz... i wez tu teraz badz madry i podsluch.u.j co 5 min czy pyrknela :baffled:

no dobra, dopiero z soba porzadek zrobilam, ale co to za robota jak na raty do lazienki latalam : Huh:
wlosy 1,5 h prostowalam, nie wspomne o ogoleniu boku, co maszynke odpalilam to slysze skwierczenie z pokoju :baffled: a to tylko kawaleczek przeciez glowy do zgolenia mialam. A najgorsze bylo golenie nog : Zdziwiony:: Oo2:
No masakra jaka niespokojna.... dzis ide kupic infacol, bo kurde nie wyrobie...

kobitki 3majcie sie cieplutko... ja juz dzis chyba nie kukne tu, jade zaraz do miasta do lekarza.... z synkiem i soba. PAPPAPAPA

Mamusia jak ja Ci zazdroszczę...wynika z tego, że badanie ginekologiczne "poruszyło" Twój organizm (u mnie tak było z pierwszą ciążą). Ja jak nic się nie będzie działo to w środę mam wizytę i mocno liczę na magiczne ręce ginka.
Trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie to było "to" i żeby skurczybyki przyszły naturalnie a nie dzięki oxy. Tylko błagam pisz co tam u Ciebie.

mamusiacóreczki - dziękuję Ci bardzo za kciuki ;) ja też mam nadzieję że skurczybyki przyjdą same jak na razie to mam ból brzuszka jak na okres i skurcze od godzinki ale jeszcze nie są takie regularne, jak coś na bank będę o wszystkim informować, ja też mam wizytę w środę ale nie u swojego ginka tylko w szpitalu w którym będę rodzić (ktg i badanie przez położną - tak jak ostatnio), ostatnio dużo ćwiczyłam - robiłam kółka bioderkami i bociani chód - i wydaje mi się że mój brzuchol zmienił swój kształt co mam nadzieję że oznacza że Tymek już jest niżej w kanale rodnym, czuję się dzisiaj bardzo podjarana tą sytuacją z tym ala czopem, bólem brzucha i skurczami bo daje mi to nadzieję że coś się jednak ruszyło ;)
Ty też informuj na bieżąco czy są jakieś postępy, również trzymam kciuki za Twój szybki i jak najmniej bolesny poród i coś mi się wydaje że i tak u Ciebie pójdzie szybciej niż u mnie

Oj kochana niekoniecznie będę szybsza. Pierwszą ciążę przenosiłam 11 dni, a i teraz wszyscy mówią że brzuszek jeszcze za wysoko jak na poród. Chociaż z drugiej strony to już prawie dwa tygodnie temu mój gin mówił że na dniach urodzę więc chyba ta wysokość brzuszka nie ma aż takiego znaczenia. Ale i tak trzeba przyznać że Ty jesteś o krok dalej: pozbyłaś się już czopa. Mój skurczybyk jeszcze się trzyma.;-)

mamusiacóreczki - z tym czopem to jest różnie zobacz u naszej Doggi u której wypadł znacznie wcześniej a nic się nie działo, u niektórych przecież czop odchodzi razem z wodami, haziaaa i już, więc nie ma na to ponoć reguły, zobaczysz ja dobrze wróże ;) ->będziesz szybciej z maleństwem po 2 stronie brzuszka niż ja

reklama
Ja po wizycie, nic się u mnie nie zmieniło, żadnych skurczy, czopa też nie widać. Lekarz umówił mnie na następny poniedziałek, ale oddałabym dużo, żeby już nie musieć tam iść, do tego zgaga mnie dobija codziennie....bleh

Do góry