reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

czesc dziewczyny......trasia, setana,aestima bardzo wam wspolczuje
mysia mysle ze wiekszosc mamusiek ma takie mysli, chwile podlamania- mi sie wydaje to zupelnie normalne. i choc u nas niby wszytsko ok to ja czuje sie jakos tak nijak, sama nie wiem co mi jest, w jakas taka melancholje wpadlam....
udalo mi sie w miare uregulowac Noberta z jedzeniem, je pieknie co 3h i albo spi albo poznaje swiat dookola i uzywam smoczka i dzieki niemu wlasnie mlody nie wisi mi na cycu non stop i na pewno to jest zdrowsze- przynajmniej wedlug mnie
Misialina powodzenia na chrzsinach, bardzo szybko sie zebraliscie, nas jakos tez chyba niedlugo i udalo sie z ksiedzem zalatwic ten chrzest z zastepstwem, bo tata chrzestny moze dopiero za rok ze stanow przyleciec.
trzymajcie sie kochane:)

Ostatnia edycja:
reklama
Trasia moja Malwinka też je co 2,5 - 3 godz i nawet mi na myśl nie przyszło że mogła by być odwodniona....dzieci same wiedzą kiedy mają się napić więc tu myślę Twoje obawy powinnaś odstwić na bok...a co Ty masz na myśli jeśli chodzi o ciemiączko...pierwszy raz cos takiego słyszę...u każdego dziecka można wyczuć ciemiączko :confused:

Martuś życzę Ci lepszego samopoczucia...napewno z cxasem przyjdzie...ważne że Norbercik ładnie je i śpi kiedy trzeba

a u nas dzisiaj sobota na całego :)
byliśmy 2,5 godzinki na spacerku i zakupach, i od rana młody śpi jak kamol po 4-5 godzin ...ciekawe co bedzie w nocy :-)

a ja właśnie wróciłam, mój M zabrał mnie na bulwar nad Wisłę a tam atrakcji co nie miara, wczoraj był w Tczewie Afromental a dziś Kasia Kowalska, wesołe miasteczko i różne różności, czuję się szczęśliwa jak małe dziecko mężuś kupił mi olbrzymią truskawkową watę cukrową, lody, zapiekankę i wielgachnego lizaka z napisem "Kocham Cię" - aż się wzruszyłam jak dzieciak jakiś :zawstydzona/y::-D

trasia, setana, katamisz my mamy to samo... na razie nie ogarniam wszystkiego ale we wtorek mamy wizyte u pediatry to moze sie czegoś dowiem.
Łaczę sie z wami w bólu dziewczyny...

trasia, setana, katamisz i kati...ja już ledwo żyję, średnio co drugie karmienie mała nie może zasnąć, pręży się i bąki puszcza, a jak już przyśnie, to przed bąkiem z krzykiem się budzi...już 2 dzień z rzędu mamy pobudkę ok. 6 i do 9 się męczymy we trójkę:-(czytałam, że oprócz kropli pomaga herbatka z kopru włoskiego,czy któraś z Was próbowała?
nie wiem już co robić...kati mam prośbę - zapytaj lekarza o krople sab simplex - teściowa mi przywiozła z Niemiec, ale nie wiem od jakiego wieku można je u dziecka stosować i boję się jej dać dopóki ktoś mi nie powie czy już mogę...krople stoją, mała płacze...
a dziś jak ją przewijałam w sypialni takie kupsko uwaliła, że rękę do nadgarstka miałam usraną, a do prania poszło nasze prześcieradło, moja bluzka i spodnie oraz 2 tetry...taką awarię mieliśmy;-)
trasia przy odwodnieniu zapadają się wszystkie 4 ciemiączka i oczodoły, nie schizuj!!!

Ostatnia edycja:
Mamusie ja póki co stresa nie mam...czekam cierpliwie i wychodzę z założenia, że dzidziol sam dobrze wie, kiedy ma wyjść. Przywiązałam się do tego 29 czerwca, ale myślami bywam i w lipcu :) Cierpliwości dziewuszki. Natura wie co robi :)

ponoć sab simplex po 3 tygodniu - zazwyczaj wtedy też zaczynają się brzuszkowe problemy niemowlaczków;
u nas na razie "jakoś" działa Esputicon - po 2 krople przed każdym karmieniem - oraz Gripe Water ze 2, 3 razy dziennie; ale rewelacji i tak nie ma, dalej zrobienie kupki to niezły wysilek; przynajmniej nie martwię się o pępek, bo go zaklejono kilka dni temu, żeby się przepuklinka nie powiekszała;
no a poza tym maluch robi się coraz bardziej kontaktowy, pani neurolog go pochwaliła, że nawiązuje kontakt wzrokowy, potrafi zatrzymac wzrok na twarzy - ogólnie wszystko dobrze jest:) oby tak dalej!

Evka - i bardzo dobre podejście, tak trzymaj!

Sab simplex...słyszałam o tych kropelkach, podobno są rewelacyjne. Zamowiłam już je u kolegi, ma przywieźć je z Niemiec. Na razie...odpukać Julia nie ma klopotów z brzuszkiem i niech tak zostanie!!!!!
Andariel od kiedy można je stosować, po 3 tygodniu???? Czytałam na necie opinie, że dopiero po skończeniu 1 miesiąca życia.
Evka...masz rację, jeszcze masz czas. Dzidzia wyjdzie jak będzie chciała.
Mamusiaczerwcowa....ale się smakołyków najadłaś!!! Ja już nie mogę patrzeć na gotowane mięso i marzą mi się truskawki i czereśnie!!

A nasza Julcia już po kąpaniu, nakarmiona słodko śpi. Ja też się kładę ostatnio wcześnie.
Buziaki dla wsztystkich rozpakowanych i nierozpakowanych!

reklama
Trasia, Setana, kochane, u nas podobnie- od powrotu ze szpitala Miesio tylko na rękach... Jestem skonana. MIchał radzi sobie lepiej, bo ma więcej cierpliwości... Na usg odźwiernika też wyszło, że jest mega zagazowany- przyjmujemy na to leki (debridat, esputicon) . Może wybierzcie się do pediatry po jakieś wspomagacze? chociaż ja nie widzę efektów leczenia, więc nie wiem co doradzić... Trzymajcie się!!

Do góry