reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Doggi, jak wczoraj położna mnie zważyła to przez tydzień też przybył 1 kg. I była zdziwiona, że jeszcze w górę idzie. A co ma nie iść jak ja cała spuchnięta, nie mam siły żeby łazić nie wiadomo ile :/
Nie no urodzić musimy. Choć też już mnie coraz bardziej dół ogarnia, mimo tego, że do terminu 2 dni. Ale to wszystko przez to gadanie, problemy po drodze, bałam się żeby donosić. Potem ginka mówiła, że na pewno wcześniej urodzę. I ja tak sobie to do tego łba wbiłam chyba. Może gdyby nie to całe gadanie, to jakoś bardziej na luzie bym podeszła, bo z Jaśkiem do terminu też nic się nie działo, po czym w nocy wody mi odeszły.
D. mówi, że urodzę 17-tego dzień po terminie (jak Jaśka) zobaczymy. Jak ściemnia to go uduszę ;)

A powiedzcie mi, czy mimo tego, że Wam czop odszedł/odchodzi to Wy tymtyrymtym z mężami? ;)

reklama
hello:)
to dziś kciukamy za Aestimę, tak? bo na smsowym info, że trafili z Miesiem do szpitala przez powrót żółtaczki... KCIUKI!

Doggi - szczerze mówiąc, po Twoich wczorajszych wpisach o czyszczeniu byłam na 99% pewna, że sie rozpakujesz; musisz spróbować sposobu Silvy - wyluzować, odetchnąć i... zacząć rodzić na luzie;-)

larvunia - Ninka też smokiem gardziła (z małym epizodem trwajacym jakiś miesiąc jak miała 4 m-ce), ale za to mieliśmy problem z ssaniem kciuka; dopiero zaklejenie go plastrem na tydzień poskutkowało; a Adaś dostal smoka w szpitalu i czasem się nam teraz przydaje;

Blusia u mnie było podobnie... ginka tez gadała i gadala zeby tylko do 37tyg dotrwac bla bla bla... a ja tu zaraz koncze 41 !! masakjeta !!

Andariel ehhh, z tym czyszczeniem u mnie to co 2 dni jest jakos od3tyg moze dłuzej... lekarka się ze mnie śmieje (mnie to nie śmieszy), że ja mam wszystkie objawy kończącej się ciąży, co tylko zostało wymyślone mnie to spotyka... tylko ze takie objawy najczesciej są tuz przed, a u mnie miesiąc ponad się ciągną... grrrr.... wczoraj już tez takie bołe miałam i skurcze ze byłam pewna ze nad ranem pojedziemy na porodówkę, a nad ranem to co najwayzej pocisnęlam na siusiu :p

Hejo wszystkim;-)
Aestima &&&& za Miesia
Dzastina &&&&&& za Was oby szybko poszło
Cinamon zdrówka dla Jasia, u mnie bez gorączki, ale za to kaszel i zapaleni ucha:wściekła/y:
Wczoraj patrzyłam na naszą liste i niewiele zostało mamuś 2w1. Ja już staram sie podchodzić to tego na zasadzie co ma byc to będzie i staram poświęcić jak najwiecej czasu Emilce póki jeszcze mogę. Zresztą nie mogę urodzić dopiki mała i ja nie wyzdrowiejemy więc mamy jeszcze troche czasu
Asinka kciuki za wizytę

dubeltówka z 50 , 13 nas zostało... noł łej... a z pierwszej strony listy tylko jedna została... zgadnij kto :p taka gwiazda 6 dni po terminie :p

blusia ja strasznie bym chciala tyruryru z mężem ale nie mam absolutnie siły na to... i kazda próba kończy się na tym ze trza przerwac bo mnie skurcz łapie i koniec, i to zawsze wtedy takie hardcory mnie łapią że się zwijam.. ale jescze do zeszłego tyg jak najbardziej codziennie 2 razy musiało byc :D mąż nie mial tyle entuzjazmu bo isę bał ze krzywde mi i małej robi ale jak się żonka zabrala za męza zmienial zdanie ;)

Ja mojego też molestowałam przez ostatnie kilka dni, ale teraz to przez te bóle przystopowałam. A może by bardziej pomogło...:confused:
Ja nie wiem co się ostatnio dzieje :-( Nie dość, że te bóle i plamienia, to od 2 dni mam takie bóle głowy, że aż mnie oczy i zęby bolą. Nigdy aż takich bóli nie miałam...

Witam sie poki maly spi. Nocka calkiem dobrze przeszla, teraz tez juz 2,5 godziny spi, nawet zdazylam pol ogrodu wykosic :-) Dzionek zapowiada sie ladnie, cieplo, ale nie upalnie. Na pewno popoludnie spedzimy na placu zabaw.
Ciekawe jak tam sie czuje Mieszko, biedna Aestima nie ma spokoju.
Dalej trzymam kciuki za rodzace i czekajace, powodzenia dziewczyny!

asinka ja wczoraj obudziłam sie z bólem głowy i cały dzień bolało i dziś to samo... oczy musze miec przymrużone bo jak za szeroko otwieram to ból mi czache rozpiera... to jest pięęęękna pani migrena, moja ulubienica nawet przed panią zgagą...

cześć cioteczki.śliczne te wasze maleństwa,ale widzę,że juz jakieś infekcje się plątają-zdrówka dla dzieciaczków życzę!:-)

u mnie nic się jeszcze nie ruszyło-zostało mi jeszcze 8 dni,nie mam normalnie czasu przez ten remont,nie mogę jeszcze urodzić:-D,choć wieczorami pobolewa mnie delikatnie brzuch,jak na okres,ale jak poleżę to mija.
co do remontu to malarz ma do soboty już wyjść,więc chciałabym się obrobić ze sprzątaniem do porodu,ale same wiecie,że dzieciaczki kiedy mają chęć to się rodzą i już:tak:

zrobiłam sobie sama wymaz-nic nie wyhodowano,więc mam nadzieję,że tak zostanie do porodu...

pozdrawiam serdecznie,jestem w kontakcie z dzastina,która miała miec dziś cc,więc będę was informować.paa

reklama
A u mnie z kolei, wybijają poty. Nocami na podwórku 5 stopni w domu ok 18 a ja spocona jak nie wiem co. W nocy normalnie się ze mnie leje i czasami mam wrażenie, że zaraz wylewu dostanę tak mi gorąco:szok:

Do góry