reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
dzięki cinamon za odpowiedz :) nakarmiliśmy głoda, przebraliśmy i teraz sie mały weranduje tak około 20-30 minutek śpi ciągle śpioch jeden :)

A my wybraliśmy się dziś na pierwszy spacerek:) Chcieliśmy iść po 12, bo Mała zwykle wtedy wstaje na jedzenie i od razu zasypia po porannym wojowaniu, a ona jak się obudziła w południe tak nie spała do 15:) W końcu zasnęła kamiennym snem i udało nam się wyjść z domku. Spacerek trwał może 25 minut a ja czuję się jak po maratonie. Do tego od rana boli mnie krocze. kiedy te szwy się rozpuszczają? Wkurza mnie to szycie jak cholera. Nawet kupy zrobić nie mogę bo mam wrażenie, że mi wszystko zaraz pęknie.
Teraz leżę i chyba zaraz zasnę.

Witam się niedzielnie...

Chyba już tu nie będę wchodzic puki nie urodzę, bo co wchodzę zalewam się łzami, że tyle się pozaczynało, albo pokończyło, że ja już nie mogę ;( u mnie nadal nic :( dzizassss jaką ja mam depresje już silną :(

miłego dnia dziewczyny

Dziewczyny poratujcie :(
Moja od porodu chyba dobrze ciągnie z cyca bo jak zaśnie to przesypia z 2-3 godzin tylko mam taki problem że ona zasypia mi przy piersi i wtedy ją odkładamy do łóżeczka. Czy to jest dobre? Bo wydaje mi się że powinna sama zasnąć a jak u was zasypiają? Kurcze załamuję się tym :-(
Pliss o pomoc

Ivonko wydaje mi się że większość tak małych dzieciaczków zasypia właśnie przy piersi.Myślę że nie masz się czym martwić.Takie dziecko potrzebuje duuużo snu i każde karmienie to ogromny wysiłek. Myślę że to zupełnie naturalne chociaż niech wypowie się jeszcze karmiąca mama

Ironia fajnie że się werandujecie! Dziecie po takim złapaniu świerzego powietrza zawsze bardzo dobrze śpi!

Doggi kurcze no nie wiem co ci powiedzieć.Wierzę że jest Ci ciężko .Może na Ktg porozmawiaj z jakimkolwiek lekarzem o Twoim dołku.Może zatrzymają cię w szpitalu i zaczną chociaż coś robić.Poród powinien być radosnym momentem , czekanie na dziecko też a widze faktycznie że emocjonalnie czujesz się coraz gorzej.

Traschko witaj! Fajnie że byliście na spacerku.Ja już nie moge się doczekać naszego pierwszego.Jak tam wózio się sprawował?

Mamusiu dzięki za wieści o Asince.Może jednak coś się rozkręci skoro ją tak boli!

A ja właśnie uświadomiłam sobie że prawdopodobnie męża nie będzie przy moim porodzie.Do szpitala idę 21 .06 pewnie cc mi zrobią 22 bo 23 jest święto.A akurat mąż jedzie są dzić się z mamuśką 22. I nie wiem czy pozwolić mu jechać czy jednak nalegać aby został ze mną

Dziewczyny poratujcie :(
Moja od porodu chyba dobrze ciągnie z cyca bo jak zaśnie to przesypia z 2-3 godzin tylko mam taki problem że ona zasypia mi przy piersi i wtedy ją odkładamy do łóżeczka. Czy to jest dobre? Bo wydaje mi się że powinna sama zasnąć a jak u was zasypiają? Kurcze załamuję się tym :-(
Pliss o pomoc

Ivona - po pierwsze nie stresuj się!
Jeśli masz taki pomysł na życie, by młoda zasypiała sama a nie za pomoą cyca, to rób tak: najpierw nakarm, a póxniej przewijaj. Często ona nawet podczas przewijania się nie obudzi, ale czasem się rozbudzi i będzie sobie zasypiać w łóżeczku. Moje też mi na cycu zasypiają, poxniej je odbijam i przebieram. Czasem mają aktywnośc, a czasem nie..
A teraz - jako, ze to są noworodki, to mają prawo spać 23h na dobę.(godzinę zostawiam na jedzenie;) )

Dogguś, przytulam Cię mocno, bo nic innego nie mogę :( Jeszcze trochę kochana.

Ivonka, mój Jaś też zasypiał przy piersi, odkładaliśmy go, po czym po kilkunastu minutach się budził, bo był głodny. Ale on nie umiał inaczej, ile ja się nakombinowałam żeby go obudzić. Taki mi się przypadek trafił ;)
Ale myślę, że jak Twoja mała przesypia po takim karmieniu kilka godzin, to się najada.

Trasia, cieszę się, że pierwszy spacerek za Wami :) A powiedz mi, jak Ty w taką pogodę ubierasz Marysię na dwór?

reklama
Ivonko ilu rodziców tyle opinii jeśli chodzi o zasypianie dziecka przy piersi. Ja myślę że taki maluszek czuje się bezpiecznie przy piersi bo czuje Twój zapach, być może dlatego zasypia. Nie martw się, przyjdzie czas na naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Wiem tylko, że trzeba uważać jak dzidziuś ma już ząbki żeby nie było zasypiania przy mleczku (chodzi o próchnicę), ale nie wiem czy to nie dotyczy butelek i mleczka modyfikowanego. Ja sama pamiętam że wielokrotnie zdarzyło mi się zasnąć przy karmieniu pierwszej córci i ona zasypiała ze mną, a ja budziłam się w środku nocy z cyckami na wierzchu;-)

Do góry