reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Słuchajcie laski, a ja to samej siebie nie ogarniam !! Tzn mojego organizmu... jak ostatnio byłam u ginki to ona potwierdziła że czop odszedł... a ja... 3ci dzień dziś czopski !! Przedwczoraj łaziłam se po starym rynku w pozku ze znajomymi, i tak w pewnym momencie poczulam jakoś mokro, poszłam do łazienki a tam wielki obleśny glut pół przezroczysty, pół mleczny trudno określic go... (to było wieczorem) wczoraj to co 3h odnotowywałam wyciek tego oblecha (w mniejszych ilościach, ale w takiej samej formie) a no i wieczxorem po calym dniu znów taki wielki glut... a dziś mi tak suchutko było od rana, zero śluzów, zero tego wodnitego czegoś (ja silnie zdziwiona) po czym ide teraz do łazienki na siusiuersa a tam a piac od nowa... częsc plasknęła do kibelka, ja tyłek i wadżajna całe upackane od tej galarety i jak zaczęłam wycierac to kurde papieru 3 razy musialam dobierac i jeszcze miałam rękę upackaną tym... MASACRA... Jest tu jakas logika? Bo ja jej nie widzę.... już tyle czasu ten czop odchodzi i odchodzi wiec powinno byc go coraz mniej a nie coraz więcej... a dziś to był potop normalnie... Nie kumem naprawde nie kumam... no i kurde lekarka mówila ze odszedł, a jak mógł odejsc skoro cały czas to samo leeeeci.... ehhhh

reklama
dzieńdoberek
ja dopiero co wstałam miałam tragiczną noc, te sny takie głupie że to się w głowie nie mieści no i nogi wielkie jak cholercia, cała obolała jestem, ale żeby już nie narzekać powiem że humorek mi dopisuje no i pogoda ładna, na szczęście dziś nie planujemy jakiś większych zakupów to nie będę musiała się męczyć na słonku :tak:

Trasia
- no i pięknie bez wywołania naturalny porodzik i super, wiedziałam że to na Trasie padnie lada chwila no i się nie myliłam :tak:

doggi nie wiem co Ci doradzic
JA z synkiem czopu nie zaobserwowalam nawet
teraz tez nic nie wylatuje mi procz bialej wydzielinki jak przy owulacji :sorry2:
a dwa dni temu mialam wrazenie ze mi leca wody tzn ciekna, bo co ok 2 h zmienialam wkladki, przezroczystej wodnistej wydzieliny :sorry2:
a tak na codzien to czopa nie widzialam jeszcze

Doggi - kurcze nie mam pojęcia co to ma być, ja na tych czopach się nie znam bo mi się chyba on nie odrywa przynajmniej na razie, nawet nie wiem czego się spodziewać, możliwe że w Twoim przypadku ginka się myliła że już niby wypadł w całości bo inaczej wyjaśnić tego nie potrafię :/

heheheh ;-) Dogi
ja dzis tez bole z nerwow bede pewnie miala hehehe
moj zawiozl wlasnie mlodego do moich rodzicow do miasta (maja mu atrakcje jakies zapewnic) i po 16.00 maja mi mlodego przywiesc do domu no i juz czuje w "moczu" ze bedzie jakas zadyma. Bo ja w domu teraz prawie nie sprzatam, tzn tak po swojemu nie mam sil normalnie poprostu na kladzenie wszystkiego na miejsce a znajac moja mame bedzie sie zaraz czepiac ze siedze w domu i "nic nie robie" :dry: Doggi tez mnie moja irytuje i wkurza bo na wszystko sie czepia i ma odzywke taka ze w piety wlazi. Ona moze dogryzac ale jej juz nie mozna slowa powiedziec....
A tak chcialam sama w spokoju w domu sie polenic....

edit:
smacznych obiadow zycze! Ja wlasnie zjadlam mielonego z wczoraj i wlasnie zagryzam lodem rozkiem toffi ;p

bosz, moja dokladnie tak samo... jak przyjezdza to lazi tylko i mi ciśnie że siedze nic nie robie chata brudna i czekam tylko aż Tomek mnie z kolejnych rzeczy bedzie wyręczał.. a ja sprzatam tyle na ile moge i to jak Tomka nie ma bo on mi nie pozwala sprzatac i on to robi ajk tylko ma wolne... dżizassss.... krew zalewa człowieka....

Ale ja dziś w ogóle jestem wściekla od rana... masacra jaka ja na buzowana chodze hahaha, mój miał dziś awanture bo nie pamietał gdzi etelefon połozyl i mu zrobiłam o to wojne (what the hell???? To nie ja!!) a jak szłam odebrac zakupy od meza (jak jechal do pracy pojechal do sklepu kupic cos mi do papu i zawsze przed bramą czeka z zakupami zeby nie wjezdzac juz..) i tam stała na przystanku dziewczynka taka na oko lat z lodem i mamą.. i ona mówi... "mamo mamo a czemu ta pani ma taki wieeeelki brzuch" (no sie wkurzyłam nieziemsko) i spojrzałam na nią moim spojrzeniem mordercy i mówię "Jak będziesz jadła tyle lodów też taki będziesz miała" dziecko silnie spłoszone wyglądała jakby miala ryczec, ale jej mama spoko i się zaczela smiac... oczywiscie moj maz wyskoczyl z auta łagodzic sytuacje i tłumaczyc mnie :p i tylko skwitowal jak odjeżdzał "taaaaak słodka kochana mamuśka rośnie" :p bosz ale dziś tej agresji we mnie nie ogarniam !! Zeby małe dzieci atakowac... masacra !! :p

Doggi - już sobie wyobraziłam tą sytuację jak walnęłaś małej tekstem o tych lodach
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

podobno taki agresor włącza się przed porodem ;) (ale to różnie mówią więc jeszcze nie wiem czy to się sprawdza) tego Ci właśnie życzę żeby to było już teraz zaraz :tak:

Sama sie z tego smieje... ale no kurcze tak mi krew do czachy napłynela.. tak się wscieklam ze spytala mamy czemu mam taki wielki brzuch ze myslałam ze wybuchne... dobrze ze moj mąz jest taki kochany i czarujacy i potrafi udobruchac kazdego i obrócic takie cos w zart.... choc mi dosc dlugo do smiechu nie było !! Teraz dopiero jak ochłonelam i wam napisałam zaczelam sie z tego smiac, bo to jest nienormalne !! hHhHHhahahah

Doggi - a w jakim wieku była ta dziewczynka że takie pytania zadawała, wcześniej nie napisałaś i tak staram się widzieć to oczami wyobraźni, musiała być chyba mała skoro nie wiedziała że - tam jest dzidziuś

reklama
taka mała nie była.. tak na oko mogla miec z 6 lat moze 7.. rudno jest okreslic.. te dzieciaki teraz tak szybko dojrzewaja ze to sie nie dzieje... moja kuzyka np... ma lat 10 i 2 tyg temu dostala pierwszy okres !! masacra!! a ja miałam 13 lat... ale ona w ogole wyglada jakby miała z 15... prawie mojego wzortu, wazy 52 kg, a cycki to ma takie jakie ja miałam w wieku 16 lat a ona ma 10 !! !! !!

Do góry