reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej dziewczyny! Długo się nie odzywałam... widzę że nas sporo przybyło! :tak: Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za testujące!

wiecie u mnie sie porobilo tak, ze mi wszystko smierdzi a najgozej moja szafa-nie moge normalnie jej otwierac. wczoraj postanowilam wszytko wyprac, szła pralka za pralka, kupilam plyn z nowym zapachem i co....po trzeciej pralce nawet ten nowy zapach mi smierdzial:( :szok:

Ja mam to samo, właściwie jeszcze przed zrobionym testem prasowałam z mężem firanki i mówię: "Ale ta firanka śmierdzi..." :-D Teraz mam to samo z innymi ciuchami, myślałam o zmianie zapachu płynu do płukania, ale jak sobie wąchnęłam przed wlaniem do pralki to mi ładnie pachnie ;) Dopiero po praniu już nie... więc nie wiem o co chodzi :blink:

reklama
Witam wszystkie czerwcówki!
Ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że nie jestem sama. Terminu jeszcze nie znam, bo do gina idę w przyszłym tygodniu. wszystkim nam życzę wspaniałych 9 miesięcy.

Dziewczyny... powiedzcie jak jest z waszymi piersiam???
Ja mam wrażenie że w środku się palą... i nie wiem czy to objaw fasolki czy mam jakieś zapalenie...
Owszem bolały mnie nie raz...zwłaszcza przed @ ale teraz to już przesada... nie mogę się brzuchu położyć..
z Czarkiem nic mi nie było...nawet piersi nie bolałay a to normalnie masakra jakaś..

hej dziewczyny. Wiatm igratuluje nowym mamusiom i zycze 2 kresek na tescie dla oczekujacych.
Dawno nie pisalam bo jestem zagramanica;-) Staram sie podczytywac ale piszecie jak szalone i pewnie dopiero w przyszlym tyg jak wroce bede na bierzaco.
Tymczasem odpoczawam na urlopie.
Wizyte planuje na 18 bedzie ok 7t3d powinno juz widac malego.
Co do objawow to u mnie ok samopoczucie dobre brak smakow ani odrzutow. Jedynie zmeczenie bol mega cyckow tak jak kolezanka pisze jakby plonely, czasem bol podbrzusza ale duzo mniejszy i rzadziej. W niedziele czeka mnie 13h autokarem to brzuch pewnie da o sobie znac.

dzastina222 - nie jesteś sama mnie też piersi strasznie bolą nawet jak się do swojego faceta za mocno przytulę to mnie bolą :(

ale pozatym nic zero mdłości czy czegoś takiego, no może poza sennością... właśnie z zajęć wróciłam i gdyby nie koleżanka to usnełabym jak nic na tym wykładzie a siedziałam w 3 rzędzie więc chyba nie byłby z tego mój wykładowca zadowolony;)

Witam czerwcóweczki :-)
ja wczoraj zobaczyłam 2 krechy .. druga trochę blada, ale zawsze krecha ;-)
dzisiaj dla pewności zrobiłam betę i już wszystko jasne - 06 czerwca będzie drugi dzidziuś :-):-):-)

dzastina, paulinka, mnie w pierwszej ciąży tak bolały piersi, że przy zdejmowaniu stanika miałam łzy w oczach ;-)to był jedyny objaw ...
a teraz nic a nic ... absolutnie żadnych objawów i mam nadzieję, że tak zostanie i jedynym objawem będzie rosnący brzuszek !!!

Hej dziewczęta :)
Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za następne testujące :)
To która pierwsza w sobotę testuje? Ja o 5 zawsze mierzę tempkę ;)
A z ewentualnych objawów to czuję czasem mrowienie w piersiach :dry:

Hej Dziewczyny! Jestem po wizycie....więc do 7 czerwca będę cierpliwie czekać na dzidziusia. lekarz poiwiedział że narazie wszystko w porządku, macica się powiększyła, zrobił usg narazie 4mm pęcherzyk płodowy...zawsze coś....jestem w stanie euforii jak narazie ale też sie troche boję....jestem dobrej myśli....Pozdrawiam wszystkich i czerwcówki i te dopiero co testujące!!!!:-)

Dzastina222 Ja mam piersi bardzo nabrzmiałe,i bolace,ale wtedy kiedy sie ich dotyka.
Już ledwo sie mieszcza w moje staniki,ku uciesze meża.:-)
Ja miałam podobnie tak jak Ty,zawsze pobolewały mnie przed @ ale tym razem zaczeły bolec mnie wczesniej niz zwykle i tak jakos inaczej,ale nie umiem okreslic.

JoL GRATULUJE:-):-):-)

mamusia.olusia to uważaj na siebie w tej podroży,wcale Ci nie zazdoszcze tych 13h:no:

blondplatyna gratulacje i dla Ciebie:-):-):-)

Misialina super że wszystko wporzadku,ja juz nie moge sie doczekac mojej wizyty,ale zaplanowalam sobie ja za jakies 2 tygodnie.

Powiedzcie mi dziewczyny,te ktore juz byly u lekarza,jak wyliczaja tygodnie ciazy.
od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy od owulacji.????

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/members/ssabrinaa-66812.htmlSsabrinaa, w temacie kataru , gardła i innych takich testowałam ostatnio amol - kurczę, pomaga.
Na tym forum między innymi polecany jako bezpieczny w ciąży. Miałam już dość aspiryn, cudawianek tabletkowych i chciałam ominąć ewentualne szkodliwe sposoby. Wg przepisu wkraplałam ca jakiś czas do herbaty. I działa. Przeziębienie ustąpiło, ból głowy też, choroba lokomocyjna też zmniejszona. Można też się tym inhalować - do dzieła:)

Do góry