reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Hej dziewczyny! Długo się nie odzywałam... widzę że nas sporo przybyło! :tak: Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za testujące!

wiecie u mnie sie porobilo tak, ze mi wszystko smierdzi a najgozej moja szafa-nie moge normalnie jej otwierac. wczoraj postanowilam wszytko wyprac, szła pralka za pralka, kupilam plyn z nowym zapachem i co....po trzeciej pralce nawet ten nowy zapach mi smierdzial:( :szok:

Ja mam to samo, właściwie jeszcze przed zrobionym testem prasowałam z mężem firanki i mówię: "Ale ta firanka śmierdzi..." :-D Teraz mam to samo z innymi ciuchami, myślałam o zmianie zapachu płynu do płukania, ale jak sobie wąchnęłam przed wlaniem do pralki to mi ładnie pachnie ;) Dopiero po praniu już nie... więc nie wiem o co chodzi :blink:

reklama
Witam wszystkie czerwcówki!
Ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że nie jestem sama. Terminu jeszcze nie znam, bo do gina idę w przyszłym tygodniu. wszystkim nam życzę wspaniałych 9 miesięcy.

Dziewczyny... powiedzcie jak jest z waszymi piersiam???
Ja mam wrażenie że w środku się palą... i nie wiem czy to objaw fasolki czy mam jakieś zapalenie...
Owszem bolały mnie nie raz...zwłaszcza przed @ ale teraz to już przesada... nie mogę się brzuchu położyć..
z Czarkiem nic mi nie było...nawet piersi nie bolałay a to normalnie masakra jakaś..

hej dziewczyny. Wiatm igratuluje nowym mamusiom i zycze 2 kresek na tescie dla oczekujacych.
Dawno nie pisalam bo jestem zagramanica;-) Staram sie podczytywac ale piszecie jak szalone i pewnie dopiero w przyszlym tyg jak wroce bede na bierzaco.
Tymczasem odpoczawam na urlopie.
Wizyte planuje na 18 bedzie ok 7t3d powinno juz widac malego.
Co do objawow to u mnie ok samopoczucie dobre brak smakow ani odrzutow. Jedynie zmeczenie bol mega cyckow tak jak kolezanka pisze jakby plonely, czasem bol podbrzusza ale duzo mniejszy i rzadziej. W niedziele czeka mnie 13h autokarem to brzuch pewnie da o sobie znac.

dzastina222 - nie jesteś sama mnie też piersi strasznie bolą nawet jak się do swojego faceta za mocno przytulę to mnie bolą :(

ale pozatym nic zero mdłości czy czegoś takiego, no może poza sennością... właśnie z zajęć wróciłam i gdyby nie koleżanka to usnełabym jak nic na tym wykładzie a siedziałam w 3 rzędzie więc chyba nie byłby z tego mój wykładowca zadowolony;)

Witam czerwcóweczki :-)
ja wczoraj zobaczyłam 2 krechy .. druga trochę blada, ale zawsze krecha ;-)
dzisiaj dla pewności zrobiłam betę i już wszystko jasne - 06 czerwca będzie drugi dzidziuś :-):-):-)

dzastina, paulinka, mnie w pierwszej ciąży tak bolały piersi, że przy zdejmowaniu stanika miałam łzy w oczach ;-)to był jedyny objaw ...
a teraz nic a nic ... absolutnie żadnych objawów i mam nadzieję, że tak zostanie i jedynym objawem będzie rosnący brzuszek !!!

Hej dziewczęta :)
Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za następne testujące :)
To która pierwsza w sobotę testuje? Ja o 5 zawsze mierzę tempkę ;)
A z ewentualnych objawów to czuję czasem mrowienie w piersiach :dry:

Hej Dziewczyny! Jestem po wizycie....więc do 7 czerwca będę cierpliwie czekać na dzidziusia. lekarz poiwiedział że narazie wszystko w porządku, macica się powiększyła, zrobił usg narazie 4mm pęcherzyk płodowy...zawsze coś....jestem w stanie euforii jak narazie ale też sie troche boję....jestem dobrej myśli....Pozdrawiam wszystkich i czerwcówki i te dopiero co testujące!!!!:-)

Dzastina222 Ja mam piersi bardzo nabrzmiałe,i bolace,ale wtedy kiedy sie ich dotyka.
Już ledwo sie mieszcza w moje staniki,ku uciesze meża.:-)
Ja miałam podobnie tak jak Ty,zawsze pobolewały mnie przed @ ale tym razem zaczeły bolec mnie wczesniej niz zwykle i tak jakos inaczej,ale nie umiem okreslic.

JoL GRATULUJE:-):-):-)

mamusia.olusia to uważaj na siebie w tej podroży,wcale Ci nie zazdoszcze tych 13h:no:

blondplatyna gratulacje i dla Ciebie:-):-):-)

Misialina super że wszystko wporzadku,ja juz nie moge sie doczekac mojej wizyty,ale zaplanowalam sobie ja za jakies 2 tygodnie.

Powiedzcie mi dziewczyny,te ktore juz byly u lekarza,jak wyliczaja tygodnie ciazy.
od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy od owulacji.????

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/members/ssabrinaa-66812.htmlSsabrinaa, w temacie kataru , gardła i innych takich testowałam ostatnio amol - kurczę, pomaga.
Na tym forum między innymi polecany jako bezpieczny w ciąży. Miałam już dość aspiryn, cudawianek tabletkowych i chciałam ominąć ewentualne szkodliwe sposoby. Wg przepisu wkraplałam ca jakiś czas do herbaty. I działa. Przeziębienie ustąpiło, ból głowy też, choroba lokomocyjna też zmniejszona. Można też się tym inhalować - do dzieła:)

Do góry