reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

wiesz co chyba nie bardzo bo lekarke mam ze szpitala, w którym chce rodzić a endokrynologów dobrych nie ma w krk i polecili mi jakiegoś profesora, który jest naprawdę dobry...no nic przecierpimy :) po prostu nowy dywan i remont kuchni poszedł w zapomnienie :) jak się tylko młody urodzi naucze go zmywać naczynia w ramach zadośćuczynienia za brak zmywarki hehe :) musimy zrezygnowac tez z zamawiania jedzenia w restauracjach bo niestety to troche podnosi rachunki...no cóż trzeba zacząć gotować bu...własnie ide wstawic kalafiorka na zupke :)

Twoja mama oszalała:) Ze szczęścia:)
Ironia, a czemu robisz pappa, jesteś jeszcze b. młoda, może wystarczy usg genetyczne? ja też robie pappa mimo, że mam dopiero 24 lata, ale to ze względu na majowe poronienie w 11 tyg:( No i zrobią mi to badanie za darmo. Ja też się trochę martwię kasą, bo lekarz drogi (150zl), badania wszystkie prywatnie robimy a u nas pracuje tylko mąż (ja kończę studia). Ale jakoś sobie poradzimy:)

ja kochana chce zrobić te wszystkie badania bo pomimo, że jestem młoda u męża w rodzinie były choroby jakies jelit układu pokarmowego i do końca nie wiadomo czy mają podłoże genetyczne, a ja niestety nie wiem jaką mam historię chorób bo jestem adoptowana i chcemy być na 100 % pewni, no i ta niedoczynność tarczycy mam nadzieje że nic nie zrobiła z układem nerwowym...

Ostatnia edycja:
reklama
Ironia, są przecież badania na NFZ albo tak jak w moim przypadku pakiet prywatnego ubezpieczenia obejmuje wizyty, USG, większość badań zleconych przez lekarza. Koszt niższy niż jednej wizyty.

Ja ciuszków jeszcze nie kupuję, czekam do kolejnego USG :) ale później nie zamierzam sobie żałować ;) mama też juz się za jakimiś maleńkimi ubrankami rozgląda.

wiesz co chyba nie bardzo bo lekarke mam ze szpitala, w którym chce rodzić a endokrynologów dobrych nie ma w krk i polecili mi jakiegoś profesora, który jest naprawdę dobry...no nic przecierpimy :) po prostu nowy dywan i remont kuchni poszedł w zapomnienie :) jak się tylko młody urodzi naucze go zmywać naczynia w ramach zadośćuczynienia za brak zmywarki hehe :) musimy zrezygnowac tez z zamawiania jedzenia w restauracjach bo niestety to troche podnosi rachunki...no cóż trzeba zacząć gotować bu...własnie ide wstawic kalafiorka na zupke :)

No chyba że tak. W takim razie 3mam kciuki! A gotowanie jest fajne :D Ja bardzo lubię gotować, a kiedy jestem na zwolnieniu, mam więcej czasu i chęci na to.

Rozumiem:) Masz rację, lepiej się upewnić, że maluszek zdrowy:) A kiedy się wybierasz na te badania ? Ja 23. 02, trochę się boję... Ciekawe czy od razu dostaniemy wyniki...
Widzę po suwaczkach, że mamy dzieci w identycznym wieku , na kiedy masz termin? Ja wg om na 3-4 czerwca a wg usg na 30 maja:)

ja mam termin na 5 czerwca :) 15 listopada ide na wizyte u gina i zapytam kiedy powinnam zrobić te genetyczne i inne badania :) póki co dochodzę do siebie po pobraniu krwi, taką mega dużą strzykawkę pani zabrała heh :) ale pogłaskała i powiedziała , że dzielna byłam hehe :) w takich chwilach jestem normalnie jak dziecko, które potrzebuje przytulenia i jajka niespodzianki w nagrodę :)

Mi to pobierają zawsze na leżąco, bo inaczej kończę na podłodze:) ale teraz tyle tych badań, że trochę przywykłam;) Ironia, mi w poradni genetycznej powiedzieli, że te badania robi się w 12-13 tyg.

Lecę robić obiadek: surówka z marchewki, buraczki, kotleciki sojowe i ryż, mniam, ale jestem głodna!!:)

matko podzielcie sie !! aż mi ślinka poleciała :) ja robie dziś kalafiorową i do tego robię z karczka mini hamburgery, bo mam taką ochotę na musztardę że szok :) a zawsze to zdrowiej, bo bedzie w nich plasterek hohlandu dużo musztardy, cebulka, pomidor i ogórek :) musze zlecic meżowi żeby po kiszone pojechal :)

reklama
Do góry