reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ironia dzięki! Czytałam post AGATY w wątku wizytowym. Ciekawe co sprawia, że tak spadają. W ciągu całej ciąży spadły mi prawie o 100...

Kati dzięki za zdjęcie Malwinki. Jaka ona śliczna!!!! Po prostu cudo, nie mogę się na nią napatrzeć.

reklama
Słodka Malwinka od Misi na zdjęciowym :-)

Ale miałyscie wene na pisanie, my byliśmy u mamy mojej, potem u teściowej i zachciało nam sie ogniska - to zrobiliśmy :-) było super

Jutro mnie nie bedzie bo na wizyte sie wybieram ale jeszcze nie wiem na którą, mam dzwonić rano... proszę o kciuki :-)
dobranoc pa

CCI20110526_00000.jpgPróba generalna, jeśli się nie udało, to spróbuję przepisać :)

No to poprawka :) Ważne, że obrazek ładnie widać :) Opowiadanie pochodzi z gazety "Nauczycielka przedszkola" maj 2010 :)

"Anioł od dzieci"
Pewna stara legenda mówi o dziecku, które tuż przed swoimi narodzinami tak się zwróciło do Boga:
- Powiadają, że jutro wyślesz mnie na Ziemię. Jakże jednak będę mógł tam żyć taki mały i bezbronny?
- Spośród wielu aniołów wybrałem jednego, który na Ciebie czeka. On będzie się o Ciebie troszczył - odpowiedział Bóg.
- Ale mój Panie,, przecież tutaj w niebie nic, tylko śpiewam i uśmiecham się. Czy to wystarczy, żeby być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie Ci śpiewać. Każdego dnia będzie się do Ciebie uśmiechać a Ty poczujesz jego miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak zrozumiem, co ludzie do mnie mówią, skoro nie znam tego dziwnego języka, jakim się porozumiewają?
- Twój anioł będzie do Ciebie przemawiał, używając najsłodszych i najczulszych słów, jakie tylko można usłyszeć; Z ogromną cierpliwością i miłością będzie Cię uczył mówić.
- A co zrobię, jeśli będę chciał z Tobą porozmawiać?
- Anioł złączy Twoje rączki i nauczy Cię, jak do mnie przemawiać.
- Słyszałem, że na Ziemi istnieją też źli ludzie. Kto mnie obroni przed nimi?
- Twój anioł obroni Cię nawet kosztem własnego życia.
- Ale zawsze będę smutny, nie mogąc Cię widzieć, Panie.
- Twój anioł będzie Ci o mnie opowiadał i wskaże drogę prowadzącą do mnie, chociaż ja zawsze będę przy Tobie.

W tym momencie ciszę niebios zakłóciły głosy dochodzące z Ziemi. Dziecko delikatnym głosikiem zwróciło się do Stwórcy:
- Mój Boże, skoro już nadeszła na mnie pora, wyjaw mi, proszę, jego imię... Jak się będzie zwać mój anioł?
- Jego imię nie jest istotne - rzekł Bóg. Ty będziesz go nazywał ... MAMĄ.

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór - melduję że żyję, jeszcze w dwupaku.
Zawiozłam męża na koncert Kultu i spróbuje nadrobić co tam u Was :)

Ja od rana praktycznie w nowym mieszkaniu doglądam remontu, tzn nic nie robię fizycznie ale nauczona doświadczeniem dyryguję pracami takimi jak wskazanie wysokości zawieszenia półki czy innych takich bo T jest wysoki i już w tym mieszkaniu zamontował dużo rzeczy pod siebie a potem jak przez trzy lata np skakałam po krzesłach do szafki w kuchni bo dosięgnąć nie mogłam... :)

Byłam dziś drugi raz na pobraniu wymazu na paciorkowca bo poprzedni skopali, gin sprawdził wnętrze - szyjka się skraca ale powoli i od końca więc tak jak powinna i do terminu mam dotrzymać.

W sobotę się przeprowadzamy bo wykończone mamy już wszystkie pomieszczenia a urządzoną już do końca sypialnię kuchnię jadalnie i łazienkę - zostaje salon i przyszły pokój Majki który na razie posłuży za pracownie dla T., tam musimy poskładać meble.

Chyba się jednak położę spać bo ledwo żyję a jeszcze mężusia muszę z tego koncertu odebrać ale to pewnie nie wcześniej jak koło 1 w nocy więc tyle to ja nie wysiedzę, będzie mnie budził telefonem :)

Dobranoc wszystkim brzuszkom i maluszkom :)

PS. Malwinka Misialiny jest prześliczna :):):)

Dzoewczynki ja jak zwykle tylko na momecik. Chcialam
tylko skomemtowac zdjecia naszych dzieciaczkow. Sa cudneeeeeeeee!!!!!! Dobrej nocki. Szkoda, ze zadnej mamusi nie udalo sie urodzic w dzien matki :-(

No na mnie też czas :) Mąż zasnął na nie pościelonym łóżku i będę musiała go chyba obudzić. Nawet się nie przebrał, miał ciężki dzień. Może położę się w drugim pokoju :) Dobranoc Mamuśki :)

reklama
:confused2: czesc :confused2:
kocham swojego synka, kocham, kocham, kocham... larvunia usmiechnij sie... kocham swojego synka....
tak tak tak.. jak mantre to mowie, co by sie nie wkurzyc, ze juz od 5.00 nie spie :confused2:
dzis 5:05 - "Mamo wyspalem sie" :eek: :confused2:

edit:
Malwinka czadowa :D

Ostatnia edycja:
Do góry