reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam ponownie mamuski! Wreszcie mam nowy kabel (ile to g... kosztuje:szok:) i komp dziala. Nawet nie probuje nadrabiac, moze uda mi sie znalezc posty "streszczaczek". Super ze mamy kolejna dziewczynke :-)

Anapi, a ja się martwiłam o Ciebie! Jak się czujesz?

PS. Co do streszczeń - proponuję poranne posty Traschki;)

reklama
Dzastina..znieczulenie raczej zzo, a właściwie to nie wiem bo jest jest jeszcze jakies podpajęczynówkowe a zasadniczo to nie wiem czy się one różnią. Ogólnego to nie będę miała.
A po tych znieczuleniach to słyszałam, że strasznie głowa boli. To prawda???

No widzisz kochana, co kobieta to inny organizm... mnie np. głowa bolała ale to był nie wielki ból i trwał z 15 minut...coś typu ból głowy po upojnej nocy alkoholowej:) prawdą jest to ze nie wolno sie gwałtownie schylać i trzeba leżeć na płasko.. co do leków przeciwbólowych to ja też dostałam Dolargan i wcale nie miałam takich objawów jak pisze Doggi... zawsze możesz powiedzieć że chcesz Pyralginę.... to zależy od szpitala... ja byłam świadoma wszystkiego. Czarek sie urodził o 18:10 o godzinie 20 już go karmiałam ale na leżąco.. a o 6 rano już musiałam wstawać iść się kąpać bo synuś przyjechał i już został... był ze mną cały czas, tylko na kąpiel go zabierali...

Ja z kolei jak wstałam i poszłam z położną do łazienki na pierwszą kąpiel to kręciło mi się w głowie i na widok krwi zrobiło mi się słabo... szybko siadłam na krzesło, położna mi zimny ręcznik na kark położyła i mi przeszło. Umyłam sie tylko w umywalce... dopiero po 2 h weszłam pod chłodny prysznic:)

Anapi, a ja się martwiłam o Ciebie! Jak się czujesz?

PS. Co do streszczeń - proponuję poranne posty Traschki;)
Dzieki Kochana! U mnie dobrze, ciezko jest ale jeszcze sie ruszam. Do terminu zostalo mi 13 dni i mam nadzieje, ze wytrzymamy. Wiem, ze Traschka to skarbnica wiedzy, tylko szukac mi sie nie chce ;-)

A ja z komunikatem - napisałam właśnie na priv do wszystkich Sponsorek prezentu dla A & A - poza jedną, bo się do tej pory nie ujawniła :no: Więc może teraz jeśli któraś nie dostała info niech się do mnie odezwie.
Dobrej nocki życzę....:tak:

Trasia - płytki krwi mają związek z krzepliwością krwi.. jeśli są poniżej 100 tys. to anestezjolodzy nie chcą dawać żadnego zzo bo boją się krwotoków..tak mi to tłumaczyła ginekolog... w wątku wizytowym agatka tez tłumaczyła :-) więc ja do ostatniej chwili nie wiem jak będe rodzic...ale nastawiam sie psychicznie że bez znieczulenia...wolę się mile rozczarować :-)

uff jakoś mi źle...sama nie wiem przez co...oczy mam podkrążone, niby nic mnie bardzo nie boli, ale mi w środku źle... to znaczy ze czas na mnie do łóżeczka ... Dobranoc brzuszki... :) właśnie do mnie doszło że za 4 dni będę mamą !! Szok !!!

JA też już się zegnam i zycze spokojnej nocki! Dzisiaj przez cały dzień mnie ciągnie w brzuchu bo pewnie mała sie wypięła inaczej.

Doris- jeśli chodzi o znieczulenie zzo to też słyszałam że nie czuć partych i jakoś niewyobrażam sobie tego a do tego podobno ból głowy u niektórych trwa nawet tydzień - tak nam mówił ordynator na sr. Wszystko pewnie zależy od organizmu, ja się będe decydować w trakcie bo jak poród będzie szybko postępował to nie będe brać ale jak będzie nptrwał kilkanaście godzin to się zastanowię :-) i do tego wbijanie igły... brr
Polkajka - powodzenia!!

Zmykam paaaa do jutra

reklama
Do góry