reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry! Dziś czuję się cudownie wyspana:) Tylko myślałam że dwa leżące dni pozwolą mojej nodze dojść do siebie a ta stopa dalej mnie boli. Powinnam iść zanieść siuśki do laboratorium ale boję się że jak tam dojdę to sobie jeszcze pogorsze. A tak bym weszła do jakiegoś lumpka...

Cinamon ja widząc taką godzinę na budziku obróciłabym się na drugi bok i spała jeszcze ze 4 godziny:) Gratulacje dla małego dzielnego pacjenta, Jaś jest u dentysty znacznie dzielniejszy niż ja. Ja uciekam z gabinetu... ale będę się musiała przemóc i zabierać dziecię, do tego udawać że sama się nie boję i że to nic strasznego....chyba zwalę to na M.:)

katamisz jak tam herbatka, smakuje? Cena laktatora świetna. Też kupiłam Medelę Mini Electric, podobno naprawdę warto zainwestować w ten sprzęt. I tam bardzo łatwo dokupić każdą część. U nas np w szpitalnym sklepiku możesz dokupić wszystko.

Asinka mnie boli podbrzusze, wczoraj pisałam że chodzę cały czas zgarbiona, bo jak się wyprostuje to mnie wszystko ciągnie. Taki kolejny gratisik od naszej ciąży żeby nie było zbyt miło:)
A ja ostatnio nawet na reklamach płaczę...

agatkaT dla ciebie również wszystkiego co najlepsze przyszła mamusiu!

Setana super że rodzina przyjeżdża:) Ja uwielbiam wizyty rodzinki, nie trzeba przy nich skakać jak przy innych gościach, na co nie mam juz kompletnie siły, tylko każą mi siedzieć i sami siebie (i mnie przy okazji) obsługują. Wrzuć potem zdjęcie roletek!

Tusen wspaniale, że wszystko w porządku. Niepokiłam się o ciebie i bałam się, że cię może w szpitalu zostawili. Dobrze, że jesteś z nami!

kati ja też siedzę przy herbatce, zdrowie!

larvuniu dobrze, że ból przeszedł. I widzę, że ni tylko mnie mąż wkurza. Wczoraj wrócił z meczu i mówi mi, że znowu miał zaproszenie na imprezę po meczu od prezesa ale odpwoedział mu, że jak ma świętować wodą mineralną to woli nie iść. Noż kurde! ALe mu nagadałam! Że ja od września nie piję a też mam ochotę na piwo i jakoś nikt mnie po imprezie nie chwali za to że nie piję. A on teraz po każdym spotkaniu ze znajomymi, rodziną opowiada im i mnie jaki to jest dzielny. Ja pierniczę, też mi siągnięcie, od dwóch tygodni nie pije.

Dzastina dla ciebie również uściski i jako dla mamy obecnej i tej przyszłej:) Buziaczki!

Doris ja już raczej nie zdążę dziś urodzić, bo pewnie w 12 godzinach się zmieszczę jako pierworódka:)

Zołza i rozumiem, że bedziesz mieć cc? A masz umówiony termin czy masz czekać na akcję?

Dagamit może być prezent na Dzień Dziecka, byle nie na Piotra i Pawła:)))

marta6nz dziś chyba w całej Polsce tak pięknie! Tak mnie korci ten spacerek, może chociaż na jakąś ławkę się dowlekę do parku. Dziś miałąm już 3 telefony czy urodziłąm. To jest normalne??? Ja nie dzwonię do koleżanek blisko terminu. Chyba napiszę drukowanymi literami na facebooku że JESZCZE NIE URODZIŁAM!!! :)))

Ironia witaj, przesyłam troszkę sił!

Doggi trzymaj się, dasz radę!!! Popatrz ile dni już minęło, w porównaniu z całą ciążą te dwa tygodnie to pikuś!

agabre kurcze nie wiedziałam że nasze małe szkraby mogę wejść do wyżej... Miałam nadzieję, że jak są juz bardzo nisko to tak zostanie albo i zejdą jeszcze niżej.

Ivona mam nadzieję, że mają więcej tych pampków w biedronce, bo ja dopiero dziś się wybieram. Ale skoro akcja ma trwać ładnych kilka dni to raczej nie wyczerpaliby zapasów od razu w pierwszym dniu, prawda? Dołożą nowe:) Szkoda, że nia mam gdzie trzymać wiekszych zapasów.

marta24 ja ostatnio też wywlokłam laptopa na balkon ale nie widziałąm monitora w tym słońcu i szybko wróciłam:)

Baska ja póki co nie mam zleconego zadnego ktg. Na pierwsze ktg mam się zgłosić w dniu terminu do szpitala.

mysia u was zimno?? U mnie upał!

mamusia dlatego ja nigdy nie chodzę na morfologię na czczo. Myslę, że wypicie jogurtu albo kanapka nie zmieni ilości erytrocytów w mojej krwi:) Zresztą ja chodzę do laboratorium w środku dnia przy okazji jak jestem blisko.

reklama
Bosz, dziewczyny, trzymajcie kciuki by TO było już TO !! Czuje coraz silniej skurczunie, takie okresowe żganie w dole brzuszka... boli boli boli i po jakies 15-20 sek mija... może się rozchula little bit :D choc nie sądze by to było to, bo nie boli jakoś kozacko i przerwy są dośc długie... ale może takie skurcze ściemniacze postymulują trochę moją macice, szyjkę i rozwarcie i się w końcu ogarnie Olcia ;) sasasasassa

Doggi trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

Ja po kawie mrożonej, ale nie w humorze głowa mnie boli- zmierzyłam ciśnienie i mam podwyższone 130/80 -- u mnie to mega duże!!!
łydki mnie bolą jak cholera, razem z kolanami - o bólach od krzyza jak na @ już nie wspomne... macie tak juz długo, bo nie wiem na ile mam sie nastawić na męczenie...

Doggi - ja trzymam kciuki cały czas!!!! &&&&&&&&&&&& Olcia wyskakuj już z brzusia mamusi!!;-)
Tusen - nio tez mam taką nadzieję, ja też nie mam za bardzo gdzie trzymać zapasów a boję się żeby nie kupić za dużo bo nie wiadomo czy na coś będzie uczulona pupcia:-). Miłych zakupów.
mamusia - zgadzam się z Tusen ja tez nigdy nie szłam na czczo na morfologię, musiałam zjeść chociaż kanapkę a ginka zabroniła mi przyjeżdzać na czczo bo to wyników nie zmienia

A mi mąż zrobił super niespodziankę bo dzisiaj do mnie zawitał kurier i przyjechał z poduchą do karmienia na której można również spać i ma170 cm, może w końcu moje biodra odpoczną :-):-)

Zmykam ogarnąć domek i jakieś pranie zrobić

Doggi, oby się rozhulało! :-D &&&&&&&&

Trasiu, znów młoda lekarka chciała mnie umówić na termin cc, ale znów się okazało, że na razie nie i że mam się zgłosić w terminie porodu.
Kochana, oby Ci z tą nogą przeszło! :*

Ja idę rozwiesić ręczniki, które właśnie się uprały i troszkę się poruszam, może rozruszam te moje bolące kości i stawy :/

A wiecie co mi się wczoraj przytrafiło? Zrobiłam sałatkę pyszną, nałożyłam nam na talerze, a resztę chciałam schować do lodówki. No i podczas chowania... miska z sałatką po prostu wypadła mi z ręki! Ja nie mam pojęcia, jak to się stało... ale chcę już wrócić do dawnej sprawności...

zołza nie dołuj sie ja ostatnio wyjęłam puszke z brzoskwiniami, owoce zużyłam do lodów, a ten sok w misce do lodówki wsadziłam. Po jakiś kilku godz chce wyjąć i wypić a tu wypadło mi z ręki i wylądowało: na mnie, na torbie z zakupami i na pól kuchni.... nie wspominając o zbitej miseczce...
dodam, ze M. nie było w domu i ten klejący syrop musiałam sama pomyć...
nie jesteś sama ;-)

reklama
Do góry