reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie:-)

Na wstępie dziekuje Wam wszystkim za słowa otuchy,i za to że mnie zmobilizowałyście do tego żeby dupe ruszyć i pojechać do szpitala.

Zadzwoniłam zaraz po tym jak rozmawiałam z Wami do położnej do szpitala.Opowiedziałam co i jak i powiedziała żebym sie nie martwiła tylko przyjechała zabrała mocz i kartę ciążową. Po czym zadzwoniłam do męża żeby przyjechał bo może mi sie wody sączą........
Nie wiem jak on to zrobił ale za nim dobrze odlożyłam słuchawkę on już był w domu(a ma 20 km:-D)
Zajechaliśmy i najpierw przyjeła mnie położna.Małym patyczkiem z wacikiem pobierała próbkę ,po czym namoczyła go w jakimś płynie.Pogadałyśmy.Pożnie zbadała serduszko dziecka i zmierzyła ciśnienie 3 razy.Powiedziała że to nie wody ale widzi lekkie upławy i to może jakieś zapalenie.Więc chciała zeby obejrzał mnie lekarz.Po jakims czasie zjawiła sie bardzo miła pani doktor która najpierw zrobiła usg:-),wszystko w jak najlepszym porządku i później zbadała ginekologicznie.Nie wykryła jakiś zmian wszystko ładnie czysto,i nawet nie śmierdziało jej(prawie nosa w sitkę mi wsadziła:-D)Powiedziała że infekcje pod koniec ciąży sie często zdarzają,ale u mnie tego nie widzi.Przepisała mi maść ktorą mogę stosować w razie kiedy ten zapach będzie nadal,ale na jej oko wszytsko jest ładnie piękne.

Wszyscy byli bardzo mili ,byłam mega zadowolona.Mam dzwonić za każdym razem kiedy czegoś nie jestem pewna i o coś sie martwię.
Tak że dziewczyny jeszcze raz dziękuję za rady ,bo się uspokoiłam i mogłam znowu zobaczyć synka.
A teraz przelecę co słychać u Was,no i pogratulować kolejnej mamusi.

reklama
Witajcie z ranka
Ja dziś z herbatką z liści malin ;-) się witam :-D
Cinamon ale dzielnego masz synka - pozazdrościć :-)
Katamisz masz racje, nasze dzieciaczki same wybiorą i czas i miejsce :-)
Asinka ja wstaje w nocy to sie łóżeczka trzymam i komody aż sie "rozruszam", mówiłam akurat dziś mojemu M. rano że czuje sie jak własna babcia, a podbrzusze i biodra(chyba jakieś zawiasy) to mnie rwią niesamowicie no i budze sie rano z bólem kręgosłupa.... masakra jakaś... czy my mamy po 70 lat:szok:
Agatko
witaj i również życzonka przesyłam :-) wszystkim mamuśkom i "przyszłym" mamuśkom ;-) :-)
Setana to dobrze, ze masz taką rodzinkę :-) bo to strach zostawać samemu w takim okresie ciąży. Miłych odwiedzin Ci życzę :-)
Tusen jak dobrze że wszystko ok i posprawdzałaś to - grunt to zdrowy maluszek :-) no i mogłaś go podglądnąć - super :-)

Ostatnia edycja:
cinamon to naprawdę dzielny synek,mój to taki jak katamisz nie chodzę z nimwogóle do dentysty bo "miętka" jestem.Chodzi mój mąż i też się napoci.Raz to dentystka sprawdzała mu zęby na podłodze,bo jak siedział na fotelu to jej zjeżdżał w dół bo się bał,wię zaproponowała mu na żarty podłogę:-)z żartów przeszło na poważnie i tak to robiła mu ząbka na podłodze.
setana jak to dobrze że rodzice przyjadą ,a tak sie martwiałaś.Wiem że to pewnie nie to samo co małżonek ale zawsze masz kogoś przy sobie.

dzien doberek i WSZYSTKIEGO DOBREGO W DNIU MAMY tym co sa juz mamuskami :-)

Nad ranem zle sie czulam, cos jakby z prawej strony kolka mnie chwycila, no wstac nie moglam, bol okropny! Moj mnie sie pyta czy juz rodze... kurde w bolu wszystko wkurza... warklam na niego ze nie... ze to cos innego, cvhyba kurde to byla kolka... Nigdy tak nie bolalo mnie i to w tym miejscu dziwnie.... Lzy w oczach normalnie... Zasnelam a gdy sie obudzilam bolu juz nie bylo.
Te wasze kolki dlugo trzymaja :confused: Nie wiem czy to samo mialam co Wy... Ale bol okropny! Kazdy ruch boli.
Na 10 wybywam do mlodego do przedszkola, robia dzien mamy , juz sie doczekac nie moge :-)

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z Okazji Dnia Mamy..
Dla dziewczyn które już są mamami.. wszystkiego co najlepsze, przespanych nocy, jak najmniej zmartwień, radości i jak najmniej smutków...
A dla dziewczyn któe będą mamuskami w najbiższym czasie... szybkiego ekspresowego porodu... łez wzruszenia z pierwszego płaczu i duzo dużo pokarmu:-D

Cześc Mamusie i Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta.

Widzę, ża jak na razie nic się nie dzieje...ciekawe, ktora z nas będzie miałą niespodziankę na dzień Mamy i urodzi dzidzię.
Tusen...dobrze, że dałaś znak że wsztystko super
Ciekawe jak tam u Zołzy?

AHA! Jak z ukrycia podziekowaniami wali nam nooo niedobra, zanim sie przywitac najlpierw :-p:-D:-D:-D
Czesc zolzik czesc... jak dzis sie miewasz :-)

reklama
Babeczki kochane, dziękuję za pamięć i troskę :*

U nas ok. Nie miałam sił wczoraj na nic po powrocie, a dziś byłam najpierw na pobraniu krwi. Ale o konsultacji - ktg na ip nie wykazało skurczy. Mały nadal ułożony pośladkowo, mam się zgłosić w terminie porodu albo jak coś się zacznie dziać [w co wątpię] - tak więc we wtorek odbiorę wyniki,a we środę jedziemy i być może już zakończymy ten błogosławiony czas :-p Boli mnie wszystko. Biodra, kolana, kręgosłup, dziś zaczęły mnie boleć obojczyki[!?!?!?!] i serdecznie mam dość. No ale wytrzymam. Już niedługo.
Właśnie dostałam smsa od siostry "Wszystkiego najlepszego Mamusiu;) :*" - i już się gęba cieszy :-)
Gęba cieszy się też, kiedy czytam, że u Tusen wszystko ok - ulga :-)

Ja dziś chyba będę polegiwać cały dzień :/

Do góry