reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej KATAMISZ u dentysty było super! Jaś sam usiadł na fotelu i cały czas miał otwartą buźkę i wykonywał wszystkie polecenia naszej Pani DR. Ja siedziałam obok i nawet nie musiałam go zagadywać. Ale fakt że dziurka była malutka bo regularnie zaglądam w jego zębiska co tydzień. Jaś nawet jednej łezki nie uronił, nawet się nie skrzywił, zupełnie nic. Wybrał sobie niebieską plombę, i jeszcze poprosił o lakierowanie :) |Super :)
A do dentysty to rozumiem że z synkiem idziesz?
Ja mam dziś wizytę na 10 :) Ale spoko, co tydzień chodzę i już się przyzwyczaiłam :)

reklama
No to strasznie dzielny Twój Jaś.Choć powiem ,że mój Igor kiedyś także był dzielny ale im starszy tym bardziej zaczyna mi panikować na fotelu :( Ostatnio za chiny ludowe nie chciał usiąść a jak już siadł to dyskutował z dentystką ,że on tylko chwilkę tak posiedzi i musi szybko sprawdzać jemu zęby:)Jak przyszło do borowania to targował się ,że tylko 10 razy ma poborować bo on na więcej się nie zgodzi:)Dlatego zrobię wszystko aby mój mąż poszedł z nim na kolejną wizytę:) bo z nim Igor zachowuje się troszkę inaczej:)
Ja do dentysty wybiorę się jak urodzę bo muszę wyrwać zęba tego co mnie tak w ciąży wykańczał...

Wiesz mam do kupienia laktator medeli-mini electric za 90 zł-chyba cena godna uwagi prawda??Tylko ciekawe jak mocno i często był używany...Nie wiesz czy te koncówki można wymienić na nowe czy wystarczy samo wyparzanie??

To faktycznie lepiej męża wyślij z Igorkiem bo sama już możesz nie dać rady. Ja zawsze przed wizytą daję Pani doktor zabawkę dla Jasia (wczoraj był to zestaw ciastoliny ) i on już tak nauczył się że coś tam dostanie że chyba temu nie panikuje. Ale bardziej jeszcze interesują go te wszystkie sprzęty , lusterka, kolory plomb.

Co do Medeli to faktycznie tanio się trafia, ja bym się nie zastanawiała.W sklepach dużo droższe są . Za swoją zapłaciłam 130 zł. Wiem że można wymienić końcówki i chyba też do swojej poszukam, czekaj zaraz znajdę bo ostatnio widziałam.

lejek
http://allegro.pl/medela-lejek-standardowy-do-laktatora-wwa-od-reki-i1625828212.html

ogólnie raczej chyba lepiej wymienić na nowy bo dużo nie kosztuje .

A jeszcze zastanawiam się nad tym
http://allegro.pl/medela-lejek-do-laktatora-komfort-lepsza-laktacja-i1633072947.html

Ostatnia edycja:
Witam się i ja z rana :-)
Czuję się mega wyspana mimo, że 2 razy wstawałam na siku. Padłam na YCD, tzn.obejrzałam wszystkie występy, ale nie doczekałam wyników :-p Powiedzcie mi, bo mnie tak to męczy od kilku nocy, czy jak wstajecie na siku, to boli Was strasznie podbrzusze?? Ja to mam okropny problem,żeby wstać i chodzę wtedy pogarbiona, bo tak mnie rwie to podbrzusze...
Blusia kciuki za wizytę &&&&&&&&
Katamisz i Cinamon witajcie :-) dzielne te Wasze dzieciaczki.

Asinka ja już od jakiegoś czasu zawsze jak wstaję w nocy czy rano to trzymam się szafki i z drugiej strony łóżka.Komicznie to musi wyglądać ale inaczej bym nie doszła. Boli podbrzusze jak cholera

Cześć Asinka u mnie dokładnie to samo.Najpierw 5 minut mija zanim się podniosę z łóżka bo nie potrafię się już normalnie obracać z boku na bok a pózniej jak wstaję to trzymam brzuch bo rwie i ciągnie w kroczu i bolą stopy okropnie :szok:

Cinamon ten lejek za 16 zł to chyba warto mieć nowy tak sobie myślę...też go kupię bo ten za prawie 60 zł to trochę przegięli z ceną.Najpierw zobaczę jak się taki sprawdzi a potem najwyzej będę myślała i tyle:)

hej Mamuśki! :-)

wszystkiego dobrego dla Was z okazji dzisiejszego święta!!! :rofl:
Bez

u mnie zapowiada się piękna pogoda...

Lecę poczytać inne wątki bo mam "tyły" :-p
Miłego dnia :-)

reklama
Cześć dziewczynki.
Wpadłam zobaczyć jak tam po nocy ale widzę, że cisza. Mogłyby się odezwać Tusen i Zołza ... ciekawe co tam u nich...
Do mnie dziś przyjeżdżają rodzice z siostrą - będa mnie pilnować i zostaja do niedzieli, bardzo się z tego cieszę :-) zwłaszcza, że moje kochanie znów wyjeżdża, dobrze że tym razem dwa dni i że nie będę sama.
Mam nadzieję, że uda mi się Was popodczytywać i coś skrobnąc w tym czasie, bo i tak ciągle mam tyły na niektórych wątkach, a nie chcę wiekszych.
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty &&&& Ja wizytuję sie dziś wieczorem również, bardzo jestem ciekawa jak to u nas wygląda;-)

Zmykam robić śniadanko i troche ogarnąc kuchnię, bo o 9:00 ma być pan i będzie zakładał nam rolety i moskitiery w kuchni i w pokoiku Natalki. Mogę więc powiedzieć, że pokoik już będzie całkiem gotowy :)
Miłego dnia i nie zapomnijcie dziś o swoich mamusiach;-)

Do góry