reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

A u mnie wszystko było okej:blink: rollsy znikły w jeden wieczór i zastanawiałam się czy np. zamiast cynamonu można dać masę makową albo orzechy? Doggi jak myślisz:dry:
Ciekawe co z Tusen bo się nie odzywa, a miała iść do lekarza sprawdzić czy wody jej się nie sączą:confused:

reklama
Dzięki trasiu:*

W smaku są super ale ich kształty przypominają kupki :-D w dodatku kolor brązowy i jakoś tak mi się kojarzy ;-) Ale smaczne są tak ogólnie.Następnym razem liczę ,że wyjdą lepsze.A co do drożdży to ile dawałaś??Bo ja miałam te zwykłe nie instant i dałam 30g.

Witajcie
oczywiście nie byłyście łaskawe w pisaniu, ale postaram sie nadrobić.

Malwinka przesłodka jest :-)

oczywiście czekamy na więcej fotek, ale dziś już Misi męczyć nie będziemy. Napisze do niej jutro :-)

No to dziewczyny jak Misia zaczęła to która następna bedzie? ;-)
Mój maluszek strasznie zaczął szaleć jak sie dowiedziałam o Malwince ;-) chłopak liczy chyba na koleżankę po sąsiedzku :-D

A tak w ogóle to leniwy dzionek u rodziców miałam, rozpieszczają mnie strasznie - aż miło :-)
Jutro już bedę z Wami

Witajcie wieczorną porą:tak:
Widzę, że kolejnego maluszka mamy na świecie - może wreszcie Misia na dobre zapoczątkuje rozpakowywanie się czerwcówek?
saffi napisz mi proszę, gdzie kupiłaś tą herbatkę?
Setana widzę, że syndrom wicia gniazda Cię dopadł:-Dja codziennie na zmianę odkurzam albo myję podłogi, oprócz tego kuchnia na bieżąco i łazienka co 2-gi dzień;-) nigdy tak sterylnie nie miałam
katamisz ja chętnie przyjmę cinamon rollsy, nawet takie nieudane:tak:
Mnie dziś dopadło kilka bolesnych skurczy, ale jak na razie nic z nich nie wynikło...Poryczałam się dwa razy, bo co chwila ktoś się dopytuje czy już urodziłam...Czuję straszną presję przez te ciągłe telefony i smsy...

katamisz ja też dałam ok 30g drożdży. Nie wiem czy za dużo było tej wody czy za mało mąki. Tak czy owak najważniejsze że w smaku super:)

edit: mrsmoon czuję to samo. Przyznam się szczerze, że dziś z premedytacją nie odebrałam dwóch tel od koleżanek. Wiem że to brzydko, ale nie mam siły 10 raz w jednym dniu tłumaczyć, że jeszcze nie urodziłam. Przecież wiedzą cholera że termin mam na początek czerwca a dzwonią od dwóch tygodni.

Katamisz, u mnie też było rzadkie ciasto, ale po prostu dodałam dużo mąki ;) A kształtem też to w ogóle nie przypominało Doggowych rollsów, ale w smaku wyszły dobre. Następnym razem pójdzie nam lepiej :)

Mrsmoon
, normalnie podziwiam za te porządki. Mnie się tak nie chce, mam takiego lenia, że aż wstyd. No ale przed weekendem na pewno chałupę ogarnę ;) To i może skurcze ruszą :)

Trasia, ile pijesz tej liściastej herbaty dziennie? I ile jej zaparzasz? :)

Blusia ja piję różnie, niezbyt regularnie. Czasem zaparzę rano dzbanek i piję sobie potem przez cały dzień na zimno. Albo zrobię rano do śniadania i potem do kolacji. Ja ją traktuję jak normalną herbatę i po prostu piję jak mam ochotę:)

reklama
Trasia, dzięki :) Może ja też sobie do dzbanka zaparzę to nawet taką zimną wypiję. W te upały nic ciepłego mi nie wchodzi :/ A nie wiem jaką pijesz, ale z cukrem zdecydowanie lepiej smakuje :)

Mrsmoon
, no trzeba będzie jakoś dom chłopakom ogarnąć na czas mojej nieobecności ;) Póki co pralka regularnie chodzi, co by D. miał zapas ubrań dla Jaśka :)

Dziewczynki ja się żegnam na dzisiaj. Jutro będę trochę później, bo najpierw jadę na wymaz, a potem do żłobka na Dzień Mamy i Taty :) Więc proszę się nie martwić :)
Spokojnej nocki Wam życzę :)

Do góry