reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam wtorkowo!
Ale dziś pospałam!!!!! No ale w nocy 3 razy na siku :-/
Wstałam, zrobiłam sobie śniadanko i od razu wpadam czytać, co u naszej Misi - a tu dalej cisza! Mam nadzieję, że nie będzie się długo męczyć w tym szpitalu.
Kciuki za Polkajkę - dziś już będzie miała dzidzię przy sobie! Zazdroszczę!!!

Mnie został równiutki tydzień do terminu. W piątek idę na ktg. Tak się boję, że termin minie, a u mnie nic się nie wydarzy...Rodzice wyjechali na tydzień i tata stwierdził, że Lenka poczeka na dziadka. Szczerze mówiąc, wolałabym nie, bo z każdym dniem staję się coraz bardziej niezdatna do życia...
Miłego dnia i dużo słoneczka życzę wszystkim, a wybierającym się na wizyty samych dobrych wieści!!!

reklama
marta24 nakręciłam ale nagranie głosowe i teraz słucham:) tak serduszko pukla szybko,że mąż zdziwiony jak do mnie doszedł,nie mógł uwierzyć,że to tak szybko bije :)przed snem słuchałam nagrania i kiedyś synkowi pokaże :)
....
polecam więc na przyszłość dla kazdej z Was by sobie nagrały:tak:
....
daisy hihi..wiesz więc co mam na co dzień..niezależnie od tego czy mąż zmęczony czy nie,na to zawsze ma siłe:-)haha..ale teraz odpuszczam z brzuszkiem,zwlaszcza wczoraj jak się upewniłam,ze cokolwiek ze zbliżen może przyspieszyć...poczekam jeszcze;-)
...wstaw suwaczek co do Twojej dzidzi;-) a co do wakacji,to myślę,że jak synuś będzie zdrowy i all będzie ok to moze sierpien-wrzesien na dłuższy weekend nad morze wyskoczymy...a za rok -już z rocznym maluchem-to można dalej gdzieś ruszyć, bo co roku gdzieś ruszamy,więc wszystko przed nami;-):-)
Doris- widze,że też mialas ktg wczoraj..ja na 15h bylam..mam nadzieje,że Twoj zapis równie rewelacyjny jak mój;-):tak:i zazdroszcze Ci,że juz tylko 10dni od dzis:) bo ja mam 15go do spzitala i cc na 16go...chybaze szybciej Maluszke bedzie sie pchał..a tego nikt nie wie,jak duży płód...
Madziolka,mam nadzieje,że dzis z rączka lepiej...ale musiało Cie boleć:-(ja za każdym razem jak prasuję-teraz w ciązy zwłaszcza-to myśl,ę"uważaj by się nie poparzyć"choc tego nie da się uniknąć czasem ....:-:)-( a co do męża w spzitalu to myslę,że zdecydowanie Iza ma racje -w domu bardziej Ci się przyda męzus...mnie też będą trzymać 4 dobry a na 5ta wypuszczają jak all bedzie oki....choć już nie ma możliwości prywatnej położnej ja się dogadałam z jedną z położnych właśnie,że będzie"dla mnie" bo po CC nie bede w stanie sama wstac do dziecka a słyszałam,ze pierwsza dobe to pomagają a pózniej trzeba sobie radzić samemu..wiadomo czasem pomogą ale nie za każdym razem,więc jelsi masz taką możliwosc jak ja to polecam! ja rozmawiałam z dziewczynami,które wlasnie byly po CC i mi tak doradziły stąd takie moje nastawienie....będę mieć polożna,któa pracuje w tym spzitalu gdzie rodzą-jest polecona-i jesli nie bedzie miałą duzyru to sobie zamieni,zeby było,że jest!i już jestem spokojniejsza,ze poda mi ktos"bez łaski"-bo róznie to bywa-Maluszka do karmienia czy zmiany pieluszki
Traschka polecam klapki na takie upały..ja tez juz nie moge nosic nawet balerinek :-(i super z lekarką.to bardzo ważne:-)
Polkajka-trzymam kciuki!!!!!mam nadzieję, ze szybciutko wrócisz do formy..ja też mam CC i staram sie myslec pozytywnie!!!!jestem z Toba!!!
Mamusia ja uzywam od poczatku ciąży Pharmaceris(foliacti,zapobiegający rozstepom) i jestem bardzo zadowlona,bo zero roztepow,skora gldaka i zadnych naciagnieć czy swędzenia..na allegro zobacz bo najtaniej wychodzi..w aptece drozej bo ok 35zł a na allegro ostatnio kupiłam za 21zł..a tak naprawdę, to kązda z nas ma inną skórę i trzeba dopasowac krem do siebie
zeberko bądz dzielna, trzymam &&&&&&&&&&
ivonka 90/40???czy na 140..bo chyba coś nietak!!!
aestima super,ze juz w domku!widzisz.jak szybko zleciało!!teraz duzo zdrówka dla Mieszka i trzymajcie się cało!!!!
asinko mi bardzo woda z solą pomogła jak miaąłm chore gardló.tylko trzeba systematycznie..paskudne ale działa

..czytam i czytam i końca nie widać:-);-):tak:ile jeszcze stron???:szok::szok:

Doggi ale się wzruszyłam...az mi łezki poleciały... to piekne
Dziś jak urządzałam pokoik małej do końca, robiłam tez ostatnie pranie i mój stary miał za zadanie je wywiesic i przyszedl do mnie taki wzruszony i widac rozanielony i mówi "Mała, ja chce już naszą małą, jak zobaczyłem te malusie ubranka i tycie skarpetusie to mnie tak strzeliło... JA BĘDĘ TATUSIEM"

uporałam się :-);-):tak:

idę do swoich kwiatków...dalej je dopieścić;-)poustawiać..ale dzis upał!!!!!

hej Dziewczyny!

Ja już w domku... wypisali mnie na szczęście :-) miałam atak kolki nerkowej i zaczęłam mieć skurcze, podali mi coś w kroplówce i minęło... Przepisali mi No-spe i mam brać 3x dziennie. Ogólnie czuje się kiepsko- mam skoki ciśnienia; 100/60, albo 140/100. Ale kazali jechać do domu i odpoczywać, a gdyby coś się działo to od razu do szpitala. Młody od niedzieli tak mi szaleje, że szok! Kopie, przeciąga się. A śpi chyba tylko wtedy jak ja śpie. Normalnie nadpobudliwy się zrobił...

Jutro mam wizytę u mojego ginekologa więc może się dowiem czegoś więcej...
Bo Ci szpitalni lekarze to sami palanci!!!!!!!!!!!!!!!

Normalnie trochę się boję... ale mam nadzieje, że wszystko będzie oki.

Nie nadrobię wszystkiego co się tu działo...
Dziękuję Wam za kciuki :-) Larvuniu Tobie za przekazanie moich wieści ;-)

Ściskam Was mocno Czerwcówki!

no ja wlasnie wrocilam do domu, cien sie konczy i zaczyna sie upal ale troche poplewilam ogrodek
teraz dom bede sprztac bo wczoraj nic nie ruszylam
agatka witaj i odpoczywaj

traschka;ale masz super lekarza rodzinnego, tylko pozazdroscic, prawdziwy z powołania
a wysokie masz cisnienie?
Ja ciagle okolice 138/88 - 135/85 ale czasem zdarza sie i wyższe np 143/95...
Mam dopegyt ale lekarz kazał brac tylko doraznie w razie gdy przekracza 140/90
Prosze powiedz jak to u Ciebie wyglada?
Bierzesz 1 tabletkę dziennie czy 2 x 1 ?? Wysokie miałaś wczesniej cisnienie ?

AGATA R; no witam witam :)
Troszkę późno do Was zajrzałam, ale jestem !!

Marta6nz, no wiem co czujesz :D tylko, ze u mnei jest tak, ze to ja 1 musze zainicjowac to przebieranko a niestety nie mam często ochoty i z reguły wychodzi tak, że nici z przytulania... bo mąz "bez" nie lubi a ja sobie mysle, że co to - numerek tylko z powodu ponczoszek i szpileczek ... no i tym sposobem nie ma w ogole
Ale może jednak nie jest jakiś crazy, ze tak b. to lubi, skoro Twoj równiez?? ;)
po prostu znalazłam w Tobie bratnią dusze hihi A jak to jest u Was?
Mnie wqrza to przebieranie osobiscie :]

Marta - nie pomyliłam ciśnienia bo od od poczatku ciąży mam takie małe a moje normalne było 120/80, dzisiaj np jak sobie mierzyłam to miałam 90/53, na szczęście podobno niskie ciśnienie nie jest groźne tylko uciążliwe dla ciężarnej bo chodzę jak zombi i cały czas mi się spać chce :-), jedynym ratunkiem jest kawka

AgatkoT dobrze że jesteś i możesz w domu spokojnie czekać na finisz! Odpoczywaj - jutro na pewno usłyszysz dobre wiadomości :-)

reklama
Witam Was :-)
U mnie już dzisiaj nastrój lepszy. Sz.stanął na wysokości zadania i pocieszał mnie jak mógł... Eh :dry: te pieniądze...
U mnie dzisiaj od rana babcia, więc nie będę tu zaglądać. Miłego dnia życzę :*
Ddaaiissyy, ja też biorę Dopegyt 3x1, bo też miałam takie ciśnienie, ale teraz już mam ok 120/70, czasami niższe.
AgatkaT, dobrze, że już do nas wróciłaś :-)

Do góry