reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Trasia, Ironia, Iza - dzięki dziewczyny, kochane jesteście :tak:
ja się już znacznie lepiej czuję, zjadłam pyszny obiadek i się zdrzemnęłam, teraz zjadłam 2 porcję lodów, skurczów już nie mam nawet najmniejszych ale brzuszek boli że ciężko się wyprostować więc wolę tego nie robić i chodzę przygarbiona - tak jak to Doggi mówi - jak Qwazimodo :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Misia trzymam kciuki. Daj znać koniecznie czy to już to i czy pierwsza czerwcowa dziewczynka na świat się szykuje.
Iza ja nospę brałam tylko doraźnie, wtedy gdy czułam jakiś ból lub skurcz, a że rzadko to się zdarzało to i rzadko ją brałam. Teraz już w ogóle nie biorę.

Mamusia, ściskam Cię mocno. A słowa siostry trzeba było wpuścić jednym uchem a wypuścić drugim. Cieszę się, że brzuszek odpuścił, a lody poprawiły humorek :)

Misialina, daj znać czy akcja się rozkręciła :) Fajnie by było, gdyby w końcu jakaś dziewuszka postanowiła wyjść na świat :)

Izuś, ja generalnie nospy nie brałam, raczej sporadycznie, ale jak trafiłam do szpitala to ginka kazała brać 3x1 tabletkę. Później moja ginka prowadząca przepisała mi fenoterol więc już nie było potrzeby nospy brać. Ale myślę, że spokojnie możesz odstawić jeśli bóle brzuszka nie są jakoś specjalnie uciążliwe :)

Wiecie, ja to się boję siedzieć w wannie. Biorę zawsze tylko szybko prysznic. Boję się, że po prostu wody mi odejdą a ja tego nie zauważę, bo będę w wodzie siedzieć. Choć wiem jak to jest, gdy pęka pęcherz płodowy, to mam jakieś lęki
eek.gif

czesc dziewczyny....ja jak to w weekend nie mialam kiedy tu zajrzec, teraz zerknelam i wdze ze cos misie nasza bierze-kochana daj znac co i jak....jakby co to kciuki zacisniete &&&&&&&&&&&&&
poczytam dopiero jutro co tam u was sie dzialo, teraz musze jeszcze naczynia zmyc
mamusia siostre se olej:)

Iza ja wzięłam tylko sporadycznie, kilka tabletek w trakcie ciąży. A lekarz nie kazał już odstawić? Jeśli brzuszek cię boli i nospa pomaga to bierz, ja bym odstawiła jeśli już nic takiego się nie dzieje. Kiedy zacznie się prawdziwa akcja to żadna nospa nie stłumi skurczów więc o to się nie obawiaj:)

Saffi, Mamusia, Blusia - dzięki Kochane. Ponieważ brałam Acard pani dr powiedziała, żebym odstawiła go już jak ukończę 36tc... Jakaś długa była ta wizyta i ogólnie o wielu rzeczach rozmawiałyśmy i pamiętam, jak stwierdziłam, że "po ukończonym 36tc odstawiam wszelkie leki"... Wtedy brałam nospę 3x1, magnez i acard - wg zaleceń ginki. A teraz tak pomyślałam, że chyba niepotrzebnie wciąż łykam nospę. Brzuch mi się napina, ale nie jest to jakiś koszmarny ból. Poza tym jednym malutkim śluzem z krwią większych sensacji nie miałam. Czuje, że Mała napiera mnie na szyjkę, jak kicham czy siusiam czuję taki ucisk, ale nic, co by mnie niepokoiło się nie dzieje.

Iza ja wzięłam tylko sporadycznie, kilka tabletek w trakcie ciąży. A lekarz nie kazał już odstawić? Jeśli brzuszek cię boli i nospa pomaga to bierz, ja bym odstawiła jeśli już nic takiego się nie dzieje. Kiedy zacznie się prawdziwa akcja to żadna nospa nie stłumi skurczów więc o to się nie obawiaj:)

No właśnie nie pamiętam dokładnie ;-) Bardziej mam skurcze tzn brzuszek się napina, niż boli (no chyba, że w miednicy, ale na to nospa nie pomoże :-) ).

mamusiu olej siostre... takie gadki niech zachowa dla siebie !! U mnie na poczatku cisneli mi co chwile cos, ale jak raz drugi zje.bkę dostali to przestali i zrozumieli ze z ciężarną to lepiej nie zadzierac !! :)

Blusia a jakie to uczucie jak pęcherz płodowy pęka? Co to za uczucie? Własnie się dziś zasnatawiałam nad tym, ze jak odchodzą wody to coś się czuje w środku...

reklama
misia trzymaj mocno nogi,żebys jeszcze nie poleciała,ale jak coś to trzymam &&&&&&&&&&&&&&&
mamusia no siostra rzeczywiście potrafi wkórzyć,jak się spotkacie to sobie z nia wyjaśnij ,że nie każda ciąża jest taka jak jej....

Do góry