reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej kochane :)
U nas też nocka przespana, z pobudką o 6 na tabletki i siusiu i dalej do wyrka :)
Pogoda też do niczego, właśnie zaczęło padać i strasznie pochmurno.

Traschka
, dobrze, że wybiłaś ten pomysł teściowej. To chwila tylko dla Was i po co oni mają sterczeć za ścianą. U nas na szczęście rodzinka nie wpadła na podobny pomysł. Z Jasiem jak tylko odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala, to zadzwoniłam do mamy z informacją, że to już :) Później jak Jaś już był na świecie, rodzice i teściowie przyszli raz zobaczyć wnuka. I przez całe 5 dni pobytu w szpitalu przychodził jedynie D.

Mamusia, mam nadzieję, że brzuszek trochę odpuści, a Ty leż i odpoczywaj. Szkoda tylko, że ominie Cię ta uroczystość. No ale maleństwo ważniejsze.

Larvunia, spacerek zaliczony? :)

Misialina, gratulacje dla synka :) No i super, że imprezka się udała :)

Doggi
, widzę, że nie ja jedna jestem fanką Jacka ;)

Udanego dnia czerwcóweczki :)

reklama
Blusia ja fanką byłam dawno temu :p Jestem wręcz jego miłośniczką :D Ale wielbię samego Johnny'ego Depp'a też bo jest przeboskim aktorem!! Najlepszy na świecie !! Potrafi się w każdą rolę wcielic... ahhhhh <zakochany>

witajcie.ja wyspana po wczorajszym,zarz chyba w kawkę uderzę
.Kilka dni temu dostaliśmy pocztą takie bony 2 sztuki o wartości 20 zl i stwierdziłam ,że przy okazji innych zakupów zaliczymy też ikee.Dostała któraś z Was też takie kupony??
ja dostałam,ale tylko jeden..wykorzystałam go na poduszki za 9,9 takie zielone,bo są super wygodne.
kupiłam też ręczniki dla siebie i dziecka i Anti dziś je zobaczył o powiedział,że chce ten fioletowy-akurat mój do szpitala:cool:

D.robi dziś sos z żeberek z ziemniaczkami i mizerią,mniam

melduje ze żyje :) w nocy znów skurcze dokuczały :(

ale zyjemy i pewnie zaglądnę do was wieczorkiem i od jutra będę z Wami bo korzystam jak mogę z męża :-)

Ironia, korzystaj, korzystaj ;) A jak poszedł egzamin ?

A ja nie dostałam żadnych kuponów :/ A w Ikei to już wieki nie byłam.

Zamorduję chyba mojego męża. Nie dość, że zjadłam na śniadanie cztery kanapki, to ten mi właśnie przyniósł karpatkę od teściowej i wtrąbiłam wieelki kawał :/ No, ale dobra była ;)

tjaaaa spacerek zaliczony z psinka i synkiem :tak:;-) chlodno, ale fajnie na dworze :tak: w lasie malo co robactwa, bo pare dni temu uciekalam przed meszkami ;-)

kawe nawet wypilam i dalej spac mi sie chce co za dzien :sorry:

dzis moj ksiaze ma wolne, wiec malo moze mnie byc na necie ;-)
Milego dnia mamuski :tak::-)

reklama
Cześć dziewczynki:-)
Wpadłam żeby pocztać chwile co u Was, ale odpisywać każdej chyba niestety nie mam czasu:zawstydzona/y: Podobnie jak Ironia korzystam na maksa z męża, który wrócił w piątek w nocy po trzydniowej nieobecności, a już we wtorek znów zostawia mnie samą na trzy dni:-(
Wczoraj byliśmy na zakupach i wieczorem w teatrze, było super :-) Dzisiaj będziemy kończyć ustawianie mebli w pokoiku naszaj córci i może w końcu umieścimy naklejki na ścianie jak już zdecydujemy co ostatecznie ma gdzie stać.
Miałam dziś ciężką noc - strasznie bolało mnie podbrzusze jak na okres. Moje kochanie, aż mnie budziło, bo podobno jęczałam i stękałam przez sen. Mój mąż powiedział, że dziś osobiście dopilnuje bym w końcu zajęła się pakowaniem torby. Sama nie wiem czemu to tak odsuwam od siebie..

Larvunia u nas też robactwo zaczyna szaleć, że nie wspmne już o kleszczach, których codziennie ściagam z moich psów po kilkanaście po każdym spacerze, marzę by skończył się wreszcie ten wysyp. Własnie z uwagi na miejsca gdzie spacerujemy to dla mnie podstawową sprawą przy wyposażeniu wózka jest moskitiera.

Pogoda u nas słabawa ale przynajmniej przestało padać i mam nadzieję, że juz tak zostanie.

Misialina gratulacje dla synka. Myślę, że nawet gdyby nie zdobył tak wysokich lokat to byłabyś z niego dumna - w końcu ważne, ze ma taka pasję i jest wytrwały w tym co robi, a tak wspaniałe wyniki to oczywiście są piekna koronacją, ale myślę że nie najważniejszą.

Co do rodzinnych wycieczek na porodówce, to jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić i chyba nie ma dla mnie gorszych pomysłów, bo tak naprawdę to komu ma to służyć? Nie wyobrażam już sobie tego wcale w szpitalach gdzie nie leży się na pojedynczych salach. Gdybym była na takiej sali, a do mojej sąsiadki przychodziłyby pielgrzymki nosicieli zarazków, to szybko powiedziałabym co o tym myślę. Liczę na rozsądek mojej i męża rodziny, obym się nie zawiodła, bo skrupułów mieć nie bedę i pogonię...

Pomimo chmurek u wiekszości za oknem to w sercach i duszy życzę Wam dziś słonecznego dnia;-)

Do góry