reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

co tu tak ucichło... cóż czekamy na wieści...

Doggi ja właśnie wstawiłam rollsy do pieca :-) mój M. już sie nie moze doczekać, mordka sie mu śmiała, że na śniadanie będzie miał takie pyszności, ale znając go już dzisiaj sie nie oprze ;-)
dam znać jakie wyszły :-)

reklama
Kati, ja tu cały czas lukam z nadzieję, że jakieś nowe wieści będą :)

Wiecie, cały dzień tu o tych rollsach piszecie, że też mam ochotę zrobić :) Tylko powiedzcie, że to nie trudne, plisss :)
I powiedzcie mi tylko, jak wyglądają te drożdże instant i gdzie je można kupić? :zawstydzona/y:

Blusia te rollsy są rewelacyjne :-) i właściwie mało roboty, na blogu Doggi o tu:
Drożdżowe - Ciastowo
jest przepis
a drożdże instant w każdym sklepie chyba kupisz, ja kupiłam dr. Qetkera czy jakoś tak sie to pisze- paczuszke za 1,10 zł i cała nie wyszła nawet.
A Doggi tak dokładnie to wyjaśniła w przepisie że każdemu sie udaja.
Tanie i smaczne tylko między robotą długo sie czeka, jak zawsze przy drożdżowym cieście

Dziewczyny kurcze co u Aestimy??Czy to możliwe ,że od odejścia wód od 1 w nocy trzymaliby ją do teraz??

Kurcze zaczynam się martwić...

ja słyszałam o dziewczynach, którym wody odchodziły w 30 tygodniu i leżały na podtrzymaniu kilka tygodni. Nie wiem jak to mozliwe, pewnie coś uzupełniają wtedy. Też martwię się o Aestimę. Może miała cc i jest po narkozie?

justynka gratuluje wygranej:)

Moje ostatnie zaglądnięcie tutaj dzisiaj... Idę spac, padam na twarz (nie wiem po czym, chyba po nic nie robieniu :p ) Mam nadzieję, że jak rano wstanę będą już jakieś wieści od Aestimy no i cały czas trzymam kciuki za nią i Mieszka naszego I-ego :)

justynka gratuluję wygranej leżaczka :) Doczekałaś się go w końcu :)

Dobranoc dziewuszki :* Do juterka :)

dzis tyle sie tu dzieje, a ja jakies małpy w zoo ogladam:-D
LArvunia ja mam dokladnie takie sme kłucia jak ty, jakby mi ktoryś bak palcem swidrował, czasem mam wrazenie ze wystawi palucha
Cionamon nie wiesz tego na pewno ze bedziesz ostatnia. rożnie to bywa
Zołza twoj Edgarek to prawdziwy wiercipiętka:-), a czy to bedzie porod sn czy cc... no cóz na jważniejsze jest to zeby Edgarek był zdrowy, a ktoredy wyjdzie to juz drugorzędna sprawa
Ironia ja rodzilam Jule własnie tak "na zywca". 4 lata temu zzo nie bylo tak popularne, ja co prawda zrobilam sobie badania do ew. znieczulenia, ale ich nie zdązyłam odebrac bo po wyniki mialam pojechac w poniedzialek, a w niedziele wylądowałam na Ujastku:-D
DZastina, Asinka za was kciuki mocno zacisniete
Co z naszą Aestimą?
Doris nie steresuj sie tak tymi ruchami, przeciez Julcia sie rusza. Zeby nie było ze zaraz na esemesowym przeczytamy wiesci o tobie. Jeszcze sie trzymaj dzielnie

A wycieczka do zoo bardzo udana, po pierwsze pogoda jak dla nas byla w sam raz, bez upałów, troszke słonka, moze troszke czasem za bardzo wiało, ale bez tragedii. Dałam rade tyle km przejsc, choc bałam sie ze sie nie uda bo brzuszek zacznie kłuc i bede musiala siedziec w jakiejs knajpce a M. bedzie chodzil z Julą. Brzuszek jednak spisywal sie super, nic nie bolało wiec dzielnie kroczyłam. Jula tez zachwycona, ani raz nie marudzila ze bolą ja nogi, ze zmeczona, a nawet jak juz wychodzilismy to bylo jej troszke smutno ze juz musimy isc. takze wycieczka udana w 100 %, tylko juz przy samym wyjsciu nogi wchodziły mi do du.py:-D

:tak::tak: Wlasnie czytalam ostatnio, ze materac dzieciecy powinien byc przynajmniej 24h wietrzony, a lateksowy powinien nawet tydzien postac, zanim dziecko bedzie na nim lezec.
Ja mam gryka-pianka-kokos i już go wietrzę :-) Wyjęłam też i naszykowałam pościel, ale dopiero może w niedzielę położę wszystko jak należy - póki co, niech się wietrzy :)

Larvunia - jasne, że będziemy tęsknić, jak Cię nie będzie - co to za pytanie :-)

Mam nadzieję, że Karola już urodziła, tylko nie ma możliwości napisać smska.... Chyba nie trzymaliby jej tak długo?!

Ja już zmykam do łóżeczka, bo zmęczona jestem. Rano zapewne nie wytrzymam i włączę kompa. Moja mała rozbrykała się na maxa - normalnie przemeblowanie robi w swoim domku :p Dobrej nocki brzuszki :*

reklama
Czyli dalej nie wiemy jak tam Karolina i Mieszko? Mam nadzieję że wszystko dobrze z resztą nie może być inaczej :)

Asinka zaciskam kciuki niech maluszek jeszcze posiedzi w brzuszków &&&&&&&&&&& zdrówka :)

Jak powiedziałam mojemu T że na forum dziś taki ruch szpitano-porodówkowy to się przeraził że to już tak blisko, w zasadzie w każdej chwili może się zacząć... chyba do tej pory nie zdawał sobie tak do końca z tego sprawy - jest ciąża, jest brzuszek, w brzuszku córcia z którą sobie rozmawia ale że to się w końcu zmieni i to już całkiem niedługo to chyba dopiero dzisiaj zaczęło do niego docierać :)

Ja uciekam - miłej i spokojnej nocki Wam życzę :):):)

Do góry