reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry dziewczyny.
W poznaniu cieplutko ale słoneczka jakoś nie widac na dworze :(
Nockę miałam straszną !! Budziłam się co 30 minut z bólem brzucha i na siusiu, po czym kładłam się na nowo spac... o 7.30 ostatnia pobudka była i potem spałam już do 9 i obudziłam się bez bólu brzuszka :) Jaka ulga, choc na chwile :) Ale połaziłam, sniadanie zrobiłam i znów lekkie ciągnięcie czuję, ale to jest takie znośne, ze prawie juz niezauważalne.
Wczoraj miałam jest 3 strzały wielkiego skurczy-byka i wzięłam drugą no-spę i padłam ale i tak budziłam się co 30 minut :/ No cóż coś się dzieje po malutku, ciekawe jak długo jeszcze się będzie działo ...

Saffi – ja takie delikatne pobolewanie miałam już jakiś czas temu... a to co się teraz dzieje, masacra no-spe biore i troszke rozluźnia ale bez szału

Marta – powodzenia na ostatniej lekcji :) i gratuluje nocy przespanej :)

Ironia – no w szpitalach nie rozpieszczają z jedzeniem... Ale jak jestes głodna to jedz, najwyraźniej Beniu potrzebuje :) I tym ze niedługo na porodówkę pojedziesz, to się nie martw, każda z nas tak naparwdę zaraz tam pojedzie ;)

Setana – od samego poczatku ciąży mam ten problem ! Przed ciążą tez to było ale nie tak jak teraz.. Lekarka powiedziała, ze to z niedoboru magnezu i łykam od kilku miesiecy po 3x2 tbl i generalnie nic to nie daje, bo zazęły od około 2,5 miesiaca drętwiec też nogi :/ I to jest straszne uczucie, bo np chwytam kubek i on mi wypada z ręki bo mi paluchy zesztywniały i wygięły w paragraf, a nogi.. raz wchodzac po schodach podnosze noge na stopien a ona ani drgnie i sie wywaliłam (ale sie tak pieknie przekrecilam ze spadłam na tyłek) a tak dłuzej posiedze i wstane to juz nogi nie ogarniaja.. możliwe, że coś gdzies tam w środku uciska i to stąd..

Dagamit – czytałam gdzieś o tym gazie i nie powiem baaaardzo mi się spodobal :D ale u mnie w szpitalu raczej takiego czegoś nie stosują... Ale byłby ubaw :D Już widzę co ja bym pierdzieliła podczas porodu, hahaha

Mrsmoon – hahahaha, no cóż tkanki tłuszczowej pzbyc sie nie chce, ale cycki to bym sobie zmniejszyła :D (pare dni temu nawet męża denerwowałam, ze sie umówiłam na zabieg zmniejszania cyców w ciąży hahahaha)

Ironia – ja od wczoraj mam apetyt i siedze i jem... tak jak mi się nie chciało i nie mogłam, tak teraz hadziaa :D I co najlepsze właśnie zjadłam calą michę cornflakes z mlekiem i bułkę z pomidorem a ssanie dalej włączone !!

Asinka – nie martw się, ta cukrzyca w wielu przypadkach po ciąży po prostu znika... A do końca nie zostało Ci dużo więc dasz radę :)

Misialina – witaj w klubie.... Mam tak samo jak Ty, a takie plamki już od jakiegoś czasu mam i ginka mówiła, że czasem szyjka jak się skraca to troszku krwii siępojawia... nie wiem jak u ciebie ale u mnie tyci tyci tego jest.

Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
Dziewczyny! Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja teraz wybiaram się na spacerek i do szpitala zobaczyć oddział położniczy jak wygląda. To jest inny szpital niż ten w którym leżałam i jest tam podobno pięknie i komfortowo.
Buziaki dla Was!

Misia - mam nadzieję, że się nie przemęczyłaś w ogrodzie?! Uważaj na siebie. Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowe póki co, jak u mnie.
Asinka - nigdy cukrzycy ciążowej nie miałam, ale z drugiej strony dobrze, że wyskoczyła Ci na końcówce ciąży - dasz radę Kochana!
Zołza - witaj :-) Mąż niech Ci kręgosłup trochę pomasuje ;-) Powodzonka na wizycie &&&&&&&

Witajcie robaczki kochane:-) Ja dopiero po śniadanku i dopijam kawę. Właśnie zabieram się za dokończenie pediciuru bo wczoraj w połowie wymiękłam po tych kombinacjach alpejskich:-D Co prawda mąż zaproponował mi, że za buziaka mi pomaluje paznokcie ale wielkie dzięki, chyba musiałabym z domu nie wychodzić ;) Dziś przedostatnie zajęcia w sr, na które

chciałam napisać, że dziś będzie kąpiel no i M będzie mógł się wykazać bo ja boję się kąpać, jakaś taka niezdarna jestem czasem :zawstydzona/y:

Misialina- uwazaj na siebie
Asinka- nie denerwuj się..już niedlugo koniec i na pewno będzie all OK!!!
Doris-miłego zwiedzania
353489d1305191547t-czerwiec-2011-faccina138.gif

wlasnie zamawiam kosmetyki do pielegnacji maluszka i decyduje sie na niemieckie HIPP( w szkole rodzenia polecaja) lub BUBCHEN ( kolezanka bardzo sobie chwali) nie wiem na co sie zdecydować....wczoraj zrobiłam jedno zamówienie na allegro(szczoteczka dla maluszka,pieluskzi flanelowe,dla mnie majtki+pas poporodowy:bezuciskowe zszyte razem, biustonosz do karmienia-stwierdziłam ze najpierw taki zwykły kupie a pozniej bede patrzec na rozmiar biustu i jakis konkretny kupie)i poszło 200zł nie wiem na co...

dostałam właśnie informację od męża że nie przedłużają mu umowy o pracę, a taka praca zajebista....mój jest załamany ja zresztą też, siedzę i szukam jakiś ciekawych ofert dla niego, akurat teraz jak najbardziej kasa się nam przyda, dobrze że na dniach powinnam z zusu kasiorę dostać bo tak to nie wiem jak by było a takie plany mieliśmy :-(

reklama
Do góry