reklama
Agabre a czemu tak dziwnie? Przecież, składki płacone masz regularnie w każdym okresie rozliczeniowym, co miesiac pracodawca opłaca wszelkie składki zusowe zdrowotne itp wiec co miesiąc mogą wystawiac nowe RMUA a nawet są zobowiązani !!
Ale u mnie czasami dopiero wydają po 2 miesiącach, to znaczy, że od razu jest nieważny? Ten w kwietniu dostałam za luty
W kwietniu powinnaś dostać za marzec.I cały kwiecień byłaby ważna. Jak pisze Doggi, powinni dawać co miesiąc. Ale wiem, że nie wszędzie dają - wtedy albo się upominasz, albo podbijasz książeczkę ubezp. - też co miesiąc.
AGABRE ty się nie martw tym drukiem, weź jaki masz; szpital musi cię przyjąć a aktualny papier dostarczysz już po porodzie, można wysłać faxem. A nie masz książeczki ubezpieczeniowej? Może wyrób ja sobie; jak się panie w kadrach postarają to w przeciągu tygodnia ja wyrobia.
Dokładnie tak jak Zolza mówi... Ja na początku maja dostałam za kwiecień, w czerwcu bedzie za maj itd... Oni nie moga dac ci w kwietniu za luty, jak na moje to już jest wtedy nieważne... a co jak co, teraz ubezpieczenie jest nam BAAARDZO POTRZEBNE!!
Ja mam książeczkę ubezpieczeniową, nie ma problemu z podbiciem, ale podobno od stycznia już się ich nie używa, tylko dowodem ubezpieczenia są właśnie druki. No nic, zadzwonię i zapytam, może mają już te za marzec i kwiecień a jeśli nie, to mąż będzie musiał podjechać i podbić książeczkę w razie czego. Ja sama tłuc się autobusami czy pociągiem w tym stanie nie będę
Chyba muszę się póki co pożegnać, od siedzenia brzuch mi się napina coraz mocniej. Zajrzę później. Dzięki za informacje
Chyba muszę się póki co pożegnać, od siedzenia brzuch mi się napina coraz mocniej. Zajrzę później. Dzięki za informacje
reklama
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
witam :-)
dziewczyny mam dobre wieści aż skacze z radości, dzwoniła do mnie o 7.10 babka z zusu w Kwidzynie i powiedziała że jak wyśle do niej faxem moje umowy o prace z byłym pracodawca to przeleją mi kasę wreszcie za zasiłek chorobowy od stycznia do kwietnia (widocznie moje wielokrotne odwołania w tym ostatnie do sądu rejonowego podziałały), mój były pracodawca olał ich i jeszcze nie wysłał druku z3 więc kasę wyliczą mi na podstawie moich umów o pracę a przy tym ten dostanie karę pieniężną jak się patrzy he he należy mu się, więc na dniach powinny być już pieniążki na moim koncie, jejku jak się ciesze a bałam się że przed porodem tej kasy nie zobaczę, czyli już mebelki do nowego mieszkanka dla Tymulki będę mogła kupić jejku ale mam dziś fajny dzień
dziewczyny mam dobre wieści aż skacze z radości, dzwoniła do mnie o 7.10 babka z zusu w Kwidzynie i powiedziała że jak wyśle do niej faxem moje umowy o prace z byłym pracodawca to przeleją mi kasę wreszcie za zasiłek chorobowy od stycznia do kwietnia (widocznie moje wielokrotne odwołania w tym ostatnie do sądu rejonowego podziałały), mój były pracodawca olał ich i jeszcze nie wysłał druku z3 więc kasę wyliczą mi na podstawie moich umów o pracę a przy tym ten dostanie karę pieniężną jak się patrzy he he należy mu się, więc na dniach powinny być już pieniążki na moim koncie, jejku jak się ciesze a bałam się że przed porodem tej kasy nie zobaczę, czyli już mebelki do nowego mieszkanka dla Tymulki będę mogła kupić jejku ale mam dziś fajny dzień