reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry!
Mnie rano obudziła siostra, uczy w szkole pod moim domem i jak ma okienko to wpada na kawkę:) Za niedługo przyjdzie mama. Powinnam posprzątać ale może za chwilę... mama jest wyrozumiała:) Wczoraj na wizycie lekarka przejęła się moimi bakteriami w siuskach i wypisała mi receptę na monural. Jedna saszetka kosztuje 40zł!!! Na szczęście to już cała kuracja, ale wczoraj jak ją rozpuszczałam w wodzie to ręce mi się trzęsły ze strachu żeby nie wylać:) Bardzo dobre w smaku, cytrynowo-mandarynkowe. Mam nadzieję, że działa równie dobrze jak smakuje i kosztuje.

CInamon co za pora na pisanie posta!!! Środek nocy:)

Misialina fajne macie te spotkania z położną, to jak prywatna szkoła rodzenia! No i spotkania z kati przy okazji, super:)

katamisz, kati, larvunia, doris witajcie!

Blusia ja jakos nie mam ochoty na oglądanie filmów, tylko seriale wchodzą w grę bo krótkie, ale jakoś nie mogę się skupić tak długo na jednym filmie. Mój ciążowy mózg (albo jego brak) tego nie ogarnia.

Asinka porządku w ubranakch strasznie mnie cieszyły dwa miesiące temu ale teraz nie wiem czy miałabym na to siłę. I u mnie podobnie, w komodzie nie zmieszczę nawet kolejnej czapeczki:)

zołza nieźle z tym prysznicem:) Ja mam zasłonkę więc trudno ją zniszczyć, choć marzy mi się normalny prysznic a nie "wannowy".

Doggi dobrze, że pojechałaś, my też będziemy spokojniejsze! Swoją drogą masz tak masakryczne te "normalne" objawy, że mozna podziękować za kolejną ciążę. A niby taki piękny stan dla kobiety...

marta24 tego reportażu nie ogladałam ale kiedyś trafiłam na podobny z mojej parafii:) Jakie to smutne, ze wokół tyle przekrętów i to jeszcze w kościołach...

nutria coś ten pan od wózka kręci, żeby się nie okazało, że wózka już nie ma. Ja tak miałam z jedną babką z mojego miasta. Ogłaszała się tu na bb, że chce sprzedać kilka rzeczy i chciałam od niej kupić karuzele, matę i coś tam jeszcze. Trzy dni pod rząd mi pisała, że tego dnia jednak nie może aż wreszcie napisała, że nic nie ma, bo niby pies jej wszystko pogryzł. Straszna ściema, jakby nie mogła normalnie napisać, że to już nieaktualne, nie rozumiem.

tusen popieram to co piszesz o tej babce, to jakaś patologia! Jak źle by się nie działo ogłoszenie na słupie, że odda swoje dziecko to paranoja.

Marta6nz ja też jestem poirytowana w ciąży i często mężowi dostaje się za jakąś pierdołę. Głupio mi i ostatnio bardzo się staram panować nad słowami. ALe czasami naprawdę mnie tak wkurza...

mrsmoon ja tam nie zwracałabym uwagi na starsze osoby w kolejkach. Są różne, wredne, mniej wredne, ale to jednak starsze osoby o rozumiem, że może im być ciężko wystać w kolejce choć na to nie wygląda. Znacznie bardziej irytuja mnie młodzi, w pełni sił, którzy zrobią wielką awanturę, gdy ktoś powie, że kobieta w ciąży ma pierwszeństwo.

Anapi ja też prawie codziennie mam skurcze, czasem kilka pod rząd. To dobrze, będziemy lepiej przygotowane do porodu:) Ty też juz łądnie długo wytrzymałas i jesteś coraz bliżej bezpiecznego terminu:)

reklama
Też nie mam pojęcia dlaczego jedna noga Ci puchnie a druga nie. Ja póki co żadnych obrzęków u siebie nie widzę, ani żylaków tylko rozstępów trochę na brzuchu.

Ja już dzisiaj po zakupach, pranie wstawione, obiad prawie gotowy, musi dzisiaj być wcześniej, bo mąż wraca z pracy też wcześniej i jedziemy na wizytę. Hanula kopie i kopie nóżkami, odpycha się od górnej części i prawie pod żebra mi pięty pcha. Ciekawe, czy nie urodzi się z obtartymi piętkami ;) Taaaakie wielgachne kule mi się pokazują a twarde jak kamyki :) Biednej już ciasno na pewno.

Pogoda piękna, o 7 rano już było 17 stopni, nic tylko się opalać. Na plażę jednak sama nie pojadę, tylko na ogródek wyjdę. No i koniecznie pranie muszę rozwiesić na powietrzu :)

Traschka mówię dokładnie to samo... Ja się psychicznie będę leczyc pewnie z 5 lat po tej ciąży !! A mój stary od razu chciałby, zebym zaszła w drugą ciążę, bo to niedobrze jak za duża różnica wieku jest między rodzeństwem... DZIEKI BARDZO !! ;)

Traschka mówię dokładnie to samo... Ja się psychicznie będę leczyc pewnie z 5 lat po tej ciąży !! A mój stary od razu chciałby, zebym zaszła w drugą ciążę, bo to niedobrze jak za duża różnica wieku jest między rodzeństwem... DZIEKI BARDZO !! ;)

No to my, na szczęście, mamy podobne zdanie na ten temat ;-)

DOGGI musze napisać coś od siebie na temat wczorajszej Twojej wizyty. Jestem zaniepokojona tym co napisałeś; po pierwsze lekarz stwierdził ze omdlenia są spowodowane biegunka i wymiotami, to jak najbardziej możliwe tylko dlaczego nie pobrano tobie krwi na oznaczenie poziomu elektrolitow i morfologi; po drugie jeśli zgłasza się pacjentka z dużym prawdopodobieństwem ze odchodzi jej czop, to mimo wszystko lekarz powinien zrobić USG w celu sprawdzenia ułożenia i oceny ilości wód polodowych i oczywiście powinien ocenić lozysko. Dopiero na podstawie tych badań może stwierdzić ze wszystko jest OK, ze objawy wynikają z zaawansowania ciąży. Nie chce oceniać lekarza ale myśle ze zastosowano standardowa spychoterapie, grzecznie wysłuchać, przyznać racje i jak najszybciej wyprosic za drzwi. A masz karte informacyjna? Jeśli rzeczywiście jesteś osłabiona wymiotami i biegunka to dlaczego nie dostałeś kroplowki na wyrównanie wodno- elektrolitowe? A co z poziomem cukru? Przy spadku glukozy tez występują omdlenia.
Dagmara ja nie chce cię absolutnie straszyć, pewnie ze ukończone 36 ty to bardzo bezpieczny moment na poród ale pod warunkiem ze ty jesteś absolutnie zdrowa i twoje badania są w granicach norm. Może warto zasięgnąć porady u innego lekarza.

JUSTYNKO mój Franio jest w podobnym wieku jak twój Antos. Co prawda nie sika i kupy w majtki nie robi już od czasu jak skończył dwa lata; ale czasem jak jest na czymś bardzo skupiony to czeka do ostatniej chwili i zdarza się ze niezdarzy dobiec do Wc i pare kropel poleci w majtki. Nic się nie martw, ANTEK poprostu skupił się na ciekawszych zajęciach niż potrzeby fizjologiczne.

To się rozpisalam. Miłego i spokojnego dnia zycze wszystkim.

ZOLZA lez kobieto i równo oddychaj; czas na ostatnie chwile blogiego lenistwa.

A co u mnie? Wszystko na dobrej drodze, nieznaczny spadek D-dimerow a najważniejsze ze Mlody wychodzi w piątek ze szpitala. Wiec nareszcie mój mąż się wyspi, bo już jest bardzo zmęczony wstawaniem o 5, jazda do szpitala żeby szybko umyc Mlodego i pojechać do pracy. Jeszcze chwila i mam nadzieje ze nasze życie wróci do swojego rytmu.

No Trasia, właśnie na plażę boję się sama jechać już :( chociaż do szpitala stamtąd niedaleko. Wole nie ryzykować tłoku w pociągu, odbijemy sobie z mężem pod koniec lata i pojedziemy z małą :)

AGATA tak też pomyślałam, jutro mam innego lekarza i mnie zbada. Już rano się umówiłam na wizytę, bo to co mówił tamten lekarz uspokoiło mnie, ale też zaniepokoił mnie brak jakiejkolwiek większej reakcji.. Badania na krew i mocz jutro jade zrobic i zaraz z wynikami do lekarza, już nie do mojej ginki, tylko zaczerpnąc porady od jakiegos innego jeszcze... Zobaczymy :)

Dziękuję !!

wiecie może jak długo ważna jest RMUA? bo ja mam ostatnią za luty, ale wydaną w kwietniu. Chyba powinnam po nową pojechać do pracy (o ile już będzie dostępna)

reklama
wiecie może jak długo ważna jest RMUA? bo ja mam ostatnią za luty, ale wydaną w kwietniu. Chyba powinnam po nową pojechać do pracy (o ile już będzie dostępna)

Druk ważny jest miesiąc czasu, ale zawsze masz tydzień na dostarczenie go! :-)

Agata, heh, postaram się! ;-) Dobrze, że już niedługo syn wychodzi ze szpitala, powoli unormuje się u Was wszystko.

Do góry