reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

cześc Brzuchatki :-)
Witam się ponownie wieczorową porą :-)
Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego ale :
DOGGI....dziewczyny mają rację, Ty jedz natychmiast do szpitala, Twoj organizm rzeczywiście wysyła za dużo sygnalów że coś się dzieje...mocne bole brzucha, skurcze, omdlenia itd. to nie jest normalne. Nich Cię przebadają i poobserwują przez parę dni!
Traschka...gratuluję wizyty i widzę że Marysia rośnie jak na drożdzach. Jeśli chodzi o ruchy to ja zauważyłam ostatnio że moja Julcia ma okresy dużej aktywności o stałych porach a także okresy nieaktywności także o stałych porach, np. bardzo rozrabia wieczorem tzn ok 23 i bardzo rozrabia rano, ok 9 a potem ok 12. natomiast pomiędzy 16 a 19 to się wcale prawie nie rucha, śpi śpiszek malutki :-)
Agata R...cieszę się, że u Ciebie w miarę dobrze i że syn też zdrowieje :-)
Mart... nie dziwię się, że się strachu najadłaś, tak czasami jeżdzą rowerzyści, ciekawe czy trzeźwy był???

No i zapomniałam co dalej mam pisac....wybaczcie!!!!

reklama
w zasadzie jak juz pisałam wczesniej, wg okresidła ja mam termin na dziś :D tylko usg pokazuje inaczej... ale moze moja mała po prostu mała jest bardzo i dopiero teraz nadrabia bo ostatnio urosła bardzo bo mi bebecha tak wywaliło ze cho cho... może po prostu już czas na mnie ;) Nie wiem serio nie wiem jak to jest z tym moim terminem i zaden lekarz tez naprawde nie wie ;)

Ale jestem dziiiiwnie spokojna... baaaardzo spokojna, taka wśrodku wyciszona się czuje i sie nie wkurzam na rzeczy, które normalnie mnie doprowadzają do szewskiej pasji.. wreszcie spokój i porzadek w głowie :)

Doggi...to tym bardziej powinnaś się zgłościć na IP, powiedzieć co Ci dolega, jak się czujesz i że mdlejesz. Dodatkowo że z OM masz termin na dziś a z USG na za miesiąc. To strasznie duża różnica!
Ja miałam podobna sytuację w ciaży z Dominiką. Miałam termin na 27 listopada z OM, 20 listopada poszłam na USG do jednego z najlepszych w tamtych czasach szczecińskich lekarzy. Były to czasy gdzie nie robiono za często usg w ciąży, rzadko który lekarz miał taki sprzęt w gabinecie. No i ten lekarz stwierdził, że coś mi sie pomyliło, bo termin nie jest na 27.11 tylko na 10 stycznia!!!!!! To połtora miesiąca później! Pojechałam od razu do szpitala na konsulatację, tam mnie zbadali i stwierdzili że ten "sławny lekarz" się pomylił, ale ponieważ nie chcieli za bardzo podważać jego zdania więc zmienili mi termin na 20 grudnia. CAŁE SZCZEŚCIE, ŻE DOMINIKA SAMA PODJĘŁA DECYZJĘ, ŻE CZAS WYCHODZIĆ Z BRZUSZKA!!!! Urodziła się w terminie z OM czyli 26.11
I dzieki Bogu, bo wyobrażam sobie co mogłoby się stać gdybym ją jeszcze tyle w brzuszku trzymała.
Także lepiej to sprawdzić!

dziewczyny mające dzieci mniej więcej w wieku mojego Antka--czy one wam sikają w majtki?Antek zrobił juz 2x siku,bo oglądał bajkę i nie mógł odjeść,a dziś w piaskownicy zrobił kupę w majtki:szok:,nic nie powiedział,przyszedł do domu i dopiero ja po paru minutach wyczułam,a on się z tego śmiał!czy to normalne u takich dzieci?
Justynka moja corka ma 5lat, ona jest juz zupelnie "czysta" od 3 roku zycia, ale jej przyjaciolka ma czesto takie wpadki. Pediatra stwierdzil, ze poprostu ona zapomnina o toalecie. Mama musi ja pytac co jaki czas czy nie musi, zwlaszcza jak sie bawi albo jest zaaferowana czyms. Ponoc do 6 lat moze zdarzac sie w dzien, a w nocy do 8 roku. Moze Twoj Antos potrzebuje jeszcze troche czasu.

Doggi dobrze, ze Ci przeszlo to omdlewanie, moze poprostu cukier Ci spadl.

Doris to mnie teraz nastraszyłas !! Boże, chyba faktycznie powinnam pójsc sprawdzic co i jak... ja myślałam, że jestem jakims wybrykiem natury :/ a tu miedzy OM i usg jest miesiąc różnicy,a to dużo !! lece pogadac ze starym... pewnie pojedziemy !!

Doggi ...nie było moim zamierzeniem Cię straszyć tylko uświadomić na przykładzie mojego przypadku. Ale ja jestem za tym abyś to skonsultowała :-)

Doris opowiedziałam mężowi twój przypadek.. i decyzja zapadła jedziemy do szpitala... dla spokoju ducha !!

P.S. wiem ze nie chciałaś mnie nastraszyc !! I dziękuję ze mi to opowiedziałaś, lepiej sprawdzic wszystko niz płakac nad rozlanym mlekiem !!

Buziaki, jak coś będę informowac !!

reklama
Do góry