reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
mamusia witaj:) pewnie masz rację z tymi sąsiadami, człowiek od razu sobie wyobraża nie wiadomo co...

saffi no tak... ja jak zasnę przed północą to jest wielkie święto:)

Marta o środkach dla dzidziusia znajdziesz sporo w dziale "kiedy na zakupy" choć informacji do przekopania będzie tam mnóstwo... ja zaczynam od najbardziej naturalnych środków. Zwykła parafina, potem mam dużo próbek emolium. Jak to wykorzystam to zobaczę co dalej.

Kobietki naparwdę polecam Aspargin na skurcze....zwykły to do 6tabl.mozna na dzien by niedobory uzupełnić a kupiłam jakis czas temu aspargin extra i wystarcza 2 tabl.na dzien....jak ręką odjął....od chyba2 m-cy nie miałam żadnego skurcza-odpukać;-)

co do cisnienia to również w ciązy mam obniżone...nie wiem dlaczego ale chyba tak jest...ale nie czuję się z tym źle...

tusen i anapi powodzenia na wizycie
katapisz w krzyżu...wystarczy,że odkurzam albo schylam się do mycia głowy np.w wannie na stojąco to później już sie nie mogę ruszać..wskazanie od ginekol.powiedział,że przy naturalnym porodzie to zbyt wielki wysiłek i nacisk-istnieje ryzyko nacisku na nerw i wiele komplikacji.
Traschka w razie wielkich hałasów spokojnie sie tam udaj i poproś o ciszę..że masz nowordka w domu

traschka a Ty kosnultowałaś już tą swoją dyskopatię z ginem??Kurcze bo ja też mam mega problemy z odcinkiem lędzwiowym.Pisałam Wam już jak 1,5 miesiąca temu wlazło mi coś podczas mycia włosów w wannie i przez dwa dni nie mogłam się ruszać...Tylko znając mojego lekarza dla niego dyskopatia to nie wskazanie do cesarki.

Misia oczywiście wielkie kciuki dla Ciebie!!! &&&&&

Marta ja też mam dyskopatię, ale o dziwo w ciąży czuję się znacznie lepiej z moim kręgosłupem niż przed! Na początku byłam przerażona, myślałam że całą ciążę przeleżę. Normalnie ogromne dawki ketonalu, zastrzyki, a w ciąży może dwa razy poczułam ból kręgosłupa i to niezbyt uciążliwy. Lekarka na początku mi powiedziała, że czasem tak bywa, że w ciąży jest znacznie lepiej niż przed. WIdać u mnie tak właśnie jest. Ale nie planuję cc.

Katamisz - teraz doczytałam:) No gadałam o tym z ginem jakiś czas temu ale czuję się tak dobrze, ze temat się urwał. Jakoś głupio mi mówić na wizycie o kręgosłupie skoro mnie nawet nie zabolał:)

Trasia a ja mimo że cały czas sprzątam to ciągle mam bałagan, ale tak to właśnie przy dziecku jest.

Wczoraj kupiłam mojemu synkowi na urodziny rower i teraz chyba trzeba go wypróbować bo właśnie słonko wyszło. A że po parku dużo szaleńców to żeby nie było tragedii pojadę z nim na cmentarz bo tam dużo przestrzeni a i ja groby odwiedzę.

A powiedzcie mi jak to jest teraz z wizytami u gina? Czy pod koniec nie są co 2 tygodnie???

Misialinko ja mam bakterię już od początku ciąży i mimo że nabrałam się antybiotyków to na ostatnim posiewie znów jest!Już nie wiem co robić!

Cinamon, ja mam teraz co dwa tygodnie (byłam 2, idę 12 i 30 maja)

Lecę ogarnąć trochę kuchnię i zbieram się do fryzjera. Coś mnie korci żeby zaszaleć ;)

reklama
Do góry