reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witajcie sloneczka....
no pogoda zrobila nam niezlego psikusa, ale miejmy nadzieje, ze to ostatni taki wybryk bo musialam dzis kurtke zimowa wyciagac bleeee,cale szczescie u nas sniezycy ni ebylo, ale od poniedzialku zapowiadaja slonecko i ciepelko hurraaaaa
Ironia of course 100 lat kochana i lez i odpoczywaj dzis, moze faktycznie benio chce juz sie wykluwac
Anapi spoznione ale zycze ci kochana wszystkiego co najlepsze i przede wszystkim zdrowego dzidziusia:)
misialinka ja sie dzis tez za torbe biore, brzuch juz zaczyna pobolewac i najwyzszy czas ja naszykowac
blusia jak noga?
katamisz jak bole zebrowe przeszly?
doris no przerazilam sie jak odczytalam info o tobie, ale z drugiej strony super ze tak od razu zareagowali i sie toba i julcia zajeli:)
doggi dobrze ze zyjesz i sie odzywasz:) jak dzis samopoczucie???
mamusia jak ja ci zazdroszcze tego morza jeny....ja kocham morze, a zakochana jestem w takiej miejscowosci Katy Rybackie gdzie malo ludzi i generalnie spokoj i cisza:)
larvunia wspolczuje, ja kazdego dnia drże zeby tylko młodej mi nic nie wzielo bo tez mam dosc tch chorob
agatka R kciuki dalej zacisniete za kazdy koljeny dzien:)
trascha nie tylko ty taka goscinna sie zrobilas hehheheh, ja juz nawet nie proponuje spotkan u nas bo po prostu nie mam ochoty nic szykowac a pozniej siedziec i sie usmiechac sztucznie i czekac az sobie goscie pojada, zreszta mi sie juz w ogole nigdzi enie chce jezdzic taka przymulona jestem

generalnie wczorajszy dzien przelezalam i przedrzemałam z nerwow a wieczorem juz w lozku maz wymiekl i mnie przeprosil i powiedzial ze jestem strasznym uparciuchem, troche mi wiec dzis lepiej psychicznie...takze dzieki dziewczyny, jestescie niezawodne

reklama
Marta6nz, dzięki, ale ja mam skurcze łydek bardzo rzadko, a mam Magne B6. Najlepsze jest to, że jak nie brałam magnezu, to drętwiały mi ręce, ale nie miałam skurczy łydek, a teraz drętwienie przeszło, ale zaczęły się skurcze. Dziwne to jakieś... A co do altacetu, to zwykła kwaśna woda i zdziwiłam się,że tak szybko pomogło.

Marta6nz, dzięki, ale ja mam skurcze łydek bardzo rzadko, a mam Magne B6. Najlepsze jest to, że jak nie brałam magnezu, to drętwiały mi ręce, ale nie miałam skurczy łydek, a teraz drętwienie przeszło, ale zaczęły się skurcze. Dziwne to jakieś... A co do altacetu, to zwykła kwaśna woda i zdziwiłam się,że tak szybko pomogło.

mi w nocy często drętwieja piety..nie wiem czemu i czym jest to spowodowane :baffled: a ta kwaśna woda to rozumię: woda z octem?i okłady??a wczesniej jak przy stłuczeniu grubo kremem?czy przesadzam?

Ironia jak sie czujesz? przeszło? No i oczywiscie najlepszego z okazji imieninek, oby Benek jeszcze nie wychodził
Marta ja nie stosuje nic bo nogi raczej mi nie puchna, sporadycznie raczej
Asinka porod niestety boli bardziej niz skurcz łydki:-D. W poprzedniej ciazy mialam straszne skurcze i to nie łydek ale całych nóg, począwszy od uda na palcach stóp kończąc. W jednym czasie łąpało w kilku miejscach wiec nie wiadomo było za co pierwsze sie z rozmasowywaniem zabierac. Taki urok ciąży pomimi tego ze bralam magnez w porych ilosciach. Teraz bałam sie ze przy bliźniakach bedzie jeszcze gorzej, ale na szczescie nie jest, skurcze łąpią mnie sporadycznie, a magnez biore Asmag Forte 3x2 tabl. A no i przy porodzie, w trakcie parcia skurcz łydki tez mnie złąpał wiec M. stał i mi noge naciągał, w zwiazku z tym poród obejrzał dokładnie:-D

Ostatnia edycja:
misialina , kati powodzenia na spotkaniu z położną :) Tak w ogóle to wyprzedziłaś mnie z sms-em na wątku sms-owym :) Właśnie zabierałam się za pisanie sms-a od Doris patrzę a Ty już napisałaś :)

Ironia jak się czujesz?????????

reklama
Witam wszystkie mamusie, u mnie dzisiaj ładne słoneczko i tylko z 7 stopni ale w porównaniu z wczorajszym dniem to jest super pogoda. Dzisiaj spałam jak małe dziecko do 9.30 i super sie czuje, tylko dokuczają mi bóle bioder jak leże na lewym lub prawym boku. Do tego ostatnio doszły bóle dłoni chyba ręce mi puchną chociaż bolą mnie stawy i kostki :-(
W weekend miałam najazd rodzinki i przywieźli mi ubranka więc mam co robić :-)

Ironia wszystkiego najlepszego!!! Mam nadzieję że dzieciaczek jeszcze troszkę pobedzie w brzuszku
Anapi również życzę wszystkiego najlepszego! chociaz troszkę spóźnione:-)
misialinka co do torby to też sobie poowli organizuje rzeczy żeby potem nie było zaskoczenia
doris stracha nam troszkę narobiłaś ale najwazniejsze że wszystko już dobrze i z Julią też
mamusia morze... morze.... morze... rozmarzyłam się ........;-)
Marta6nz - mnie narazie stopy nie puchną tylko zaczynam mieć problem z dłońmi, nie wiem czy to jest związane z puchnięciem ale nie jest przyjemne, wszystko mi leci z rąk

Do góry