reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja sie melduje ze zyje...swedzi troszke mniej ale wysypka jest na całym ciele :(
żel nivea jest super :) i włoski są po nim super miękkie

ja dzis chyba cały dzien w łóżku bede bo mam wrażenie ze Beniu chce wyjść na świat....od 6 boli mnie brzuch, twardy jak kamień i nie moge ani siedzieć ani chodzić :( do tego mam chyba lekką temperature, biegunke, i wszystko mnie boli łącznie z zębami :-(

reklama
Ironia, wszystkiego dobrego, szczęścia, zdrówka, bezbolesnego porodu i mnóstwa radości z Benia :-)
z okazji imienin oczywiście Ci życzę :-)

Ostatnia edycja:
Oj Ironia, biedna Ty... Tulę mocno,żeby przeszło i Benio dał Ci jeszcze trochę czasu... No chyba,że aż tak bardzo mu się na świat śpieszy ;-) Leż jak najwięcej, a jakby nie przechodziło, to dzwoń do gina

Witam Was serdecznie i słonecznie :-)
Sporo czasu mi zajeło przeczytanie wszystkich postów,widzę, że bardzo aktywne od rana jesteście;-)ja dopiero sie zabieram za śniadanko bo dziś pospałam do 9.30 i zdecydowanie lepiej się czuję jak troszkę pośpię :tak:
co do skurczy to polecam Aspargin-ja biore już od dawwnnnaaa dwie tabl. na dzien i pomogło,bo wczesniej ze strasznym bólem w nocy sie zrywałam i ryczałam tak rwało...a od kad biorę to jak ręką odjął :tak:
Pytałam wczoraj czy macie do polecenia jakiś dobry żel na opuchnięte stopy?? i nikt mi nie odp.:-:)-(
Pozdrawiam Was wszystkie

witajcie brzuszki!!!
u mnie dziś pogodnie i słonecznie, ale tylko 4st...grunt, że śniegu nie ma:tak:
kati przesyłam promyczek dla Ciebie:tak:
katamisz dobrze, że ból minął, wczoraj po południu nie zaglądałam tutaj, ale jak zaczęłam dziś rano zaległości nadrabiać, to się przestraszyłam, jak przeczytałam, że lepiej nie jest...dobrze, że dziś już ok
Agata dzielnie trzymacie się w dwupaku!!!jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji, oby tak do 37 tygodnia:tak:
larvunia Ty to się umęczysz z tymi choróbskami młodego...może jak ciepło na dobre się zrobi to miną...
Ironia sto lat, sto lat!!!
asinka ból porodowy można porównać do kolki nerkowej, ja przy kolce rzygałam dalej niż widziałam...z bólu oczywiście:tak:

edit: Marta ja niestety nic Ci nie mogę polecić bo nie mam takich problemów, chyba z żelami i innymi smarowidłami trzeba uważać w ciąży

Marta, ja na stopy stosuję Altacet i bardzo szybko opuchlizna schodzi.
Mrsmoon, nie wiem jaki to jest ból przy kolce nerkowej... Może to i lepiej dla mnie, ta nieświadomość ;-)
Mój Sz. mi właśnie napisał,że jakby się tak dało, to On by urodził za mnie,żeby mnie nie bolało... Słodziak :-)

Ostatnia edycja:
Marta ja stosowałam taki żel
oceanic-aa-therapy-ja-i-mama-zel-na-zmeczone-i-spuchniete-nogi-50-ml.jpg

natomiast teraz mam taki
images.jpeg

ten jest taki fajnie chłodzący może wypróbuj zapłaciłam za niego ok 10 zł

dzięki dziewczyny...pytałam, bo kiedyś słyszałam o jakimś super żelu co pomaga i można go stosować a niestety nazwy nie pamiętam :-(
Planuje sporo w najbliższych dniach porobić dla maluszka i znów stopy będę miała obolałe i chciałam się zabezpieczyć;-)
asinka polecam Asparginian Extra (polecił mi mój gin. więc bez obaw ;-))

reklama
ironia dzwoń do lekarza!!Bo jak od 6 rano tak boli i nie przestaje i do tego się spina to nie są żarty!!Łap za telefon i dzwoń może lekarz coś podpowie...

asinka to fakt ból łydki podczas skurczu to masakra!!Ja też zawsze płaczę w trakcie ale poród to innego rodzaju ból ;-) i inne partie ciała bolą więc to trudno tak porównać:)Nic się nie bój!!Damy radę!!Kobieta jest stworzona do tego by rodzić:)

Marta6nz ja nie odpisywałam wczoraj bo zle się czułam i rzadko zaglądałam a dzisiaj też nie wiele pomogę w tej kwestii bo na opuchnięcie stóp stosuję tylko metodę "syrki ponad głowę" i układam je gdzieś wysoko na łóżku na poduszce i przechodzi troszkę.

Do góry