reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy temat już się pojawił gdzieś w wątkach - jeśli tak, to przepraszam, ale właśnie jestem na etapie poszukiwania sprawdzonych i pewnych informacji odnośnie urlopu męża po urodzeniu się Leny.
Wiem, że do końca 2011r. ojciec ma prawo do 7 dni urlopu ojcowskiego. Czy oprócz tego przysługuje mu jeszcze jakiś dodatkowy urlop, tak jak kobiecie po wykorzystaniu podstawowego urlopu macierzyńskiego (może wziąć kolejne 2 tygodnie), czy jest to wszystko, co może wziąć obecnie młody tata? Wiem, że od 2012r. ojcowie będą mieli 2 tygodnie ojcowskiego. A czy teraz jest to tylko i wyłącznie 7 dni czy istniej możliwość przedłużenia?

Hej Laseczki, ale tu produkcja ;-)
Ja wlaśnie 30 pieluch tetrowych poprasowałam. Masakra jakaś normalnie, myślałam że szybciej mi pójdzie. Siedziałam co prawda na krześle, deska do prasowania odpowiednio obniżona, ale mimo wszystko plecy i ręce bolą. Ostatnią pieluchę przeklinałam już głośno. A teraz muszę się zacząć przygotowywać, bo o 15.45 mam wizytę u mojej ginki. Oczywiście proszę o te Wasze magiczne kciuki ;-)

u mnie niestety tych dni kiedy jest lepiej to coraz mniej, a w zasadzie juz w ogole ich nie ma, kazdego dnia gorzej. Licze juz dni. Chcialabym byc juz po wizycie u ginka i miec ustalony termin cc, przynajmniej wiedzialabym ile dni jeszcze.

Więc tego CI życzę!

Ironia, gratki! Też zawsze ściemę waliłam, a uczyłam się chwilę przed :-p Jednak studiów nie cierpię i jeśli życie mnie nie zmusi, nie wrócę na nie :-p

Dagamit, wejdź na wątek prawa kobiety w ciąży - czy jak to tam leci - tam dziewczyny debatowały nad tym tematem.

Ja będę uciekać - obiadek trzeba zrobić i coś na poczęstunek - koleżanka wpadnie później. Aaale mi się nic nie chce :-p I dwa małe, ale bolące pryszcze mi na brodzie wyskoczyły :/

reklama
Ironia Asinka Zołza dziękuję - to właśnie wiem, że w 2011 jest tylko 7 ale już od 2012 ma być 14. Gdzieś mi się obiło o uszy, że ojciec może wziąć jakieś dodatkowe dni, ale być może coś sobie wymyśliłam...Chyba ktoś ze znajomych mi mówił, że jakiś facet był 2 tyg. na urlopie po urodzeniu dziecka i stąd moja dezorientacja.
Fajnie by było poczekać na te 14dni, ale nie wyobrażam sobie zostać w domu sama prosto po porodzie, a mąż do pracy...

No i na jednej ze stron znalazłam taką informację i całkiem zgłupiałam:
Niezależnie od urlopu ojcowskiego, ojcowie mogą wziąć jeszcze więcej wolnego na dziecko. Od 1 stycznia 2010 roku oboje rodzice mogą wziąć tzw. urlop dodatkowy. Na razie będą to dwa tygodnie w wypadku jednego dziecka lub trzy, gdy dzieci jest więcej.
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100127/PRACA/421863523

Saffi kciuki masz gwarantowane :-D

Ostatnia edycja:
Do góry