reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ANAPI jeśli masz tylko skurcze o różnej sile i nieregularne to weź dwie tabletki rozkurczowe, odczekaj 40 min; jeśli nic sie nie zmieni to jedz na gwizdkach do szpitala. Nie mialas problemu z moczem?? Mam nadzieje ze innych objawów nie masz?
A masz cos na uspokojenie? Melisa?Niech mąż podjedzie do apteki i kupi cos rozkurczowego dla ciężarnych.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny - jaką sól fizjologiczną kupujecie, tzn w jakich opakowaniach?
w takich malutkich opakowaniach. 5 ml? w sensie nie 1 wielką butlę...

Doggi - nie możliwe te koszty.. gdzieście takie zakupy zrobili.???

Anapi - jak masz wannę, to wleź do wanny z ciepłą (nie gorącą) wodą, albo pod prysznic... I zdecydowanie na IP jak nie przejdzie. Nie ma żartów. Ale mam nadzieję, że przejdzie. Daj koniecznie znać co tam u Was.!

Mamusia czerwcowa - gratulacje kredytowe :) choć przejść nie zazdroszczę.. my braliśmy w transzach.. a później mieliśmy dostac dodatkowy kredyt właśnie na remont - ale gdzieś zawieruszyli papiery.. i już po miesiącu przepychanek okazało sie, że się nie da... wrrr... ech banki, że tak powiem...

nutria - dzięki za gratki ;-) a Tobie też nie zazdroszczę że tak Was potraktowali z tym kredytem na remont.
my tez w transzach 1 idzie na spłatę mieszkania a kolejne na remont tylko ze kolejności transz nam pozmieniali ...dokładnie ahh te banki ...

ANAPI a masz cos na uspokojenie; herbatke, syrop??? Tylko brzucha nie dotykaj i nie masuj, bo skurcze sie nasila. Nie wiem czy czytalas mojego posta; może niech mąż zajedzie do apteki i kupi cos rozkurczowego dla ciężarnych.

agata ja bym może poszła na pogotowie na konsultacje,lepiej dmuchać na zimne,a zawsze jak by chcieli cię zatrzymać,to możesz na własne życzenie wyjść jak by się nic nie działo.

mamusia gratulacje kredytu.nam tez przyznali,my w PEKAO bierzemy,ale mamy jeszcze ok 2 tyg formalności.a kiedy się przeprowadzacie?ja jakos w maju za remont będę się brać dopiero.

Justynko ale u ANAPI sa inne standardy niż u nas; tam zostsjesz w szpitalu na kilka dni, nie ma IP do zbadania; a jeśli jej dolegliwości do godziny nie przejdą to wydaje mi sie ze nie ma na co dłużej czekać tylko jechać do szpitala. My tez odrazu nie jedziemy do szpitala tylko obserwujemy co sie dzieje i w zależności od przebiegu sytuacji podejmujemy decyzje.

Doggi - nie możliwe te koszty.. gdzieście takie zakupy zrobili.???

Też nie mogłam uwierzyc !! W swadzimiu pod poznaniem jest taki sklep... bobomarket się nazywa... I tam pojechaliśmy z listą z moim mężem i poprosiliśmy panią pracującą tam by nam wszystko skompleowała wraz z nami no i ja tam chcialam ciac po kosztach i jak najtansze kupic ale mąz nie zgodzil sie i bral ze wszystkimi udziwnieniami... Za laktator zapłaciłam np 85 zł bo chciąłam ręczny z nakladką masująca, podgrzewacz też jaos tak... Wózek za 659 zł kupilismy.. nówka cewka nierdzewka, taki jak chciałam :D duże pompowane kola z przodu i tyły, spacerówka i gondola (więcej bajerów nie chciałam)... Rożek był drogi co prawda bo prawie 80 zł kosztował, ale kobitka tak meza nakręciła że nie bylo mowy o innym :p
Byłam prze-szczęsliwa po tych zakupach :)

Dziewczyny czy któraś z was potrafi haftować? Mój M. ma niebawem urodziny i wpadłam na pomysł żeby podarować mu m.in. bodziaka dla Marysi z wyhaftowanym logo jego ukochanej drużyny TS Podbeskidzie. On jest wielkim fanem naszej bielskiej piłki nożnej, a że ostatnio drużynie nieźle idzie to po prostu ma fioła na tym punkcie więc prezent na pewno bardzo by mu się spodobał. Ja nigdy nie haftowałam ale to chyba nie jest strasznie trudne, co? Na pewno spróbuję ale może od was jakieś podpowiedzi jak się do tego zabrać?
Logo wygląda tak:
ts.jpg

Mogę spróbować to jakoś uprościć ewentualnie... :)

reklama
ja kilka rzeczy cos tam haftowalam, ale to byla taka wolna amerykanka bardziej. Przede wszytskim spokoj i cierpliwosc do takiej zabawy... a mi tego brakuje i pohaftuje pohaftuje wkirzam sie, przeklinam i rzucam w kąt na tydzien i potem od nowa :p

Do góry