reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
mały ruch dziś.
wróciłam od dentysty i tak "musiałam" dopłacić 60 zł,jeśli chciałam mieć lepszą plombę:no:,ale jak robić to na lata-mam nadzieję przynajmniej.
zmykam do koleżanki na robione pączki i kawę.
dziś na obiad widzę stary wyjął bigos z zamrażalnika-doskrobię ziemniaczki i już.

cześć Mamuśki
Ja dopiero niedawno wróciłam, rano badania krwi i moczu, potem zakupy i mały spacer, teraz przygotowałam kurczaka do pieczenia i czytam co u Was. O 16 mam wizytę u gina więc poproszę o kciuki!!!!!
Czy któraś ma może to nowe rozporządzenie nt porodów??? Ja zapisałam sobie gdzieś w moim laptopie ale jest jeszcze w naprawie.
Buziaki dla Was a ja lecę czytać inne wątki!

dziewczyny moja natura detektywa się uaktywniła
laugh.gif

zadzwoniłam do NFZ- u śląskiego oddziału i dowiedziałam sie że do 2 -mcy po porodzie położna przychodzi na wizyty od 4 do 6.
W zależności jak sie sytuacja rozwija- ile mama sobie życzy. Mają refundowane właśnie od 4 do 6 wizyt.

Misialina najprawdopodobniej tak, bo ta z Gorzyc wyjeżdża na urlop 15 czerwca i powiedziała szczerze, ze będę miała trudno z pierwszą wizytą, a ona ma juz dużo pacjentek. A w Rogowie jest ten program dodatkowo. A jeśli nie trzeba sie przepisywać do innego lekarza to super :-)

Wg tego nowego rozporządzenia nt porodów, które ma wejść jutro w życie każdej z nas przysługują 4 wizyty położnej. Tylko ja nie wiem skąd ją wziąć. Z prychodni swojej? Macie już w ogóle wybrane przychodnie dla maleństw?

Wypełniając deklarację przy zapisie do przychodni wybiera się też położną środowiskową - ona przychodzi do nas po porodzie.
U mnie pewnie będzie jedna wizyta, bo wolę swoją Jolcię, niż obcą kobitę :-p

reklama
Słuchajcie, nam na sr położna mówiła, ze już przed porodem przysługuje nam wizyta i można się umówić, poznać położną , porozmawiać, popytać o różne rzeczy...

Do góry