reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Iza...położna jaka mi się trafi w szpitalu będzie...ale zapytam ją czy mogłaby mi towarzyszyć...obczaję jak wygląda sytuacja...może się zgodzi

Silva...w ramach NFZ-u...też jestem zdziwiona że tyle spotkań

reklama
Oooo Zołzik, Ty pewnie wiesz jak jest u nas z położnymi? Bo dziewczyny ze śląska w ramach NFZ mają spotkania przed pordem i potem 6 razy położna do domu przychodzi po porodzie... wszystko za free! Jak jest w Wawie?

Silva, ja nie znaju :-p Pierwsze słyszę o czymś takim [znaczy czytam]. Z tego, co się orientowałam u nas, położna przychodzi po porodzie raz na pewno, a jeśli babka sobie nie radzi, to jeszcze raz czy dwa. Ale ogólnie nic więcej. Może tam na Śląsku jakiś program mają regionalny??

dziewczyny dzwoniłam do dwóch położnych i sprawa wygląda tak:
należy sie każdej matce do 6 wizyt położnej w domu i te wizyty są refundowane przez NFZ (obie to potwierdziły). Natomiast ta położna do której sie zapisała Misialina to oni w tej przychodni mają taki program specjalny jakby Szkoła rodzenia i porady dot. noworodków. Więc jak sie tam jest to od 31 tyg spotkania są co tydzień. I jest to wszystko refundowane :-)
I ja sie chyba też do niej zapisze.

Wg tego nowego rozporządzenia nt porodów, które ma wejść jutro w życie każdej z nas przysługują 4 wizyty położnej. Tylko ja nie wiem skąd ją wziąć. Z prychodni swojej? Macie już w ogóle wybrane przychodnie dla maleństw?

my mamy połozną w przychodni rodzinnej i wiem ze przychodzi do kobiet jak wroca ze szpitala ;) trzeba tylko zglosic ze sie dziecko urodziło :)

ale oporcz tego wole miec w razie czego taka prywatne do ktorej mozna zawsze zadzwonić :-)

reklama
ja popytałam koleżanki, gdzie chodzą z dziećmi do pediatrów czy można np. chodzić do swojego lekarza rodzinnego z dzieckiem itp.
A położna to też z przychodni okolicznych i sie okazuje ze ta co pracuje w mojej wsi będzie najlepsza.

obydwie mi powiedziały, ze muszę tylko podejść i deklaracje wypełnić żeby do mnie przyszła, bo ona pracuje u innego lekarza rodzinnego niż ja chodzę

Do góry