reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Iza...położna jaka mi się trafi w szpitalu będzie...ale zapytam ją czy mogłaby mi towarzyszyć...obczaję jak wygląda sytuacja...może się zgodzi

Silva...w ramach NFZ-u...też jestem zdziwiona że tyle spotkań

reklama
Oooo Zołzik, Ty pewnie wiesz jak jest u nas z położnymi? Bo dziewczyny ze śląska w ramach NFZ mają spotkania przed pordem i potem 6 razy położna do domu przychodzi po porodzie... wszystko za free! Jak jest w Wawie?

Silva, ja nie znaju :-p Pierwsze słyszę o czymś takim [znaczy czytam]. Z tego, co się orientowałam u nas, położna przychodzi po porodzie raz na pewno, a jeśli babka sobie nie radzi, to jeszcze raz czy dwa. Ale ogólnie nic więcej. Może tam na Śląsku jakiś program mają regionalny??

dziewczyny dzwoniłam do dwóch położnych i sprawa wygląda tak:
należy sie każdej matce do 6 wizyt położnej w domu i te wizyty są refundowane przez NFZ (obie to potwierdziły). Natomiast ta położna do której sie zapisała Misialina to oni w tej przychodni mają taki program specjalny jakby Szkoła rodzenia i porady dot. noworodków. Więc jak sie tam jest to od 31 tyg spotkania są co tydzień. I jest to wszystko refundowane :-)
I ja sie chyba też do niej zapisze.

Wg tego nowego rozporządzenia nt porodów, które ma wejść jutro w życie każdej z nas przysługują 4 wizyty położnej. Tylko ja nie wiem skąd ją wziąć. Z prychodni swojej? Macie już w ogóle wybrane przychodnie dla maleństw?

my mamy połozną w przychodni rodzinnej i wiem ze przychodzi do kobiet jak wroca ze szpitala ;) trzeba tylko zglosic ze sie dziecko urodziło :)

ale oporcz tego wole miec w razie czego taka prywatne do ktorej mozna zawsze zadzwonić :-)

reklama
ja popytałam koleżanki, gdzie chodzą z dziećmi do pediatrów czy można np. chodzić do swojego lekarza rodzinnego z dzieckiem itp.
A położna to też z przychodni okolicznych i sie okazuje ze ta co pracuje w mojej wsi będzie najlepsza.

obydwie mi powiedziały, ze muszę tylko podejść i deklaracje wypełnić żeby do mnie przyszła, bo ona pracuje u innego lekarza rodzinnego niż ja chodzę

Do góry