reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry! :happy2:

Padłam wczoraj po południu - chyba za dużo emocji było, zasnęłam, jak dziecko. Wstałam, to zaraz zadzwoniła mama i prawie 2h gadałyśmy sobie. Niedługo potem wrócił K. Obejrzeliśmy film i położyliśmy się lulu. A dziś śpiący dzionek się zapowiada - deszczowo i szaro-buro.

Kati, ja na takie twardnienia biorę no-spę, a czasem scopolan w czopkach.

Agatek, oby Franio zdrowiał teraz prędko!

Blusia, ja się bałam sn z kilku wględów: bólu, pękania, ewentualnego przyduszenia malucha podczas porodu, zaburzeń wzroku i zniekształcenia intymnych części ciała - żebym za luźna nie była potem :-p Ale teraz nastawiam się psychicznie coraz pozytywniej na sn.

reklama
Hej z ranka! U mnie noc koszmar...nogi jak papucie i to rano...obawiam się że to ztrucie...czekam na wyniki z moczu...jasna cholera...u nas też słonka brak i nieprzyjemnie...jakoś tak szaro...
Blusia...też myślę że będę tęsknic za brzuszkiem mimo tych wszystkich dolegliwości ciążowych bo to moja ostatnia ciąża...będziemy wspominać jak to nam dobrze było w ciąży

Witajcie porannie!
Dziś niestety u nas mniej słoneczka :( no ale trudno.. dZiś wreszcie usg :):)

Misialina - nie mów hop ;-) ale generalnie zgadzam się z Tobą.

witajcie.
u mnie też szaro,a miało byc 20 stopni:wściekła/y:
misialina nie planujesz więcej dzieci?
ja to raczej nie,mi 2 wystarczy,chyba,że cos się przydarzy...:-D,ale raczej nie.
tez patrzyłam na dziewczyny w ciąży z zazdrością,jeszcze zanim ja zaszłam,choć planowałam i wiedziałam,że niedługo ja też.

szykuję się zaraz do dentysty. u mnie Anti złapał katar,a dopiero antybiotyk wybrał:baffled:
miłego dnia

justynka, agatka - zdrowia dla maluchów :)
misia - na pewno wszystko bedzie ok :) mówisz o zatruciu żołądkowym czy ciążowym? Mi też się wydaje że będę tęsknić za brzuszkiem. Zanim zaszłam w ciąże wyobrażałam sobie jak to będzie fajnie i w ogóle z brzuszkiem...a wczoraj miałam sen, że miałam brzuch jak przed ciążą i cieszyłam się, że tak w oczach schudłam :-D
nutria - zazdroszcze usg ja czekam do 18 kwietnia :) zresztą ten mój syn to strasznie uparty i oprócz pierwszego zdjęcia to nie mam żadnego innego bo się ciągle zasłania rękami :(
zołza- ja juz jestem w takim stanie, że się nie boję i coraz bardziej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Benia :) wszyscy mówią że po połogu pierwszy sex jest jak za pierwszym razem :)

a ja pomyłam dziś wszystkie gary w łazience znów bo od tygodnia nie mam zlewu ;( wczoraj M zamontował wszystko, ale jeszcze jakaś rurka okazała się niewymiarowa :( więc może dziś się uda... :-)

witajcie sloneczka....u mnie noc do dupy, dzien...no pada, szaro i zimno, mnie gardlo dalej napierdziela i w ogole dol straszny mnie dopadl, ma wpasc kolezanka z dziecmi to moze jakos sie otrzasne...

ja choc juz mam dosc tego stanu "błogosławionego" i maz krzyczy ze to ostatnie dziecko to ja wewnetrznie czuje ze to nie moja ostatnia ciaza:) nie wiem dlaczego tak czuje, ale swiadomie jesli sie zdecyduje to dopiero za kilka lat

spadam nie bede wam dolowac, bo zly humor tez zarazliwy.....przejrzalam nasz caly watek kulinarny, pozapisywalam przepisy, pobuszowałam troche w necie i mam zamiar robic sobie taka mini ksiazke kucharska:)

witajcie w szaro bury ranek:baffled:
Mam jakiegos doła psychicznego, znowu mnie dopadly mysli w stylu "jak sobie poradzimy":baffled:. Do tego nie najlepiej sie czuje fizycznie, wczoraj stwierdzilam ze sie zdecyduje na cc zeby szybciej bylo bo juz ledwo zipie:dry:. Brzuch coraz cieższy, twardnieje i napina sie tez czesciej do tego kłuje, spac nie moge w zadnej pozycjoi wiec chodze jak zombi, oczy podkrążone i w ogole wygladam do du.py. Dobrze, ze chociaz fryzjera mam umowionego na przyszly tydzien to mi zlikwiduje odrosty

Misialina - nie mów hop ;-) ale generalnie zgadzam się z Tobą.
wyjełas mi to z ust:-D dziewczyny nie bądzcie takie stanowcze, ja tez planowałam ew. i max dwojke, a wyszła trojka:-D.

Zmykam do mycia i ubierania sie bo jeszcze w pizamce zalegam

reklama
Cześć dziewczynki
Ponuro w całej Polsce dzisiaj...Ale cóż jakoś trzeba mimo brzydkiej pogody sobie ułożyć dzień.Ja dzisiaj jadę znowu do koleżanki i jej 4 miesięcznej laleczki-Nadii.Poplotkujemy może na spacerek gdzieś wyjdziemy i połowa dnia mi zleci:tak:
Co do ilości dzieciaczków to mnie również dwójka wystarczy.Tak myślę...ale kto wie co będzie za kolejne 5 czy 10 lat-czy nie odezwą się instynkty macierzyńskie po latach;-)Ja też na pewno będę tęskniła za brzuszkiem.Z Igorem po ciąży bardzo tęskniłam przez jakiś czas i pamiętam miałam opór dziwny przed spaniem na brzuchu...jakieś takie schizo;-)

Życzę Wam kochane miłego dnia:*

Do góry