reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć brzuszki

U mnie również pochmurno:(
Na obiadek chyba pojedziemy do babci-znowu zrobiła swoją słynną zupkę Pomorską:tak:
Moje dziecię od 5 minut podskakuje mi w brzuszku...biedna ona tak często ma czkawkę:-(
Wiecie co mi się dzisiaj śniło??!! Byłam w szpitalu na jakiś badaniach i obok mnie siedziała dziewczyna której lekarz mówił ,że urodzi NIEDZWIADKA :rofl2:(PRAWDZIWEGO ZAZNACZAM NIE W PRZENOŚNI)Tłumaczył jej ,że z dnia na dzień będzie tyła dużo więcej niż inne kobiety w ciąży bo aż ok 250 g dziennie czyli ok 1 kg co 4 dni :nerd:MASAKRA JAKIE TE SNY POTRAFIĄ BYĆ GŁUPIE!!

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ:*:*

reklama
Dagamit ta książka Zawitkowskiego którą czytasz to jaki ma tytuł? Ja ostatnio na urodziny od mamy dostałam m.in. właśnie książkę Zawitkowskiego " Mamo tato co Ty na to?" razem z płytką DVD. Niestety jeszcze nie zabrałam się za czytanie, bo póki co czytałam "Ciężarówką przez dziewięć miesięcy" , "Mamy córkę" i "Język niemowląt" w kolejce czeka właśnie "mamo, tato.." i "ciałko".

Co do albumu A. Geddes "Moje pierwsze 5 lat", to ja też ostatnio rozglądam się za takim dla naszej Iskierki. Ja mam coś takiego z dzieciństwa, nazywa się to "Album naszego dziecka" i uwielbiam to oglądać.
Setanko ta książka Zawitkowskiego to "Co nieco o rozwoju dziecka" też jest z płytą DVD - składa się z 2 części: pierwsza to rozwój fizyczny i emocjonalny dziecka opisny bardzo fajnie miesiąc po miesiącu, do roczku, a druga to wszystko na temat pielęgnacji maluszka (np. podnoszenie, noszenie, przewijanie, karmienie, kąpiel, smoczki, masaż, pierwsze buciki, noszenie w nosidełkach i chustach itp.).

A album Anne Geddes robi furorę wśród wszystkich, którzy go oglądają. To naprawdę perełka wśród takich publikacji. No i te zdjęcia znane na całym świecie. Mam nadzieję, że kiedyś będzie śliczną pamiątką dla naszego malucha.

"Ciężarówkę..." dostałam na początku ciąży. Też czytałam, ale powiem szczerze, że nie powaliła mnie na kolana - styl autorki jest dla mnie bardzo pretensjonalny.

Katamisz miło czytać, że sytuacja unormowana! Trzymaj tak dalej :-D

Wniebowzięta, przejrzyj nasze wpisy - o cukrzycy jest tu sporo, bo walczymy z nią sporą grupą :-) Ja, Agabre, Zebrra...poszperaj, na pewno coś znajdziesz!

Ostatnia edycja:
Katamisz, to możesz sobie podać rękę z Misialiną, bo jej się ostatnio śniło, że królika urodziła! :-D

Wniebowzięta, suwaczek nie zależy od ilości postów, ani od woli admina. Może wkeiłaś zły kod? Ja nie pomogę:( Jestem mało techniczna... A odnośnie cukrzycy - kilka mamuś zmaga się tutaj z tym problemem więc na pewno pomogą:) Tylko pewnie jeszcze śpią;)

A propos niedźwiadków, to wiecie, co mi ostatnio powiedział gin? Podobno od 36 do 40 tc maluch powinien przybrać jeszcze ok. 1kg! Na ostatnim badaniu w 30tc moja mała miała 1400, więc juz sama nie wiem, na co się nastawiać. :-)

Dagamit

Sorry ale czytanie 1500 stron nie wchodzi w grę :-D
Trochę to dziwne, że serwer zapuszcza się aż na tyle stron w jednym topicu.
Wszystkie inne fora mają bloka na max 100-150 postów i trzeba jechać od nowa.
To nie jest złe bo przeczytanie (cofanie się) o 150 stron jest wykonalne przy jednym zasiadzie do kompa. 1500 stron męczyła bym tydzień.... bo nie mam czasu ciągle siedzieć przy komputerze. W ten tydzień (gdy przewijała bym tysiące postów) wy nabiły byście kolejne 1500 stron :-D w efekcie nigdy nie doszła bym do punktu, gdzie mogła bym "pogadać" tylko wisiała bym na historii , hehehe.
Dzięki, z takim systemem serwera nawet nie ma mowy o czytaniu wątka od początku. ;-)

(sorki - 13.500 postów a nie 1500 ztron - poprawka)
Ale to też jest nie do przyjęcia :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wniebowzięta, to jeśli masz pytanko odnośnie cukrzycy, to możesz napisać prywatną wiadomość do którejś z wymienionych cukrzycówek:) na pewno pomogą!

A co do ilości stron w wątku, to my nie lubimy się ograniczać;))) Ale gdzieś w ustawieniach (nie pamiętam gdzie), możesz sobie zmienić, żeby na stronie wyświetlała się maksymalna ilość postów, wtedy jest wygodniej czytać i jest mniej stron. Ja mam w tym wątku tylko 337;)

reklama
Nie nie nie....to było pytanie ogólne...bo info o cukrzycy z jednego źródełka to ja mogę sobie znaleźć gdziekolwiek w necie ;-) wystarczą mi google.

Ok, rozumiem....tutaj też nikomu nie chce się cofać do tego, co już było :-D spoko, mnie też nie. Dlatego zarzucam pytanie i poobserwuję. Prawdopodobnie rezygnując z tego wątku. Ale nic to! ;-) Jedno z tysięcy tematycznych for.

Do góry