reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry brzuszki!
U mnie słoneczko już jest na posterunku i grzeje, dzisiaj chyba przeniosę się po południu na taras żeby słoneczka złapać, może użyje kremu z filtrem po zimie :-).
Dzisiaj M mi zrobił pobudkę o 9,20 bo dzwonił do niego kurier że jedzie z płytkami do łazienki i przez to pospałam troszke krócej.
Teraz pije sobie wodę z miodkiem i cytrynką a później zjem śniadanko bo zawsze rano mam wilczy głód, nawet jak późno zjem kolację :-).

Misia, ja też nie lubie remontów zwłaszcza jak się już mieszka bo potem syf jest straszny i ciągle trzeba sprzątać, nam jeszcze została łazienka więc mycia mam jeszcze sporo przed sobą ale potem będzie satysfakcja. Przeżyjemy to!! ;-)

Larvunia, kurcze szkoda... ale może coś się jeszcze rozwiąże do czerwca :-(. Nie wyobrażam sobie żeby zostać sama w domu w tym czasie. M na szczęscie będzie miał urlop 2 tygodnie PO. Ja do szpitala też mam ok 30 km. Teraz M coś do mnie żartuje że nie wie jak to będzie bo w pracy 11.06 mają wyjazd integracyjny a ja mam wtedy termin i smieje się że pojedzie a ja mu powiedziałam że niech tylko spróbuje!! I że siłą go zatrzymam jakby robił problemy :-p

Doris, poszukaj na internecie bo my zamówiliśmy własnie z serwizu e-plytki.pl gdzie mają do 30% taniej niż w sklepie. Byliśmy w szoku jak porównaliśmy ceny. A jak nie to podzwoń do marketów zanim się wybierzecie czy mają na stanie taki płytki bo może unikniecie zbędnej jazdy. Trzymam kciuki !!

A tak w ogóle, jaka ja jestem niegrzeczna !!

Powinnam zacząc od DZIEŃ DOBRY MOJE DROGIE :)

Pogoda lipna szaro buro srako na dworze, ale już wiosna przynajmniej :D

To w takim razie wysyłam ci moc słoneczka ktore u mnie jest!!!!!!!!!!!!!

Idę robić powoli śniadanko.
Między czasie pisania przyjechał kurier i ładnie podwiózł mi płytki, potem jak chciałam zamknąć bramę to od razu chciał pomóc jak zobaczył mój brzuchol a był to młody chłopak. Więc moze z tą młodzieżą nie jest jeszcze tak źle :-)

reklama
wszystkie tez pracuja heh nie jest latwo, nie wiem zobaczymy blizej czerwca, moze moj bedzie mial wiecej luzu zobaczymy :sorry: narazie sie tym nie stresuje, bo wystarczy ze z moim sie o to poklucilam, bo z textem mi wyskoczyl "to co mam sie zwolnic" :confused2: zobaczymy ...

POMOZCIE Z PITEM , ktora sie zna :confused:

Katamisz, polecam się ;-) :-)
A pisząc o córeczce koleżanki, przypomniałaś mi moją dzisiejszą "rozmowę" na czacie na facebooku. Z mamą mojej byłej pacjentki :-) Malutka była bardzo chora, nie wiadomo było, czy z tego wyjdzie, a teraz ma już 8 miesięcy i jest zdrową, pogodną dziewczynką :-) Aż mi się w oczach łezki kręcą, kiedy oglądam jej roześmiane fotki i czytam, że wszelkie kontrole wykazują, że wszystko jest ok... To dodaje skrzydeł... :-)

Dzień dobry wszystkim :-)widzę, że przewija się mój kochany temat refluksu. U mnie refluks zaczął się 6 lat temu. Dopiero rok temu miałam gastroskopię, zwyczajnie ze strachu nie zrobiłam wcześniej. Tylko u mnie refluks już osiągnął szczyt, ja tak naprawdę nie mam zwyczajnej zgagi u mnie atak refluksu nadchodzi nagle i objawia się silnym bólem żołądka i za mostkiem, przez lekarzy określane jako bóle zbliżone do zawału tylko promieniują na prawą stronę i jak tak mam. Mnie przy tym ataku pomagał tylko ketonal a teraz zostało mi picie siemienia lnianego jako osłona dla żołądka, no i dieta i spanie w pozycji półleżącej.
Tak więc wszystkim zgagulcom polecam mielone siemię lniane cytrynowe. Po rozpuszczeniu z wodą ma konsystencję kisielu ale jest nawet smaczne. Dwa łyki i po wszystkim ;-)

Dzień dobry wszystkim :-)widzę, że przewija się mój kochany temat refluksu. U mnie refluks zaczął się 6 lat temu. Dopiero rok temu miałam gastroskopię, zwyczajnie ze strachu nie zrobiłam wcześniej. Tylko u mnie refluks już osiągnął szczyt, ja tak naprawdę nie mam zwyczajnej zgagi u mnie atak refluksu nadchodzi nagle i objawia się silnym bólem żołądka i za mostkiem, przez lekarzy określane jako bóle zbliżone do zawału tylko promieniują na prawą stronę i jak tak mam. Mnie przy tym ataku pomagał tylko ketonal a teraz zostało mi picie siemienia lnianego jako osłona dla żołądka, no i dieta i spanie w pozycji półleżącej.
Tak więc wszystkim zgagulcom polecam mielone siemię lniane cytrynowe. Po rozpuszczeniu z wodą ma konsystencję kisielu ale jest nawet smaczne. Dwa łyki i po wszystkim ;-)

Siemię lniane kocham !! !! !! Ale żadne smakowe, zwykłe najzwyklejsze :) <3
Ja z moim pakietem chorób układu pokarmowego jestem silnie zaprzyjaźniona z siemieniem od ładnych paru lat, bardzo się lubimy i dnia bez siebie zacząc nie umiemy :p ;)

Doggi zwykłe tez piłam, a kiedyś pomarańczowe i to dopiero była tragedia:szok: ale musiałam się przemęczyć. A czy Ty siemię pijesz?? Babka w sklepie mówiła, że ona je na sucho łyżeczką albo dodaje to jedzenia.

Setana ja będę chodzić do Sage-Femme na Boya-Żeleńskiego, zajęcia prowadzi położna z Kamieńskiego i też dlatego się zdecydowałam.

Cholipa...muszę zadzwonić do tej położnej bo nie wiem czy dziś to tak od razu w dresikach czy jak :-)

Doggi zwykłe tez piłam, a kiedyś pomarańczowe i to dopiero była tragedia:szok: ale musiałam się przemęczyć. A czy Ty siemię pijesz?? Babka w sklepie mówiła, że ona je na sucho łyżeczką albo dodaje to jedzenia.

Setana ja będę chodzić do Sage-Femme na Boya-Żeleńskiego, zajęcia prowadzi położna z Kamieńskiego i też dlatego się zdecydowałam.

Cholipa...muszę zadzwonić do tej położnej bo nie wiem czy dziś to tak od razu w dresikach czy jak :-)

Ja z piję na czczo 1łyżeczkę siemienia rozpuszczoną w trochę mniej niż 3/4 szklanki prawie gorącej wody... Ale poza tym robię sobie koktajle w mikserze stojącym z siemieniem takie z owocami, jogurtem naturalnym itp i nawet czasem dodaje jako zagęszczacz do sosu bolońskiego (nie wygląda jakoś pieknie może ale jest smaczne choc mój mąż nie lubi)

reklama
Do góry