reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam kobietki

Pogoda boska, ale co z tego, sama w domu z chorym dzieckiem i ani nosa nie wytknę...buuuuu

Wczoraj padłąm jak mucha normalnie przed kompem, hehe..straszna jestem...nie mogę dospać, jak już zasnę to śpię jak zabita od kilku dni, wstać mi się nie chce, eah..
A synek mamusi nie oszczędza, dziś pobudka o 6:20...:wściekła/y:
Ogarnęłam trochę dom, zmywarka załączona, pranie się pierze..normalnie jak jakiś robot - codziennie to samo...

Idę na allegro poszukać firanek, mąż mi pozwolił zaszaleć, heheheheheheheh ;-)

Na dobry początek dnia, tym które tego nie znają, polecam "Co to jest dobre wychowanie" jakaś pani zadaję te oto pytanie dzieciaszkom, od pół roku z moim mężem śmiejemy sie z tego:) pod spodem link ;)

YouTube - Dobre wychowanie
Mam to od "wieków" na komórce i zawsze kiedy mam ochote lub chce sie pośmiac to sobie włączam..uwielbiam to

Anapi nie przejmuj sie egzaminem, i rachunkiem tez, skoro mąż cie tak powiedział, mimo, ze wiesz że się wkurza a mówi inaczej to Ty też sie nie martw!!!! A zdasz następnym razem....zobaczysz!!!

Doggi nie ma to jak trafić na starego zatwardziałego gbura, który jak ten koń z klapkami na oczach pragnie pozostać na starych torach życia...Ja takiego miałam też na studiach,nie szczędził słów dziewczynom o ich powinnościach i miejscu na Ziemi. Już po egzaminie,na który tak się wykułam, ze do tej pory wiele pamiętam i zdałam mimo jego wielkiej frustracji na 5 powiedziałam kilka słów przy wpisie, kiedy to do mnie wyjechał z jego pouczającym tekstem.

reklama
mysia23 najlepsze jest to, że on stary nie jest wlasnie, mega mądry człowiek, wiedze ma taką ze cho cho, nie ma dla niego na polibudzie rzeczy niemozliwych do zrobienia no i ma plus minus 50 lat i tytuł profesora, gdyby nie to, że to taki pacan to naprawde bym szanowała go, ale za to jakim jest człowiekiem nie mam szacunku do jego inteligencji... !! OT CO !! Ale ja sie nie dam !! ;)

Dzień dobry!
Wiosna zaczyna się pełną parą! Kot wyleguje się słońcu, na śniadanie bagietka i kawa, poczułam się prawie jak na wakacjach:)

SIlva, Zołza - witajcie porannie:)

Tusen ja też nie mogę sie podnieść z łóżka, zawsze najpierw nogi idą w bok i na ziemię, potem siadam i dopiero mogę wstać. No cóż... za dwa miesiące będzie jeszcze gorzej:) Niezły sen...

justynka mi też często jest duszno, nasza dorga macica zgniata już wiekszość narządów neistety...

marta jak tam zdrówko Dominiki? Ty też nie daj się wirusom!

Misialina a więc słonko zajrzało dziś na południe naszego kraju:) Miłych ploteczek!

Ironia opowiedz potem jak tam pozycje porodowe:) My w środę zmiedzamy porodówkę...

Agatka skusiłaś mnie tą kawką na balkonie, może się przeniosę.

kati rozumiem twój ból, ja nie przespałam całej nocy od dwóch miesięcy co najmniej. Wstaję po kilka razy, budzę się na pół godziny i leżę, nie mogę się ułożyć. Masakra:(

katamisz gratuluję zdobycia się na wypranie wózeczka! Ja może coś poprasuję, bo starsznie się opuściłam ostatnimi czasy, chyba od tygodnia nie dotknęłam żelazka a maleńkie bodziaki czekają:)

mrsmoon to zapowiadają się długie plotki skoro wrócisz z nich w czwartek hehe:)) Baw się dobrze!

Anapi porycz sobie, ja te ż poryczałam jak nie zdałam. No cóż, za drugim razem będzie znacznie lepiej, zobaczysz! Nabierzesz większego dysnansu! Tylko ten rachunek kurde...dlaczego jest taki wysoki??

Doggi mała pewnie w nocy kopie tylko to przesypiasz:) Ja czasem jak się obudzę to czuję ruchy, ale zasypiam dalej. Moja siostra jak była w ciąży trafiła na takiego prof jak opisujesz. Była na pierwszym roku matmy, charówa straszna i ten cham uczył tylko jedną grupę. Wszyscy wiedzieli, że jak sie dostaniesz do tej grupy to wylecisz ze studiów bo on nie zalicza nikomu. No i siostra oczywiście też nie zdała, ale że była w ciąży udało jej się wyrosić dziekankę na pierwszym roku (normalnie tak nie można ale przyniosła zaswiadczenie o złym przebiegu ciąży i jej pozwolili) no i zrobiłą straszny dym z tym profem. Zebrali się ludzie, którzy poświadczyli to co ona mówi, obejrzeli wyniki egzaminów i wyszło na to, że w jego grupie nie zdał NIKT od kilku lat. I prof poleciał z uczelni:)

mysia a dziecię twoje ma gorączkę? Bo jeśli nie to lekarze polecają świeże powietrze. Tylko ciepło ubrać i na chwilkę przed domek jak najbardziej! Mi ostatnio każdy lekarz (a odwiedziłam ich w ostatnim miesiącu 5x), że mam nie siedzieś w domu chora tylko wyjść na powietrze, bo w domu to już i tak pełno zarazków siedzi. Dopóki nie ma gorączki oczywiście.

hej dziewczynki :) piękna wiosna dziś!!!!!

chciałam się wytłumaczyć - totanie się nie odzywam, bo nie ma kiedy.. mam tu w tym tygodniu kolegę Krzysia na przechowaniu i trudno mi usiąść do komputerka a co dopiero nadrobić i doczytać wszystko...

Pozdrawiam Was wszytkie więctylko wiosennie!!!

cześć Mamuśki!
Ale Wy jesteście ranne ptaszki!!! Tyle postów od rana...ja zanim wstanę i się ogarnę, zjem coś to się robi 10.30.
U mnie też piękna pogoda, sloneczko mi wpada do domku, leżę sobie na tapczanie, balkon otwary, ptaszki śpiewają!!! Nie moge się już doczekac majówki, wybieramy się nad jezioro na 3 dni ze znajomymi...o ile jeszcze nie będę tak ciężka jak hipopotam :-)

CZesc mamuski
Ale powiem Ci, że ja często zapominam, który mam tydzień - zaglądam na bb i patrzę na suwaczek, żeby się upewnić ;-)
ja tez tak mam, czesto musze sie zastanowic ktory to juz tydzien, a faktycznie najlepiej zaglądnąć na bb:-)

... a ja zaraz wstawiam pranie, żeby je na dwór wywalić- uwielbiam jak tak świeżo pachnie :cool:
U mnie tez sie pierze i tez na ogrodek wywale do wysuszenia

Jak prałaś ręcznie wózek? Tzn. czym? U mnie stoi i czeka, aż się nad nim zlituję, ale nie mam pomysłu, czym go potraktować...
Moj tez czeka na wypranie, nawet nie wiem na ile da sie go rozbroic i sciągnąc tapicerke do prania. czesc napewno mozna sciągnąc, ale czesc bedzie trzeba recznie prac. Jak juz sie zrobi tak n aprawde ciepło to bede sie musiala za to zabrac, zwlaszcza za to reczne pranie

Anapi przykro mi ze nie zdałas tego egzaminu, na czym oblałas, teoria czy juz jazda? Co do rachunku to jestem zdziwiona, jak nagle moze wzrosnąć cena za kurs prawa jazdy? o ile rozumiem ze przy jakis np. remontach moze wyjsc cos nieprzewidzianego to wzrost ceny kursu to jakias czarna magia:baffled:

Kurcze mój dzidziek dzisiaj już drugi raz ma czkawkę...najpierw jak się obudziłam koło 6 to miała i teraz znowu mi skacze:-(Wasze też tak często mają??
Nie przejmuj sie tym. Moje baki co prawda czkawki jeszcze nia miały, ale Jula miala non stop, wiecznie mi brzuch drgał. Zreszta zostało jej to do teraz, czesto miewa czkawke

Kati co studiowałas bo wiem ze na polibudzie? Ja tez skonczyłam polibude w krakowie.

Wczoraj bylam u ginka pokazac te moje nieszczesne wyniki badan CMV no i tak jak mowil dał mi sierowanie do szpitala na konsultacje. Poza tym cos mi tam tłumaczył, ale ja na prawde jakos z tego nic nie moge zrozumiec. Poza tym nie chcialam zabierac duzo czasu bo nie mialam wczoraj terminu, pacjentek nazbierało sie troche, a ja i tak siedzilam tam 20 minut. Jutro ide juz na umowiona wizyte wiec moze jeszcze go o cos dopytam, ale najbardzije licze ze wyjasni mi to dokladnie wirusolog, ktory bedzie konsultowal wyniki. Byle nie trafic na jakiegos gbura, ktory bedzie chcial mnie odwalic szybko. DZis zdzwonilam do szpitala i mam po prostu przyjechac na IP, obojetnie kiedy.

DZiewczyny mam pytanie do tych, ktore odczuwaja bole krocza, pachwin... kiedy was najbardziej boli? bo ja ostatnio zauwazyłam, ze jednak chyba najwieksze problemy mam rano. Zaczynam sie juz budzic kolo 5 i nie moge sie obrocic, kazdy ruch sprawia bol, boli krocze i straasznie kregosłup, no i ostatnio tez biodra zaczynają:baffled:

Anapi nie martw się Kochana!Szkoda Twoich łez... ;-)

Laski, właśnie wrócił Mężulek, już mi skomli, bo go boli... dostał L4 do końca tygodnia! A ja się cieszę!!! :-) będę go miała dla siebie...
Mam nadzieje, że się nie pozabijamy... ;-)

Uprzedzam więc, że mogę się czasem nie odzywać- więc proszę się nie denerwować :tak::-)

cmokam- my zasiadamy na kawę balkonową :-D

nutria rozumiemy i wybaczamy:) Zaglądaj kiedy tylko możesz!

aaga ja czuję ból w pachwinach z kazdym razem kiedę chwilę poleżę i chcę wstać. Wsytarczy, że położę się na 5 minut - przy wstawaniu jest dramat. Ale po kilku krokach jakby przechdzi. trzeba to po prostu rozchodzić.

reklama
Do góry