reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dagamit [/B]dziekuję kochana, ja już nie mam słów na to choróbsko. Dziś ginka powiedziała to co laryngolog ostatnio, że są kobiety które po prostu są chore przez całą ciążę i nic im nie pomaga. Przepisała mi bioparox ale ja juz nie chcę brać zadnych leków, dopiero co skończyłam inny antybiotyk. Na początku przejmowałam się tym przeziębieniem ale teraz chyba juz sie do niego przyzwyczaiłam. Marysia łądnie rośnie, widać nic sobie nie robi z moich zatok. W końcu przejdzie:)
Najważniejsze, że z Marysią wszystko dobrze, a Ty tyle już przeszłaś, to i tę końcówkę wytrzymasz! Już prawie finisz, więc na pewno dasz radę - a słoneczko wiosenne zrobi swoje :-)

reklama
Jestem znowu Brzuchatki!
ja już po obiedzie, spacerku, zakupach i mega ukladaniu ciuszków Julci w komodzie i reszty naszych w nowej szafie. Teraz to ja już wiem co mam i gdzie mam. Ale się nazbierało tych ubranek dla Julci. Nie wiem czy wszystko zdąży ubrać :-) i nie wyrośnie.
Wchodzącym w 30 tc ciązy gratuluję, a Ty Agabre to widzę, że nawet 31 tc ciązy rozpoczęłas!!!!!
Ale masz fajnie!!!!
Lecę poczytać co na innych wątkach, szczególnie na tym wizytowym :-)

Dziewczyny znalazłam fajną stronkę, nie wiem czy któraś już jej nie polecała:

Tydzień 29 | Trymestr 3 | Ciąża tydzień po tygodniu

chyba któraś pytała po co usg genetyczne w 30 tyg :

Badanie USG między 27 a 32 tygodniem ciąży.
Poniższej podajemy parametry, które będą sprawdzane w trakcie USG w trzecim trymestrze. Takie same pomiary były wykonywane podczas wcześniejszego USG w 18-22 tygodniu ciąży.

Podczas badania będzie sprawdzane: ile jest dzieci i jak są położone oraz czynność serca.

Zostanie wykonany pomiar:

• wymiar dwuciemieniowy główki (skrót: BDP),
  • obwód główki (HC), obwód brzucha (AC),
  • długość kości udowej (FL)
  • szacowana masa płodu (OMP).

Podczas badania ultrasonograficznego w trzecim trymestrze ciąży będzie:

• Budowa dziecka (czaszki, mózgowia, twarzy, kręgosłupa, klatki piersiowej, serca, jamy brzusznej, pęcherza moczowego, nerki i kończyn);
  • Ocenione zostanie łożysko: jego lokalizacja oraz struktura. Zostanie przydzielony stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma;
  • Oceniony zostanie sznur pępowinowy: ilość naczyń;
  • Ocena ilości płynu owodniowego.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny już jestem! Opisałam na wizytowym moje USG... i żegnam się na dziś. Muszę zjeść kolację, potem lody, a potem Szymona Majewskiego obejrzeć. Buuuuziaki:****

Kati - fajna ta stronka, nie znałam jej:)

Papapap, do jutra!

Kurcze ale jestem zmeczona:( Wiem, że wam to piszę codziennie ale komu mam narzekać jak nie wam, mój powinien być wdzieczny, że to forum istnieje:) Oczka mnie pieką, chyba niedługo zasnę. I lekka gorączka wróciła:(

Silva
gratuluję 30 tygodnia:)

Cześć brzuszki

Witam się z Wami późnym wieczorkiem dzisiaj.Cały dzień zabiegana byłam nawet do kompa nie chciało mi się podchodzić.Idę poczytać co u Was dzisiaj ciekawego się wydarzyło:tak:
Życzę w razie czego spokojnych snów wszystkim:*:*
I do jutra:*

reklama
Do góry