reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Aestima...mój domek też nie gotowy na przyjście Truskaweczki...od dzisiaj zaczynam remont pokoju a za 2 tyg czeka mnie łazienka...więc nie jestes sama :)

reklama
Evka - witaj w klubie. też weekend mnie nie było. obstawiam jakieś 30 stron do nadrobienia ;-)

dołączam do zatkanych zatok.. choć muszę powiedzieć, że dziś już jest lepiej. zdychałam kompletnie wczoraj. i zrobiłam chyba wszytko co umiałam i ta inhalacja (rumianek + tymianek) chyba naprawdę pomogła. dziś po spacerze powtórka i mam nadzieję hop - do przodu. dość chorowania!!!

Dzień dobry skowronki, od rana produkcja, oj trzeba was pilnować bo się znów rozpiszecie i nie dam rady nadrobić zaległości.

TRASCHKA chorowitku, trzymaj się dzielnie, dziewczyny juz podały przepis na Twoje dolegliwości, ja bym dodała jeszcze inhalacje z kilku kropli amolu. Co do gardła to dobrze jest plukac gardło roztworem sodu oczyszczonej. Pól lyzeczki sody na szklanke ciepłej wody; pluczemy 3 razy dziennie; łagodzi stan zapalny. Mam jeszcze przepis sprawdzony na sobie i rodzinie na zatoki, nam pomaga po dwóch dniach stosowania; rozgniec jeden zabek czosnku i wymieszaj go z 4 lyzeczkami ciepłej wody; jak mikstura będzie miała letnia temperature to nabierz ja do kroplomierza lub strzykawki i wpuszczaj po 10 kropli do każdej dziurki; dwa razy dziennie. Wiem ze brzmi dziwnie ale naprawde pomaga. Ważne jest to żeby przy zapaleniu zatok nie jeść produktów mlecznych bo one powodują większe wydzielanie sluzu.

A tak z innej beczki to dołączam do brzuszkow cierpiących na zgage; a juz myślałam ze ominęła mnie ta przypadłość a tu od trzech dni męczy i męczy.

MISIALINKO uważaj na moczenie nóg w ciepłej wodzie , bo teraz ciepła woda może wywołać skurcze. Tak ze lepiej założyć ciepłe skarpety niż zażywać ciepłej kąpieli.

Ostatnia edycja:
agatko salas mi z nieba z ta mikstura bo mi w zasadzie caly czas, nieprzerwanie splywa z zatok i ciagle pobolewa mnie gardlo,moze to mi w koncu pomoze....

AGATKO R....współczuję zgagi...co do moczenia nóg...ja moczyłam w misce same stópki...i naprawdę pomogło...wiem że jakbym cała weszłą do wanny do mogło by zaszkodzić ale same stopy raczej nie...mnie ten zabiegł pomógł bardzo...2 dni i było po przeziębieniu...przepis mojej babci

MARTUSIA na ból gardła, dobry jest sok z połówki cytryny, połączony z gorąca woda i dwiema lyzkami miodu. Trzeba pic jak najbardziej ciepły no tak żeby się nie poparzyc; polecam gorący sok z czarnej porzeczki( syrop z czarnej porzeczki rozcienczyc z gorąca woda), obywa stropy trzeba pic wolno i małymi lyczkami, chodzi o to żeby jak najwiecej syropu osadzilo się na sciankach gardła.

MISIALINKO wiem ze to pomaga, sama tak robię ale w ciąży można sobie tym zaszkodzić, bo czym większa ciąża tym większe ukrwienie, wychodzą nam żyły na nogach i stopy tez są bardziej ukrwione dlatego ciepła kąpiel może ale nie musi wywołać skurcze.

Ostatnia edycja:
u nas też wielki szał wiosenny :) szykujemy sie do remontu kuchni i pokoiku młodego, ja pisze jeszcze magisterke żeby zdażyć napisać przed majem i pomagam miśkowi przy zleceniach dodatkowych zeby miec kase na remonty :) także szaleństwo...uwielbiam taki pęd ale czuje że już coraz mniej sił mam :(

+ 10kg daje już o sobie znać...nogi bolą kręgosłup wysiada i w ogóle cięzko na duszy !

agatko wyprobuje na pewno bo ja z tym walcze juz ponad rok i juz sama nie wiem co sie dzieje, to chyba od zatok i do tego ze jako nauczyciel duzo mowie wiec wiadomo.....w tatmtym roku mialam jeszcze gardlo strasznie scisniete i nikt mi nie potrafil pomoc i jak sie okazalo- jak skonczylam studia "zacisniecie gardla" minelo- wiec to byly nerwy bo studia byly dla mnie zrodlem mega stresu. zostala tylko ta wydzielina i ciagle pobolewanie gardla

Witajcie Brzuszki!

Ale z Was ranne ptaszki:tak:
Zolza kuruj męża, żeby Ciebie nie dopadło
traschka może rzeczywiście wybierz się do lekarza, tylko nie czekaj wśród tych ludzi kichających i smarkających, bo jeszcze coś gorszego złapiesz. Wchodź na brzuch, ja już nie mam skrupułów nigdzie żeby tak robić
Justynka na pewno można Xylometazolinu używać w ciąży? Ja słyszałam, że na krople do nosa całkowity szlaban w ciąży

Pozostałe brzuszki też witam słonecznie, jest pięknie, spacer jak najbardziej zalecany:tak:

Ja też nie mam jeszcze gotowego pokoju dla małej, trzeba go pomalować, przykleić border i kupić mebelki, mam nadzieję, że do połowy kwietnia uda nam się skończyć

reklama
Cześć ranne ptaszki
Ale żeście się od rana rozpisały...:szok: a wczoraj taka cisza tu była cały dzień ;-)
Ja już po śniadanku a na dworze piękne słoneczko od samego rana.Dzisiaj planuję cmentarz.Muszę odwiedzić tatkę mojego.Wam kochane życzę pogodnego i cieplutkiego dnia :*
A wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka!!

Do góry