mysia23
mama dwójeczki
Witam sie
dziś mam pracowity dzień..wstałam, piękne słonko, ciepło bo aż +9 stopni i rewelacja - żyć sie chce, więc z rana ogarnęłam dom po gipsowaniu, wstawiłam pralkę, zmywarkę, później wybrałam się na spacer do lasu koło jeziorka jakie mamy w pobliżu, później do kumpeli na ploteczki, po drodze zabrałam synka..i teraz wskakuje do was...
W nocy znowu krew mi z nosa leciała, popołudniu znowu...kurcze nie wiem co jest....
kati ja też pracuje w banku...
podział hipoteczne - gotówkowe..
hipoteczne - to takie gdzie zabezpieczeniem jest hipoteka na nieruchomości, najczęściej kupowanej, budowanej, itp.
gotówkowe - to zwykłe szybkie niezbyt wysokie kredyty i znacznym oprocentowaniu i najczęściej zabezpieczeniem jest weksel, ubezpieczenie, albo wpływy na rachunek, bo takowy najczęściej każą założyć
Tak jak dziewczyny i Iwona napisała tu:
Po się wiem, ze np w ING nie dawali nam żadnych szans na kredyt,u Milenium było pięknie, ale okazało sie że do spłaty właśnie dużo więcej niż w innych bankach, bo jakieś tak koszty manipulacyjne doszły.... PeKaO SA malutko dostaliśmy, a w PKO BP najlepsze warunki były i zdolność bez problemu...w moim banku szczerze mówić jest np większa marża niż w PKO BP ale za to mamy nizsze koszty utrzymania rodziny, więc zdolność większa...
jak coś to pytaj..
dziś mam pracowity dzień..wstałam, piękne słonko, ciepło bo aż +9 stopni i rewelacja - żyć sie chce, więc z rana ogarnęłam dom po gipsowaniu, wstawiłam pralkę, zmywarkę, później wybrałam się na spacer do lasu koło jeziorka jakie mamy w pobliżu, później do kumpeli na ploteczki, po drodze zabrałam synka..i teraz wskakuje do was...
W nocy znowu krew mi z nosa leciała, popołudniu znowu...kurcze nie wiem co jest....
ja w sumie mamtak od paru dni, nie byłam na wizycie od 2 tygodni, następna mam za 2 tyg...na skurcze dostałam magnez z potasem..ale drętwienie się pojawiło i może minie po tym co łykam, a może to poprostu dzidziuś uciska na kręgi i trzeba czekać. albo poszukać innej pomocyZolza przeoczenie wybaczone
Dziewuszki, które mają drętwienia rąk, powiedzcie mi czy lekarze coś Wam na te dolegliwości zalecili? Bo u mnie z dnia na dzień jest gorzej:budzi mnie ból prawej ręki-najgorzej dłoni i do teraz mam jakby obolałą. Męczące to... Ale za to, chyba dzięki rogalowi, w którym jestem zakochana , przestał mnie boleć lewy pośladek...sukces!
Ja właśnie też tak miałam, sercowe problemy ale to przez nerwice,póki co jest teraz oki, ale ginka już panika, bo mam duszności i boi się czy nie od serca...też czytam co ta setana pisze i normalnie dzielna taka ze szok!!!!Cześć iza,kati,iowna
setana ja też czytałam tą Twoją historię sercową z otwartą buzią powiedziałabym.Kiedyś miałam problemy z sercem ale to właśnie przy nerwicy...teraz odpukać nie.Trzymam kciuki żeby nic nie wróciło&&
idę ogarnąć dom a potem pobuszować po internecie za kredytami mieszkaniowymi.
A moze któraś z Was się orientuje, bo ja się gubie w tym hipoteczne, zwykłe i w ogóle nigdy nie musiałam sie tym przejmować więc nie wiem od czego zacząć i o co pytać.
kati ja też pracuje w banku...
podział hipoteczne - gotówkowe..
hipoteczne - to takie gdzie zabezpieczeniem jest hipoteka na nieruchomości, najczęściej kupowanej, budowanej, itp.
gotówkowe - to zwykłe szybkie niezbyt wysokie kredyty i znacznym oprocentowaniu i najczęściej zabezpieczeniem jest weksel, ubezpieczenie, albo wpływy na rachunek, bo takowy najczęściej każą założyć
Tak jak dziewczyny i Iwona napisała tu:
trzeba rozejrzeć się po bankach, najlepiej samemu - mimo wielu punktów doradztwa finansowego, które takie modne, ale drogie!!! - powiedzieć czego potrzebujesz, co chcesz osiagnać, jaka kwota cie interesuje, na pewno spytają o dochody i sytuację rodzinna.....każdy bank ma inne warunki, inne wymagania, prowizje są rózne, różne koszty kredytu (np. brak prowizji od kredytu ale potrzebne dodatkowe ubezpieczenie, albo marża wyższa) Oni ci nie powiedzą wszystkiego, najlepiej jeszcze poprosić o przykładową symulację rat na okres kredytowania - tam będziesz miała ile w sumie do spłacenia po całym okresie kredytowania..i czasem, mimo, ze nie ma prowizji, ze marża niższa, okazuje sie ze na całosci wychodzi wiecej do spłacenia niż w innym banku...który miał marże ciut wyższa czy inne koszty...Ja pracuję w banku i z doświadczenia wiem że trzeba podejść do przynajmniej 3 banków bo oferta bardzo się różni, zwłaszcza wypytaj o wszystkie koszty związane z kredytem bo jak w banku pisze prowizja 0 % to na bank jest jakieś ubepzieczenie lub coś innego. Jeśli macie u siebie dużego doradcę finansowego jak np Open Finance to mozna do nich podejść i powinni przedstawić ci oferty z różnych banków ale...... oni przedstawią ci te oferty z których mają największą prowizję!!
Po się wiem, ze np w ING nie dawali nam żadnych szans na kredyt,u Milenium było pięknie, ale okazało sie że do spłaty właśnie dużo więcej niż w innych bankach, bo jakieś tak koszty manipulacyjne doszły.... PeKaO SA malutko dostaliśmy, a w PKO BP najlepsze warunki były i zdolność bez problemu...w moim banku szczerze mówić jest np większa marża niż w PKO BP ale za to mamy nizsze koszty utrzymania rodziny, więc zdolność większa...
jak coś to pytaj..
Ostatnia edycja: