reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

ufff... nagrałam pierwszy wywiad w życiu. Dzięki temu, że wczoraj miałam tak fatalny dzień nie miałam siły myśleć o tym co mam dziś powiedzieć i poszłam tam dziś z przeświadczeniem, że co będzie to będzie. I dobrze zrobiłam. Wyszło chyba ok, choć mam wrażenie, że połowa moich odpowiedzi była nie na temat:) Po prostu w połowie odpowiedzi zapominałam jakie było pytanie i gadałam co mi wpadło do głowy hehe:) DObrze, że już po.

Tusen
oj masz rację, dziś jest znacznie lepiej! Wczoraj byłam tak wyczerpana tymi złymi emocjami, że przyłożyłam głowę do poduszki i zasnęłam w momencie, co prawie mi się nie zdarza! Poza tym tak pięknie świeci słońce, poszłąm na nogach do pracy i wróciłam spacerkiem, od razu mi lepiej:)

Setanko ja się jeszcze z tobą nie przywitałam od wczoraj! Nadrabiam :))))** Miło, że jesteś już nami!
Dzielna jesteś bardzo! Dobrze, że czytając wiedziałam, że opowieść się dobrze skończy bo inaczej byłabym przerażona. To straszne że coś takiego może się pojawić w dowolnym wieku i nie widadomo skąd... najwaniejsze że historia zakończyła się pomyślnie, choć trudno mi sobie wyobrazić przez co musieliście przechodzić. W takich chwilach wszystko inne przestaje mieć znaczenie.

katamisz widzę, że nie ja jedna nienawidzę dentysty, tyle że u mnie to wręcz fobia... Dobrze, że nic mnie nie boli ale boję się momentu w którym wszystko zacznie się sypać. Zresztą dentysta to nie tania "przyjemność".

Evka mi drętwienie rąk pomógł magnez - biorę Asmag. Wzięłam sama bez konsultacji bo lekarka była chora i powiedziałam jej o tym na wizycie. No cóż, niełądnie zrobiłam ale lekarka pochwaliła, że sprytne posunięcie i jak najbardziej mam brać dalej. Ale nie bierz ze mnie przykłądu, zawsze lepiej skonsultować wszystko z lekarzem.

Ivona fajnie, że szkoła rodzenia ci się podoba! Ja też jestem bardzo szczęśliwa że się tam zapisałąm. Choć przyznam szczerze, że jak przeczytałam godziny w jakich macie zajęcia to mnie zmroziło... dla kogo są te zajęcia?? Przecież ludzie pracują i to jeszcze w porze obiadowej. Dziwne to troszkę.

AGATA jaki ładny niebieski kolorek, zrobiło się tak morsko, aż wyobraziłam sobie wakacje na plaży! Ja wiem, że przyjmowanie pomocy to żaden wstyd. Jestem dumna z moich rodziców i sama zawsze marzyłam, że będę taką mamą jak moja. Wiadomo, że ma swoje wady ale przymykam na nie oko. Ogólny rozrachunek wychodzi bardzo na plus. Mnie frustruje to, że oboje z mężem pracujemy a żyjemy jak biedaki. Nie jest łatwo w naszym kraju, dojście do czegokolwiek wymaga lat a teraz wszystko dookoła bardzo kusi. Każdy musi mieć samochód, kazdy musi mieć mieszkanie, chodzić na aerobik, modnie się ubierać i zdrowo odżywiać. Państwo namawia do otwierania firm i rodzenia dzieci. A kogo na to stać? To jakaś totalna porażka naszego kraju. Zresztą ja na ten temat mam aż zbyt dużo do powiedzenia ale to na pewno nie teraz i nie tutaj...

reklama
Spróbuj wziąść sobie preparat magnez z potasem, jest od bezpieczny a powinien ci pomóc, ja mam też drętwienia w nocy i nie wyobrażam sobie żeby zasnąc bez tabletki bo momentalnie wracają mi bolesne skórcze nóg.
[/B]

Tak Iwonko biorę, twardniał mi brzuch bardzo plus anemia, jak na razie średnio mi pomaga, ale może potrzeba więcej czasu.

Justynko
, ale mi smaka narobiłaś, zaraz lecę do sklepu :-D

hej Brzuchatki
Ja jak zwykle mam dużo do nadrobienia w czytaniu ale za to jaka szczesliwa jestem :D dzisiaj podpisalismy umowe na nasze mieszkanko, a jakie jest piekne i duze :) w prawdzie jest potrzebny w nim dosc spory remoncik ale i tak sie super oplacalo - 116 m2 , za mert wychodzi ok 1500 wiec jestem bardzo szczesliwa. Wreszcie swoje gniazdko :D
Troszke sie boje ze przed porodem nie wyrobimy sie z ostatecznym remontem ale na razie musze byc dobrej mysli.
W piatek ide z mezem na badanie 4d juz ponoc bedzie mozna zobaczyc do kogo synuś jest bardziej podobny. Już nie mozemy sie doczekac ;)
Ale tanio:baffled:. u nas nowe chodz po ok.4.000zł.
A my już po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. Było bardzo fajnie, dużo cwiczeń oddechowych i innych, potem ćwiczyliśmy poród - oddechy i jak oddychać w czasie parcia. Ogólnie wesoło było:) Tam jest tak, że ponad godzina to ćwiczenia a potem teoria. Dziś była rozmowa głównie dla tatusiów - jak kontaktują się z dzieckiem, jakie potrzeby ma kobieta w ciąży, że trzeba ją przytulać i mówić jak pięknie wygląda hehe:) Pożyteczne!
Mamy 8 spotkań z tą babką i poza tym 3 dodatkowe spotkania ze specjalistami - pediatrą, ginekologiem i rehabilitantem. Ogromnie się cieszę że poszłam, bo ćwiczenia są w parach, tatuś bierze we wszystkim udział i mojemu M. na pewno się to przyda:)
ale ci zazdroszczę.też bymchciała mojego zaciagnąć,może jak od obcego usłyszy to uwierzy:-D
witam bladym świtem ...

poparzyłam łapkę i tak piecze, że spać nie mogę :angry: chciałam M zrobić herbatkę do termosu, ale wrzątek z czajnika zamiast w termosie skończył na mojej dłoni ...
i teraz mam nerwa o małą ... bo chociaż nie wierzę w zabobony, to jednak Zuzu ma na stopie znamię, dokładnie w miejscu, w którym zrobił mi się w ciąży mega odcisk ... wiem, głupia jestem :confused:

zmykam poczytać co u Was :tak:
bidulo,mam nadzieję,że już nie boli:-(
Ja tylko szukam ZOLZY, ale jej nie widzę, czyżby glukoze pila????

Dziewczyny czy ktoś ma wiadomości od SETANY; ANGEL i coś IRONIA nam zaginęła. Bo tak to już chyba wszystkie jesteśmy.
no tak.jeden dzień mnie nie było i już o mnie zapomniały:-(;-)
Spojrzałam dziś rano w lustro i... nie wierzę....brzuch jest ogromny!!!czy wam też w takim zastraszającym tempie rośnie???? Mój co dzień to większy!!!!
mój też,ale jakoś jak mierze,to ciągle tyle samo....ale widzę po profilu,że jest więcej
ale mam tylko +4 kg.
Katamisz...cellulit u mnie też, ale to przez wodę zatrzymaną w organizmie. Miałam tak jak stosowałam plastry antykoncepcyjne, jak odkleiłam po jakimś czasie zmniejszył się bardzo :-)
a jest jakiś sposób sprawdzony na cellulit?

przepraszam was,ale jest tego tyle,że nie nadrobię samego tego wątku,a gdzie inne?:nerd:
zmykam zaraz po małego i biorę sie za kotlety z piersi-znowu.D.kupił bez pytania i teraz musze zrobić,żeby sie nie zmarnowały.
wczoraj zjadłam 3 pączki i faworki ze 2.nie zaszalałam.

zebrra trzymam kciuki zeby z Wiką wyszło ci tak jak chcesz &&&&&&&&&&&&&&
katamisz idz do dentysty takie zostawianie zęba z ropą nie bardzo słuzy...
setana masakra przeżyłaś dużo ale cieszę sie ze dobrze się skończyło trzymam kciuki za wizytę u kardiologa &&&&&&&&&&&&&&
witajcie wszystkie brzuszki nie sposób wszystkim odpisać bo przeczytałam tak pobieżnie ale miłego dnia wam zyczę

Ivona fajnie, że szkoła rodzenia ci się podoba! Ja też jestem bardzo szczęśliwa że się tam zapisałąm. Choć przyznam szczerze, że jak przeczytałam godziny w jakich macie zajęcia to mnie zmroziło... dla kogo są te zajęcia?? Przecież ludzie pracują i to jeszcze w porze obiadowej. Dziwne to troszkę.

Wiem właśnie że godziny są takie sobie ale na szczęście mi nie przeszkadzają bo nie mam jeszcze więszkych obowiazków w domu, jest to przyszpitalna szkoła i zajęcia prowadzą położne i lekarze którzy tam pracują. Na zajęcia teoretyczne jadę sobie sama bo mąż pracuje do 16, potem mnie odbiera do domu. Na szczęście na ćwiczenia i zajęcia z pielęgnacji można się umówić indywidualnie i wtedy sobie wybrać dogodniejszą porę żeby M mógł dotrzeć. Cena też jest mnie satysfakcjonuje bo koszt takiej szkoły to 130 zł za wszystko a w innych prywatnych szkołach biorą do 400 zł.

Zebrra - mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
Zołza - z jednej strony dobrze mieć taką mobilizację do wczesnego wstawania :-) Ja co prawda przy moim dziecku długo spać nie mogę, ale zamin dostanę się do kompa to masę obowiązków mnie czeka, więc w życiu tak wczesnego posta nie nasmaruje :-)
Tusen - udanego spotkania z "szefową" :-)
Marta - ja teżdzisiaj miałam durny sen, ale dotyczył on mojego ojca, na szczęście nie dziecka... Poza tym, mąż jak zwykle nie słyszał budzika, więc jestem świadoma tego, że coś do niego gadałam, ale za nic w świecie nie pamiętam co... /zapewne coś w tylu: wstawaj, bo pobudzisz wszystkich a jak inni śpią wieczorem, to Ty siedzisz do późna a rano jest problem.../. Chyba zaraz do niego zadzwonię, bo mam braki w pamięci :-)
Misialina - aż mam nadmiar śliny w ustach, bo sobie wyobraziłam ten torcik bezowy :-) Udanych zakupów i miłego spotkania.
Katamisz - mąż wczoraj po upieczeniu zjadł pare bez i się oblizywał. Słodkie to rzecz jasna, ale jak są.. to trzeba jeść:-) Po pączkach zostało mi białko po 10 jajkach /żal było mi wywalić/, więc trochę tych bez wyszło:tak:. Niestety... wszystko pójdzie w bioderka, ale i ja sama dzisiaj zjadłam już kilka :-) Mam nadzieję, że ząbek dzisiaj już lepiej ?!
Mrsmoon - męża wczoraj zagoniłam do pomocy :-) Energii mi nie brakuje, bo od kilku dni mamy piękne słoneczko :-) Pamiętam, że przed rozwiązaniem z Igorem też miałam jakąś taką mega moc ;-)
Setana - &&&&&& za wizytę u kardiologa!

idę ogarnąć dom a potem pobuszować po internecie za kredytami mieszkaniowymi.

A moze któraś z Was się orientuje, bo ja się gubie w tym hipoteczne, zwykłe i w ogóle nigdy nie musiałam sie tym przejmować więc nie wiem od czego zacząć i o co pytać.

kati zdecydowanie polecam wycieczkę po kilku bankach i przedstawienie swojej sytuacji. My w pierwszym banku do którego poszliśmy po kredyt usłyszeliśmy, że żaden bank nam kredytu nie da, a zdolności kredytowej nie mamy prawie żadnej. W drugim banku byli bardzo chętni, a zdolność mieliśmy na budowę małego domku jednorodzinnego! Rozbieżnosci są ogromne, kazdy bank bierze pod uwagę inne rzeczy. Spotkajcie się z doradcami i niech wam na szybko wyliczą zdolność, wysokość rat, oprocentowanie itp. Takie spotkanie jest darmowe a wtedy wiecie na czym stoicie i macie wybór. Nie ograniczajcie się do jednego dwóch banków poleconych przez znajomych, dlatego, że każdy ma inną sytuację może się okazać, że dla was dużo atrakcyjniejsza jest inna oferta.

reklama
Setana, tyle już przeszłaś...aż się włos na głowie jeży...dobrze, że to już za Tobą:tak:
Iza, moja Mama z białek robi takie ciasto z makiem - piegus się nazywa i tam wlaśnie prawie same białka są potrzebne
traschka, gratulacje! a z tymi odpowiedziami nie na temat to może powinnaś do polityki wejść?:-D uczyć byś się nawet nie musiała;-)

zapomniałam Wam napisać - też się dziś w nocy wymęczyłam, bo śniło mi się, że małą urodziłam nie wiem nawet kiedy a łożyska nie mogłam. I w końcu mi powiedzieli, że cesarka. Do łożyska...ale głupoty mi się śnią...

Do góry