reklama
zebrra
Potrójna mama :)
Nie ma za cozebrra ja już jakieś ściągam pliki wielkie dzięki
Skąd brać wapń dla maluszka, skoro na mleko, twarogi, jogurty wcale patrzeć nie mogę?
Przyłączam się do pytania, odrzuca mnie od nabiału, a biorę antybiotyk, więc powinnam jeść...
Gratulacje! Ja wciąż czekam na moment kiedy będę mogła zrobić pierwsze usg, żeby zobaczyć serduszko... Dziewczyny kiedy najwcześniej je widać? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć z poprzednich ciąż...Ja dziś przekraczam granicę 8,0 tc.
ramari
Fanka BB :)
zebra, agabre może poprostu kupić wapno w aptece i pić. Wiem, ze jest też w syropie sanosvit się chyba nazywa- jak mały był przeziębiony to pediatra kazała dawać. Ja jakoś specjalnie się nie faszeruje wapnem bo biore witaminki i tam wapń też jest.
A co do tego antybiotyku to lacidofil, to są tabletki osłonowe z bakteriami mlekowymi.
A co do tego antybiotyku to lacidofil, to są tabletki osłonowe z bakteriami mlekowymi.
Ostatnia edycja:
Misialina
Agabre....ja jeszcze mleko wypiję, bo zgaga mi po nim troszkę przechodzi a tak chyba zwariuje, na dodatek zaczynaja się wymioty...powiedzcie dziewczyny co polecacie na zgage ....z apteki...bo domowe sposoby jakoś nie pomagają....?
Ja swoje serduszko zobaczyłam równiutko w 7,0 tc. Ale pewnie w połowie 6 też byłoby widoczne. U każdego różnie to bywa.Gratulacje! Ja wciąż czekam na moment kiedy będę mogła zrobić pierwsze usg, żeby zobaczyć serduszko... Dziewczyny kiedy najwcześniej je widać? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć z poprzednich ciąż...
I ja Tobie - jedziemy na tym samym wózku :-)no dagamit gratuluję, magiczny 8 tydzień się skończył Teraz tylko do 12 a później z górki
ramari
Ja w poprzedniej ciąży jak mnie raz zgaga złapała to w aptece dali rennie miętowy. Farmaceutka powiedziała, że można.Agabre....ja jeszcze mleko wypiję, bo zgaga mi po nim troszkę przechodzi a tak chyba zwariuje, na dodatek zaczynaja się wymioty...powiedzcie dziewczyny co polecacie na zgage ....z apteki...bo domowe sposoby jakoś nie pomagają....?
zebrra
Potrójna mama :)
U mnie to właściwie nie o wapno chodzi, tylko o te pozyteczne balterie zawarte w nabiale, które trzeba uzupełniać przy antybiotyku...zebra, agabre może poprostu kupić wapno w aptece i pić. Wiem, ze jest też w syropie sanosvit się chyba nazywa- jak mały był przeziębiony to pediatra kazała dawać. Ja jakoś specjalnie się nie faszeruje wapnem bo biore witaminki i tam wapń też jest.
Na pewno można rennie, a w szpitalu podawali mi takie mleczko na zgagę...Agabre....ja jeszcze mleko wypiję, bo zgaga mi po nim troszkę przechodzi a tak chyba zwariuje, na dodatek zaczynaja się wymioty...powiedzcie dziewczyny co polecacie na zgage ....z apteki...bo domowe sposoby jakoś nie pomagają....?
Cały czas kusi mnie, żeby iść wcześniej, ale chyba żeczywiście wstrzymam się do 29/10, to będzie 6t5d...powinno być widać już na początku 7 tygodnia. Moje pompowało już na maksa pod koniec 7 (według 1 USG 6t6d, według 2 6t4d ) Pogubiłam się z tym odliczaniem
Misialina, mi tez się zaczęło na początku 7 tygodnia, wcześniej gdyby nie test nie wiedziałabym wcale, że jestem w ciąży, zero objawów mi czasami pomaga tarta bułka albo cola (ale tylko wtedy, kiedy już wytrzymać nie mogę, bo to świństwo paskudne)
co do rennie może spróbuję, ale wapno takie do rozpuszczania odpada, tez jest kwaśne i tylko zgagę nasila Chyba, że woda z wapniem albo może rzeczywiście jakiś zestaw witaminowy.
co do rennie może spróbuję, ale wapno takie do rozpuszczania odpada, tez jest kwaśne i tylko zgagę nasila Chyba, że woda z wapniem albo może rzeczywiście jakiś zestaw witaminowy.
reklama
ramari
Zebrra już się poprawiłam w poprzednim poście