reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam z o poranku, u mnie coś słoneczko przebija się przez chmurki ale ważne że się wyspałam całą nockę i wstałam z dobrym humorkiem, idę poczytać co tam popisałyście bo wczoraj miałam zabiegany dzień i nie miałam już sił właczyć internet tylko wcześnie poszłam lulać.

JoL - nie ma martw się o dzieciaczka, mi się wydaje że te blizny to zbieg okoliczności i widząc bliznę u dzieciaczka doszukujemy się w swojej przeszłości co się mogło nam stać i zawsze coś się znajdzie :)

reklama
Hej Brzuszki :-)
Dziecie odstawione na zajęcia szachowe /znowu pan się spóźnił, albo nie wiem, co bo zostawiłam Igora w szkole z innymi oczekującymi na zajęcia dziećmi/, poczta zaliczona, kawka zrobiona, pączuszek gotowy do zjedzenia, zasiadam i czytam, bo Wy widzę już od rana w sieci :-)

A w ogóle to powiem Wam, że pierwszy raz wykorzystałam ciążę, by nie stać w mega kolejce. Mąż wieczorem podjechał na pocztę, bo oboje mieliśmy awizo - był przed 20ą a tam dziki tłum, więc zrezygnował. Ja byłam ok 8:18 na poczcie a przede mną... 46 osób! Chwilę postałam i podeszłam do okienka, w którym siedziała pani /na okienku napis kontroler-reklamacje/, zapytałam czy ciężarna ma jakiś przywilej w tej mega kolejce :-)? Pani spojrzała na mnie i powiedziała, że właściwie już tego nie ma i czy mam polecony do oberania, ja że TAK, a ona że mnie obsłuży :-) No to postałam chwilę zanim pani znalazła mój i męża list polecony, ale wyszłam stamtąd i tak wcześniej, niż miałabym stać i czekać na swoją kolejkę :-)

Mąż zabrał pare pączków do szkoły, Igor dostał dwa, kilka spakowałam dla Maćka mamy i zostało jeszcze pare, więc jak któraś ma ochotę, to zapraszam na kawkę i pączka :-)

Sprostowanie: mąż zabrał pare pączków do pracy :-D:-D:-D

hej
Iza ja na tego pączka to Ciebie to chetnie bym wpadła wiec szykuj kawke za 10 min. bede:-D
Jol nie martw sie o dzieciaczka, wszystko bedzie ok, pantenol na reke i zapomnij o tym:tak:

IZA no co zrobić, moi rodzice są już w podeszłym wieku a do tego chorzy, sami potrzebują pomocy; a teściowa starsza pani ale w pełni sił tylko jakoś trudno mi sobie wyobrazić żeby zamieszkała z nami, ja bym z nią wytrzymała ale mój mąż nie,; starszy syn ma alergie na babcie na każdym kroku zwraca jej uwagę; wiec nawet nie było pomysłu żeby teściowa do nas wprowadzić.
Tyle z was nie ma pomocy i dajecie rade to i mnie sie uda, a to ze jedzą teraz inaczej niż sie przyzwyczaili to żaden problem, jak któremuś coś nie pasi to niech sam gotuje. Moi domownicy zgadzają sie na wszystko bo są wygodni a wiedza ze jak wpadne w złość to przez kilka dni w domu jest trzęsienie ziemi. Dla mnie to dobrze bo robię tak jak ja chce a oni musza sie dostosować( ja na ich miejscu bym sie buntowala, ale czego można spodziewać sie po facetach).
I tak sobie odliczam aby do Wielkanocy, a jak sie uda to będę walczyła o każdy następny tydzień.
Iza ale tak mi teraz przyszło do głowy, zobacz dzięki temu ze możemy liczyć na siebie i mężów to mamy ten luksus ze nie musimy nikomu być wdzięczni. No ta przeprowadzilam z Toba wirtualny monolog z samego rana, pora wstać z łóżka i coś zjeść bo robienie pączków czeka.

Z mojej strony chętnie byłby to dialog, ale o tej porze sama się ogarniałam, a później jeszcze maraton z /jak zwykle/ marudzącym dzieckiem i z białą gorączką pare min przed 8ą wyszliśmy z domu a zajęcia o 8:00. Już ochłonęłam na szczęście :-) ale jadąc do szkoły musiałam odreagować i pare łez popłynęło w samochodzie...
Wiem o czym piszesz z tą wdzięcznością. Ja bardzo się cieszę, że jesteśmy zaradni, samodzielni i nikt nam niczego nie musi wyrzucać, gdy ma gorszy dzień. I powiem Ci, że tak trzeba z tymi chłopakami - muszą /a bynajmniej powinni/ się dostosować :-) Szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie, bo ja póki jestem na chodzie, mogłabym Ci w czymś pomóc od czasu do czasu.. a tak mogę Cię jedynie wsprzeć wirtualnie :-)

Ja tylko szukam ZOLZY, ale jej nie widzę, czyżby glukoze pila????

Dziewczyny czy ktoś ma wiadomości od SETANY; ANGEL i coś IRONIA nam zaginęła. Bo tak to już chyba wszystkie jesteśmy.

Ostatnia edycja:
Jol - trzymam kciuki, żeby rączka szybko się zagoiła i nie było śladu po oparzeniu!

Martuś - jak Twój brzuszek dzisiej, lepiej? Wypoczywasz?

Agatka - Zołza wczoraj napisała, że dzisiaj idzie na glukozę, mam nadzieję, że dotrzymuje właśnie słowa :-D

Evka - a masz link do tego rogala? Kupowałaś przez internet?

Rano moje dziecko pyta, dlaczego aparat stoi na jego biurku. Włączyłam więc aparat, żeby mu pokazać, dlaczego :-)
102_5284.jpg102_5283.jpg
Moje dziecko często dziwnie śpi, ale wczorajszy widok "śpiącego" misia na piersi Igora mnie totalnie powalił :-)

reklama
I ja się witam Brzuchatki!
Ale wy ranne ptaszki jesteście :-). Ja obudzilam się po 8 a własciwie obudziła mnie moja córcia, która zaspała do szkoly :-( i pojechała dopiero na trzcią lekcję.
U mnie też słoneczko pięknie, świeci, coraz bliżej do wiosny. nareszcie!
Pączków nie robiłam, mama mi przywiezie dziś ok południa.
Życze wszystkim udanego dnia!!!!

Do góry