reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Spojrzałam dziś rano w lustro i... nie wierzę....brzuch jest ogromny!!!czy wam też w takim zastraszającym tempie rośnie???? Mój co dzień to większy!!!!

mój też!!! Ale wszyscy mi wciskają, że tak ładnie wyglądam... Że ciążą mi służy... I że wyglądam na chłopca! Bo nic się nie zmieniłam... ehhh...

ale brzuszek... mam coraz większy. właśnie się rano ważyłam i od początku ciąży mam +4 kg! :-)

Iza odbijemy sobie już po wszystkim, a póki co wirtualne monologi i dialogi tez pomagają. Ja idę smazyc paczki bo rosną jak szalone, ciekawa jestem jak w środku czy zakalec mi nie wyjdzie. A upieklam chleb z przepisu ZOLZY, pózniej wkleje zdjęcia.
Dzięki IZUNIA.

Uciekam na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, napisze wieczorkiem jak było :)

Iza cieszę się że w końcu Igor przyszedł zadowolony ze szkoły i że był dumny z siebie !! Mam nadzieję że teraz będzie tylko z górki bo szkoda chłopaka i nerwów jego rodziców. Trzymam kciuki za postępy!

Miłego dzionka wszystkim życzę!

Witam sie szybciutko najwcześniej jak można...
wyspałam sie, słoneczko pięknie świeci, energii jakiejś dostałam - dobrze, bo mi ostatnio potrzebna

lece szybko paczki robić, bo ciasto mi z miski ucieka....aaaaa...

A my już po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. Było bardzo fajnie, dużo cwiczeń oddechowych i innych, potem ćwiczyliśmy poród - oddechy i jak oddychać w czasie parcia. Ogólnie wesoło było:) Tam jest tak, że ponad godzina to ćwiczenia a potem teoria. Dziś była rozmowa głównie dla tatusiów - jak kontaktują się z dzieckiem, jakie potrzeby ma kobieta w ciąży, że trzeba ją przytulać i mówić jak pięknie wygląda hehe:) Pożyteczne!
Mamy 8 spotkań z tą babką i poza tym 3 dodatkowe spotkania ze specjalistami - pediatrą, ginekologiem i rehabilitantem. Ogromnie się cieszę że poszłam, bo ćwiczenia są w parach, tatuś bierze we wszystkim udział i mojemu M. na pewno się to przyda:)
traschka fajnie masz w tej szkole rodzenia...

jol bedzie dobrze, nie ma co przed czasem się zamartwiac, ważne żeby ciebie teraz rączka przestałą bolec...

iza ten twój synek rozwalający...

ja teraz mam wrażenie ze jakby na chwilkę brzusio przystopował..uff, m jeszcze czas rosnać...
nie piszcie tyle, zajrzę później...

Aaga - już wstawiam wodę :-) Dla Ciebie Kochana to podwójny pączek musi być :-)
chyba nawet potrojny.
kawke niestety trzeba odlozyc, nie zdązyłam sie wyrobic w te 10 min;-):-D.
A teraz zasiadlam z kawką, pączusiem co prawda ze sklepu i z oponkami, te juz robione wlasnorecznie i pałaszuje:-D. Uwielbiam tłusty czwartek, mozna jesc paczki bez wyrzutow sumienia, cieakwe ile zjem, zazwyczaj bylo to 6,7 szt:-D.
Iza zdjecie Igorka z misiem sodkie:tak:
Agata R. pochwal sie pączkami jak juz usmazysz... znowu mi slinka poleci na takiego swojszczaka, najbardziej lubie z nadzieniem rożanym:tak:

Doris- u mnie z brzuchem to samo! i z wagą 1,5 tyg temu ważyłam 65-66, 3 dni temu 67 a wczoraj 68!!!!!!

Agatka- sliczne łózeczko, wcale się nie dziwię, ze cieszysz się jak głupia- ja np. co chwilę idę na korytarz pokazać Miesiowi jego wózeczek:)

Iza- ale słodziak z Twojego Igora!!!

Agata- z Setanką miałam kontakt kilka dni temu, poza tym ona chyba pisała, ze jakis czas jej nie będzie- na pewno wkrótce do nas wróci!

Witajcie brzuszki! Pełna entuzjazmu jadę załatwiać papierkowe sprawy, nienawidzę tego, ale skoro na dziś zaplanowane, to plany zrealizuję! Do zobaczenia później!

I miłego dzionka wszystkim brzuszkom życzę - aż żyć się chce z takim słoneczkiem:-)

reklama
nie mam czasu teraz nadrobic was tyle co mi sie o oko obilo
trascha super ze ci sie podoba ta szkola rodzenia, ja jakos nie mam przekonania zreszta i tak kasy nie mam wiec o tym nawet nie mysle
Agatka R a ty powinnas piec te pączki, przeciez ty powinnac lezec plackiem!!!!
Iza SUPER ZDJECIA I BARDZO DOBRZE ZE SIE WEPCHNELAS W TE KOLEJKE BRAWO!!!!!brzuch dzis lepiej, wyspapalm sie porzadnie, wie ze powinnam wiecej lezec ale skoro sie dobrze czuje nie umieim nic nie robic, tym bardzeij ze maz chory i musialam ogarnac dom bo bysmy sie pozabijali

Do góry