reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witam bladym świtem ...

poparzyłam łapkę i tak piecze, że spać nie mogę :angry: chciałam M zrobić herbatkę do termosu, ale wrzątek z czajnika zamiast w termosie skończył na mojej dłoni ...
i teraz mam nerwa o małą ... bo chociaż nie wierzę w zabobony, to jednak Zuzu ma na stopie znamię, dokładnie w miejscu, w którym zrobił mi się w ciąży mega odcisk ... wiem, głupia jestem :confused:

zmykam poczytać co u Was :tak:

reklama
Witam CIE Jol bladym świtem;
Najlepszy jest PANTENOL na takie przypadki, jak nie masz to trzymaj rękę wzimnej wodzie; nie martw sie o dzidziusia nic mu nie będzie, a znamiona są u dzieci i nikt nie umie tego sensownie wytłumaczyć; a jeśli nawet zdarzy sie tak ze będzie"myszka" na dłoni to będziesz miała znak rozpoznawczy. Mój Franio ma małego krwiaka na kciuki i jak długo leżał w szpitalu to codziennie sprawdzalam jego kciuk czy aby nikt mi dziecka nie podmienil; głupie prawda ale my już tak mamy szczególnie w ciąży ze martwimy sie na zapas.

Wszystkim wolno budzacym sie życzę słonecznego i pełnego pączków dnia.

Iza ... ślinotoku dostałam na widok Twoich pączków !!! piękne wyszły :-) w ogóle zapomniałam, że dziś tłusty czwartek ...
Trasia, fajnie, że jesteście zadowoleni ze szkoły rodzenia :-) ja nie chodziłam, bo w 'moim' szpitalu zajęcia były w takich godzinach, że M na każde musiałby brać urlop ... a sama nie chciałam :-(
Zeberka, autko bardzo fajne :tak:
Mamusia czerwcowa, gratuluję własnego M :-) super, że udało się znaleźć w takiej cenie :tak:i &&& żeby remont poszedł łatwo, szybko i przyjemnie ;-)
u nas w Krk w przyzwoitym miejscu 6 tysiaków za metr to minimum :-( więc pewnie jeszcze trochę pomieszkamy w naszym maleństwie ...

e: Agatka, dzięki !!! na razie ratuję się tłustą Niveą i jest jakby trochę lepiej ... jak mała wstanie, to skoczę do apteki po panthenol !!!

Ostatnia edycja:
Oj biedna jesteś.. Szkoda, że w takich wyjątkowych momentach naszego życia, nie ma tych najbliższych pod ręką do pomocy. Na szczęście tygodnie dosyć szybko mijają i coraz bliżej "bezpiecznego" okresu. Oszczędzaj się Kochana.

IZA no co zrobić, moi rodzice są już w podeszłym wieku a do tego chorzy, sami potrzebują pomocy; a teściowa starsza pani ale w pełni sił tylko jakoś trudno mi sobie wyobrazić żeby zamieszkała z nami, ja bym z nią wytrzymała ale mój mąż nie,; starszy syn ma alergie na babcie na każdym kroku zwraca jej uwagę; wiec nawet nie było pomysłu żeby teściowa do nas wprowadzić.
Tyle z was nie ma pomocy i dajecie rade to i mnie sie uda, a to ze jedzą teraz inaczej niż sie przyzwyczaili to żaden problem, jak któremuś coś nie pasi to niech sam gotuje. Moi domownicy zgadzają sie na wszystko bo są wygodni a wiedza ze jak wpadne w złość to przez kilka dni w domu jest trzęsienie ziemi. Dla mnie to dobrze bo robię tak jak ja chce a oni musza sie dostosować( ja na ich miejscu bym sie buntowala, ale czego można spodziewać sie po facetach).
I tak sobie odliczam aby do Wielkanocy, a jak sie uda to będę walczyła o każdy następny tydzień.
Iza ale tak mi teraz przyszło do głowy, zobacz dzięki temu ze możemy liczyć na siebie i mężów to mamy ten luksus ze nie musimy nikomu być wdzięczni. No ta przeprowadzilam z Toba wirtualny monolog z samego rana, pora wstać z łóżka i coś zjeść bo robienie pączków czeka.

Łojej Dziewuszki a co Wy tak dospać nie możecie? Ja pewnie, gdyby nie praca, przewracałabym sie dopiero na drugi bok z moim rogalem:)

Rogal polecam z czystym sumieniem...jest bezcenny ;)

witajcie porannie!
Iza - ale smaka na pączki narobiłaś...
do nas - na wczorajszy chór jednak z dziewczyn przyniosła pączki- bo widziała w kawiarni takie dobre... aaaale to było miłe.. :):)

zebra - zazdroszczę samochodu...

aaga - totalnie nie wiemy co mamy kupić.
wiesz - cihciałabym niemożliwego - by był pojemny i palił mało... ;-) Jak weźmiemy 5 osobowy, to tylko nasza rodzinka się zmieści.. a gdzie bagaże.. ? a jak choćby mamę będziemy chcieli zabrać.. ? to już trzeba vana... no i takie dylematy...
a ciągle citroeny jakoś mnie przestraszają. ... nieeeee wiem.

a wózek - też wybrany jeszcze nie jest, ale pewnie coś takiego podobnego do Twojego. Na pewno "jeden za drugim" - by się w korytarzu zmieścił ;)

Dzień Dobry:)

To codzienne słońce ewedentnie ratuje moje samopoczucie i mobilizuje do wstania z łóżka. Lecę na kawusię i zabieram się za zaległości w czytaniu. Miłego dzionka!

przesyłam wszytskim brzuszkom sloneczne dzien dobry
slonce.gif

hej Kochane! ale z Was ranne ptaszki...u nas też słoneczko pięknie świeci...aż chce się żyć...pączka narazie mam jednego ale napewno mężuś kupi jak pojedzie z pracy...ja uwielbiam z adwokatem....a jeszcze mam smaka na loda z mcdonalda więc dzisiaj będę marudzić żeby mi kupił...miłego dnia Wam życzę!!!

reklama
hej Kochane, ja już po zajeciach:) Mężuś mnie podrzucił i dzięki temu załatwiłam raz dwa. Teraz piję mleczko i wcinam sobie pączka z maliną- pyszny:) Kupiłam w piotrze i pawle bo zrobienie pączków chyba mnie przerasta (wydaje mi się to bardzo skomplikowane!)

Jol- biedna łapka, popsikaj koniecznie d-pantenolem, mi zawsze pomaga, a oparzenia zdarzają mi się dość często (strasznie nieuważna jestem)

Do góry