reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witajcie:) po wczorajszym calodniowym lezeniu dzis o niebo lepiej, nic mnie nie boli, nic w nogach i tylku nie ciagnie.....to chyba racja ze organizm upomnial sie o odpoczynek no bo w sumie nie pamietam kiedy tak lezalam. dzis akurat nie sprzatam ale na szkolenie ide...buziaki i milego dnia

reklama
Katamisz, a gdzie to słońce, bo u mnie nie ma:(

Witajcie mamusie! Ja tylko na momencik wpadłam się przywitać przy porannej kawuni. Zaraz z domku wybywam, zajrzę popołudniu, buuuuźka i miłego dnia!

Zebrra, przesyłam troszkę uśmiechu:)

Misialina, dla Ciebie też uśmiech!

I dla Traschki na jej depresję i dla Cinamonka na smutki ostatnich dni i dla wszystkich smutasków!

Lecę, paaaaaaaaa

Witajcie,ja też dziś w nienajlepszym humorze :-(

Silvia też coś słyszałam o tym podnoszeniu rąk.Ja mam manie przeciągania się tak na maksa,i zwróciłam uwagę że jak to robię w ciązy czuje mięśnie jak się napinają na brzuchu.Robię to bardzo delikatnie bo raz mnie tak na poważnie zabolało.
Z tym myciem rąk czy wieszaniem firanek to wystarczy że wejdzie si na drabinkę żeby mieć ręce na odpowiedniej wysokości.
Ja mam plana na początek czerwca(jesli do tej pory nie urodzę) że sprzątanie na maksa urządzę.

Dzien dobry w sobotni poranek. Mam nadzieje ze już jestem zupełnie zdrowa. To coś co mnie dopadlo zabrało mi i tak anemiczne już siły; schudlam dwa kilo czyli wyszło na to ze nic w ciąży nie przytylam; dziś mam jadlowstret; wszystko jest bez smaku i jakoś na widok jedzenia mam odruch wymiotny; brrrrr
Wszystko wróci do normy; grunt to nie uzalac się nad sobą.:tak:

ZEBERKO mam nadzieje ze wyczerpalas limit nieszczęść na najbliższa dekadę. Teraz już wszystko będzie wracalo do normalności a ty nareszcie odetchniesz. Trzymam mocno kciuki za ciebie i twoich najbliższych i przesylam moc słoneczka:-)

LARVUNIA ja tez czuje się jak czołg; boli mnie od pepka do kolan już sama nie wiem co; zwykła kąpiel stała się ciężka praca fizyczna; myśle jak mam ogarnąć chałupe po tygodniu lezenia i nic nierobienia; w poprzednich ciazach czułam się całkiem na chodzie; myslalam ze w moim przypadku to wina wieku,ale widzę ze młodsze dziewczyny tez narzekają to chyba znaczy ze w tym roku w ciąży tak musi być. Damy radę i z ta niegramotnoscia.;-):tak::-:-)

CINAMON &&&& za pomyśle rozwiazanie konfliktu. Tak sobie myśle ze musisz trochę odczekać; pośpiech to zły doradca; wiem ze trudno znaleźć sile na pozytywne myślenie ale nie masz wyjścia; maluchy potrzebują usmiechnietej mamy.

IZA współczuje Igorowi przeżyć; teraz najlepiej żeby nie mówić przy nim o testach; mam tylko nadzieje ze nie będziecie musieli nic powtarzać;

AGABRE moze zawroty glowy są spowodowane spadkiem Hb, sprawdź jaka mislas ostatnio morfologie; inna przyczyna moze być niskie ciśnienie. Dobrze by było żebyś sprawdziła jakie masz ciśnienie w chwili ciemnego widzenia; a moze za mało wypijasz?

ZOLZA jak miło widzieć ze za nami zatesknilas.;-)

EWUSIA; IWONKA witam was serdecznie w naszej czerwcowej rodzinie.

DUBELTOWKA ty łobuzie, my tu na dietach, zamarzniete a ty o grillu!!! U nas tez kiedyś będzie ciepło, tylko kiedy?????;-)

KATI pomysł z sesja SUPERR, naprawdę warto; tylko pamiętaj ze jak po jakimś czasie oglądania zdjęć przychodzi ochota na ponowny stan z brzuszkiem.:tak:

AESTIMA jak dobrze ze już jesteś cała, zdrowa i w domku; no a Mieszko to kawał faceta. gratuluje:-)

JUSTYNKO nie martw się ta wydzielina; to już taka nasza uroda; u jednych jest gęsta sluzowa wydzielina; u innych surowicza; wodnisto-sluzowa; a jeszcze u innych jest zoltawa i wodnista; tak samo jest z ilością; jednym wystarcza dwie wkładki dziennie a innym cztery to za mało. JUSTYNKO gdyby na tym etapie ciąży saczyly się wody i to po dwóch, trzech dniach już byś była w szpitalu; bo raz ze brzuch by się zmniejszył a dwa ze doszły by bóle brzucha no a co najgorsze czuła byś ze niunia słabo się rusza; TAK ZE GLOWA DO GORY NIC ZLEGO SIE NIE DZIEJE; na spokojnie idź do lekarza niech zrobi USG i rozwieje twoje wątpliwości.;-)

O rany i już dalej zapomnialam; tak tu piszecie ze nie daje rady nadrobić. A gdzie inne wątki????

Idę do czytania .

dzień dobry!
Dziś i u mnie jakby lepiej:) Może to ta perspektywa wolnego dnia!
Z tym podnoszeniem rąk to też słyszałam i mam problem w nocy, w najczęściej śpię z ręką pod głową wyciągniętą jakby do góry... no i czuję że mi to napina brzuszek więc muszę szukać innych pozycji.

Agatko jak dobrze, że choróbsko cię już opuściło!

tusen ja mam podobny plan od połowy maja - wielkie sprzątanie, bieganie po schodach i ciepłe kapiele:)

Silva dzięki za usmiechy, jak widać pomogły!

marta też mam takie wrażenie z ta praca... mam ustalony koncert na 14 kwietnia i do tego czasu muszę wytrzymać, to bedzie taki pożegnalny koncert:)

Zebrra ja dołączma się do usmiechów dla ciebie, ale rozumiem, że za wesoło nie macie...

Misialinko i dla ciebie jeszcze uśmiech:)

Madzioolka świetna impreza... brzmi masakrycznie, nie cierpię takich klubów. Dobrze, że przynajmniej juz w nich nie palą...

Katamisz miłęgo dnia i dla ciebie! I pysznego obiadku z babcią:)

Cześć dziewczynki :) Śniadanie zjedzone, psiut wyprowadzonym, mąż wyprawiony na narty, dom odgruzowany :) teraz kawa zbożowa i słodkie lenistwo... :) Czytam i czytam...Wy tu o grillu, a u mnie -10 stopni i śniegu po kostki! Ciągle czekam na rogal, bo z nocy na noc jest coraz gorzej z moimi rękoma, plecami i pośladkami :/ Ale teraz weekend, to kurier odpoczywa :/
Miłego dnia...dużo słońca i uśmiechu :D

reklama
Witam sobotnio Brzuszki :-)
Dla Wszystkich Smutasków bez humoru ślę dużo pozytywnych fluidków, dużo slońca ze Szczecina.
Agata - dobrze, że jestes! :-) Ty naprawdę jeszcze nic nie przytyłaś????? Szok! Dobrze, że już jestę zdrowa, tylko jeszcze ten apetyt.
Traschka - ja tez bym chętnie obejrzała jakiś Twój koncert, nic nie ma na necie???? Może choć jakies urywki sa???
Zycze Wszystkim Udanej soboty!!!

AAAAaa i zapomniałam napisać, że wczoraj zakupiłam sobie rogala do spania w Smyku (nie chcialo mi się czekać na przesylkę a w sumie tylko 7 zl rożnicy w cenie) i spało mi się rewelacyjnie, także polecam

Ostatnia edycja:
Do góry